U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Agrariër

Werken als Agrariër

Beroepsprofiel agrariër

De Agrariër verdient zijn geld met landbouw en/of veeteelt. De Agrariër woont meestal op een boerderij met daaromheen land. Op dit land kan de Agrariër diverse groenten en gewassen verbouwen en/of vee houden. De Agrariër die aan landbouw doet, verbouwt groenten en gewassen om deze vervolgens te kunnen verkopen. De Agrariër die aan veeteelt doet, kan het vee verkopen voor het vlees of producten (zoals de melk van koeien) verkopen.

De werkzaamheden van de Agrariër zijn divers. Zo moet het vee gevoerd worden, de dieren binnen en buiten gezet worden en voor de gezondheid van de dieren gezorgd worden. Het land moet gezaaid en geoogst worden en moet onderhouden worden.

De Agrariër maakt vaak lange dagen en sommige werkzaamheden zijn aan een bepaalde periode gebonden. Het werk van de Agrariër gaat vaak de hele dag door. Als er bijvoorbeeld ’s nachts een koe een kalfje moet krijgen, zal de boer hierbij moeten zijn.

Veel Agrariërs worden op een boerderij geboren. Ze leren van jongs af aan al alle werkzaamheden op de boerderij en nemen als ze oud genoeg zijn de boerderij over. Om zelf als Agrariër te kunnen beginnen is vaak lastiger. Soms kan er in dienst gewerkt worden bij een Agrariër om zo het vak te leren.

Mensen vonden ons op: Job Agrariër, Baan Agrariër, Agrariër Worden, Functie-eisen Agrariër, Verantwoordelijkheden Agrariër, Functieprofiel Agrariër, Wat doet een Agrariër, Werken als Agrariër.

Agrariër worden: Opleiding tot agrariër

Er zijn verschillende opleidingen die de Agrariër kan volgen. De Agrariër heeft hierbij keuze uit diverse agrarische beroepsopleidingen die aangeboden worden door de Agrarische Opleidingscentra (AOC’s). Ook kan de Agrariër het vak goed in de praktijk leren. Vaak is de Agrariër al van jongs af aan bij het bedrijf en leert zo alle vaardigheden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrariër, Agrariër Worden, Opleidingsniveau Agrariër, Scholing Agrariër, Studie Agrariër, Bijscholing Agrariër, Omscholing Agrariër.

Organisaties waar een agrariër doorgaans werkzaam is

De Agrariër is werkzaam op een boerderij. Vaak is deze al jarenlang in de familie doorgegeven. Het bedrijf is gericht op het maken van winst en valt daarom in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrariër, Agrariër Worden, Opleidingsniveau Agrariër, Scholing Agrariër, Studie Agrariër, Bijscholing Agrariër, Omscholing Agrariër.

Arbeidsvoorwaarden agrariër

Het salaris van de Agrariër is tamelijk onbekend. Dit is sterk afhankelijk van de exacte werkzaamheden van de Agrariër en de maatschappij. De prijzen van producten en vee variëren vaak sterk en het salaris van de Agrariër is daar afhankelijk van. Overige arbeidsvoorwaarden zijn bijna niet aanwezig omdat de Agrariër een eigen bedrijf heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Agrariër, Loon Agrariër, Wat verdien je als Agrariër, Salarisschaal Agrariër, Salarisindicatie Agrariër, Bonus Agrariër, CAO Agrariër, Brutoloon Agrariër, Nettoloon Agrariër, Vakantiedagen Agrariër, Pensioen Agrariër.

Competenties, skills & vaardigheden agrariër

 • Energie
 • Flexibiliteit
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Agrariër, Vaardigheden Agrariër, Attitude Agrariër, Kwalificaties Agrariër, Competentieprofiel Agrariër.

Boeken voor het beroep agrariër

Wil je meer weten over het beroep agrariër? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je agrariër bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken agrariër te komen.

Agrarian Technology in the Medieval Landscape | Jan Klapste

Agrartechnik in Mittelalterlichen Landschaften. Technologie Agraire Dans Le Paysage Medieval. 9th - 15th September 2013 Smolenice, Slovakia - Engelstalig | Paperback | 2016

The Ruralia, Volume 10, includes 27 papers dealing with agrarian technologies in the medieval landscape as seen in different European countries. The subject areas included cultivation, livestock husbandry, gardening, viticulture and woodland management--i...

Chronique D''Une Crise Agraire Annoncee | Freguin-Gresh-S

Transformations agraires, échanges transfrontaliers et agricultures en crise en Haïti et en République Domincaine - Franstalig | Paperback | 2010

Haiti et la Republique Dominicaine partagent plus qu'une ile dont la frontiere a longtemps ete source de conflits et de polemiques. Malgre des evolutions differentes liees a des histoires complexes, les agricultures haitiennes et dominicaines se sont cons...

Agrarrecht in Europa / Droit Agraire En Europe | Alfred Pikalo

Berichte Des X. Europaeischen Agrarrechtskongresses, Berlin 1979 - Rapports Du Xe Congres Europeen de Droit Rural, Berlin, 1979 - Duitstalig | Paperback | 1981

Das Comite Europeen de Droit Rural (C.E.D.R.), Sitz Paris, in dem rund 2.600 Mitglieder aus 16 Nationen zusammengefasst sind, veran- staltet turnusgemass alle 2 Jahre einen Agrarrechtskongress mit Kollo- quium. Zur jeweils aktuellen Thematik werden Lander...

Mensen vonden ons op: boeken voor Agrariër, Agrariër ebooks, boek Agrariër.

Persoonstypen agrariër

De Agrariër moet van het buitenleven houden en energiek zijn. Vaak worden lange dagen gemaakt en moet er hard gewerkt worden. Daarnaast moet de Agrariër ook goed doelgericht te werk gaan om al het werk tijdig af te krijgen (succesvolle werker). Daarnaast moet de Agrariër goed leiding kunnen geven en het bedrijf kunnen leiden (baas). Dit is zeker van belang wanneer de Agrariër personeel in dienst heeft.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Agrariër, Karakter Agrariër.

Netwerk agrariër

De Agrariër werkt vaak samen met de eigen familie. Ouders, partner en kinderen helpen vaak binnen het bedrijf. Soms heeft de Agrariër personeel in dienst die helpt bij de dagelijkse werkzaamheden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Agrariër, Medewerkers Agrariër.

Is het beroep agrariër iets voor jou?

Zou je graag agrariër willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als agrariër bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Agrariër, beroepskeuzetest Agrariër, beroep Agrariër kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden agrariër

Omdat de boerderij waar de Agrariër werkzaam is, vaak overgenomen wordt door één van de kinderen is het lastig om vanuit het niets als Agrariër te beginnen. Veel Agrariërs groeien op in het bedrijf en zetten dit voort. Doorgroeimogelijkheden zijn hierdoor ook beperkt. Er kan natuurlijk wel voor een andere tak gekozen worden binnen de landbouw en/of de veeteelt, maar de werkzaamheden blijven vaak toch veelal hetzelfde voor de Agrariër.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Agrariër, Promotie mogelijkheden Agrariër, Carriere Agrariër.

Solliciteren op de functie agrariër

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als agrariër dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor agrariër belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als agrariër. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Agrariër, CV Agrariër, sollicitatie Agrariër.

Interviews met agrariër

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen agrariër

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Agrariër

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Agrariër' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Agrariër

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Agrariër

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Agrariër?

Recente Blogartikelen

Alle blogberichten