U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Conciërge/ Hoofdconciërge

Conciërge/ Hoofdconciërge

Beroepsprofiel conciërge/ Hoofdconciërge

Op (middelbare) scholen zijn Conciërges belast met het beheer van het gebouw of de gebouwen en maken zij deel uit van de facilitaire dienst. Zij verlenen naast technische ook (administratief)ondersteunende diensten, voeren kantinewerkzaamheden uit en grijpen in bij ruzies tussen leerlingen.

Sleutelbeheer, ontvangst van facilitaire medewerkers, kleine reparatiewerkzaamheden, postafhandeling en reprowerk, bijhouden van absenties, het ondersteunen van ouderavonden, het toezien op de bereikbaarheid van alle ruimtes in het gebouw en eventueel ingrijpen bij calamiteiten horen allen tot de taken van de Conciërge. Deze werkt zelfstandig en wordt aangestuurd door een Hoofdconciërge.

Een Hoofdconciërge ziet toe op de uitvoering van de technische en ondersteunende diensten door de Conciërge en stuurt ander facilitair personeel aan, zoals schoonmakers en kantinepersoneel. Daarnaast dient hij reparatieverzoeken in en houdt hij de staat van onderhoud bij. Incidenteel voert hij ondersteunende diensten uit als postafhandeling en telefoonverkeer, of andere taken van de Conciërge.

Met andere woorden: de Conciërge ondersteunt de gebruikers van het gebouw en de Hoofdconciërge ziet er op toe dat alles goed verloopt.

Andere (onderwijs)instellingen (met veel gebouwen) maken ook gebruik van Conciërges of huismeesters, bijvoorbeeld Asielzoekercentra. Werkzaamheden kunnen per instelling licht verschillen.

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Conciërge/ Hoofdconciërge, Baan Conciërge/ Hoofdconciërge, Conciërge/ Hoofdconciërge Worden, Functie-eisen Conciërge/ Hoofdconciërge, Verantwoordelijkheden Conciërge/ Hoofdconciërge, Functieprofiel Conciërge/ Hoofdconciërge, Wat doet een Conciërge/ Hoofdconciërge, Werken als Conciërge/ Hoofdconciërge.

Opleidingen tot conciërge/ Hoofdconciërge

Van Hoofdconciërges wordt MBO niveau 4 gevraagd, bij voorkeur de MBO opleiding Facilitaire Dienstverlening.

Conciërges hoeven geen opleiding te hebben, maar moeten vaak ervaring in een soortgelijke functie hebben opgedaan.

In alle gevallen moeten (Hoofd)conciërges een BHV-diploma bezitten of halen en enig technisch inzicht hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Mensen vonden ons op: Studeren voor Conciërge/ Hoofdconciërge, Conciërge/ Hoofdconciërge Worden, Opleidingsniveau Conciërge/ Hoofdconciërge, Scholing Conciërge/ Hoofdconciërge, Studie Conciërge/ Hoofdconciërge, Bijscholing Conciërge/ Hoofdconciërge, Omscholing Conciërge/ Hoofdconciërge.

Organisaties waar een conciërge/ Hoofdconciërge doorgaans werkzaam is

De (Hoofd)conciërge werkt over het algemeen bij onderwijsinstellingen. Deze vallen onder de publike en dus non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Conciërge/ Hoofdconciërge, Conciërge/ Hoofdconciërge Worden, Opleidingsniveau Conciërge/ Hoofdconciërge, Scholing Conciërge/ Hoofdconciërge, Studie Conciërge/ Hoofdconciërge, Bijscholing Conciërge/ Hoofdconciërge, Omscholing Conciërge/ Hoofdconciërge.

Arbeidsvoorwaarden conciërge/ Hoofdconciërge

Een Conciërge zit in schaal 4 (CAO Voortgezet Onderwijs) en een Hoofdconciërge in schaal 5. Dit betekent respectievelijk een bruto maandinkomen van tussen de €1573 en €2191 en €1604 en €2302 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Conciërge/ Hoofdconciërge, Loon Conciërge/ Hoofdconciërge, Wat verdien je als Conciërge/ Hoofdconciërge, Salarisschaal Conciërge/ Hoofdconciërge, Salarisindicatie Conciërge/ Hoofdconciërge, Bonus Conciërge/ Hoofdconciërge, CAO Conciërge/ Hoofdconciërge, Brutoloon Conciërge/ Hoofdconciërge, Nettoloon Conciërge/ Hoofdconciërge, Vakantiedagen Conciërge/ Hoofdconciërge, Pensioen Conciërge/ Hoofdconciërge.

Competenties conciërge/ Hoofdconciërge

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Zelfsturing
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Initiatief ontplooien
Mensen vonden ons op: Kennis Conciërge/ Hoofdconciërge, Vaardigheden Conciërge/ Hoofdconciërge, Attitude Conciërge/ Hoofdconciërge, Kwalificaties Conciërge/ Hoofdconciërge, Competentieprofiel Conciërge/ Hoofdconciërge.

Persoonstypen conciërge/ Hoofdconciërge

De (Hoofd)conciërge is een absolute dienstverlener, hij stelt alles in het werk om de gebruiker van zijn gebouw tevreden te stellen. Hij weet goed wat hiervoor nodig is, verlicht de taken van anderen door bij te springen als hij kan en is een betrokken medewerker (Gever). Hij kan goed overweg met verschillende soorten mensen, heeft verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef. Hij is loyaal aan de instelling waar hij werkt (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Conciërge/ Hoofdconciërge, Karakter Conciërge/ Hoofdconciërge.

Netwerk conciërge/ Hoofdconciërge

Conciërges waken vaak samen met vakgenoten. De Hoofdconciërge legt verantwoording af aan de locatiedirecteur. Conciërges komen veelvuldig in contact met leerlingen en begeleiden die, ze doen ondersteunende klussen voor administratief en lesgevend personeel en werken samen met interieurverzorgers, kantinemedewerkers en assistenten facilitaire zaken of sturen deze aan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Conciërge/ Hoofdconciërge, Medewerkers Conciërge/ Hoofdconciërge.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden conciërge/ Hoofdconciërge

Er is werk voor Conciërges, maar het houdt niet over. Zeker voor Conciërges zonder opleiding is het arbeismarktperspectief niet gunstig. (Hoofd)conciërges met een MBO opleiding (Facilitaire dienstverlening) staan er iets beter voor. Doorgroeien naar andere functies in facilitaire zaken is een mogelijkheid, bijvoorbeeld naar technisch medewerker facilitaire dienst en uiteindelijk locatiebeheerder. Eventueel zou een conciërge de kant van meer leerlingcontact op kunnen gaan, door onderwijsassistent techniek te worden en van daar door te groeien naar Technisch onderwijsassistent. Hiervoor zal (bij)scholing vermoedelijk noodzakelijk zijn en het is niet heel waarschijnlijk dat Conciërges dit pad volgen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Conciërge/ Hoofdconciërge, Promotie mogelijkheden Conciërge/ Hoofdconciërge, Carriere Conciërge/ Hoofdconciërge.

Interviews met conciërge/ Hoofdconciërge

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen conciërge/ Hoofdconciërge

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Conciërge/ Hoofdconciërge

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Conciërge/ Hoofdconciërge' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Conciërge/ Hoofdconciërge

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik wil ook graag concierge worden kan dat

Door: adam hage

Ik ben nu concierge in mijn beleving is het, heel veel doen en kunnen en zeer weinig betaalt krijgen, als je dat wil moet je vooral concierge worden maar ik raad je aan om gewoon door te leren.

Door: Ell

Ik ben het ten dele eens met de vorige reactie.De andere kant is dat je veel mensen ontmoet en die je veelal waarderen.Door studeren is altijd beter.

Door: Jan

Concierge,is misschien een baan die niet een topsalaris betaalt.Maar wel en waar je veel voldoening kan uithalen.

Door: pieter

Ik ben al 15 jr.concierge,verdien geen top salaris en toch doe ik mijn werk met heel veel plezier en dat is ook wat waard..

Door: Peter

Druk met 2 conciërges op 1420 kinderen, maar een hele leuke baan,

weet nooit wat ik deze dag weer zal meemaken, elke dag is een verrassing,

inderdaad geen wereldsalaris maar wel vaak vakantie en voldoening.

Maar..... het beeld van lekker rustig aan vergeet het maar! elke dag moe maar tevreden. groet Jos

 

Door: Jos Coolen

Ik ben een wat oudere concierge.Als je de 60 gepasseerd bent,gaan de jaren wel tellen.

Door: concierge

Heel lang in de bouw gewerkt,nu bijna 2 conciërge. wil echt nooit meer iets anders,beste wat me ooit is overkomen

Door: rob

Beste Rob,ik denk dat deze reactie ook iets zegt over je karakter,goed met mensen kunnen omgaan en jong van geest om er maar eens twee te noemen.

Door: concierge 2

Beste Concierge,die de 60 al gepasseerd is.Geloof mij,in ieder beroep gaan de jaren tellen als je ouder wordt.

Door: Gerard

Al 30jr.concierge,fantastisch en (over het algemeen)dankbaar werk.

Door: Jan

Hallo ik heb ook als concierge gesoliciteerd maar ik heb nog nooit zoon baan gehad..Ik kom uit de bouw en de laatste jaren heb ik logistik gedaan .Ik ben 53jaar en ben thuis komen te zitten met mijn heupen die zijn vervangen door kunst .volgens arbo mag ik deze banen niet meer uit oefenen van daar heb ik op concierge gesoliciteerd ik weet niet of het bj mij past.

Door: johan den Turck

Beste Wim,als je goed met mensen om kan gaan en je beheerst de Ned.taal goed.Moet het kunnen.Gr.

Door: Wim

Beste Wim,moet natuurlijk beste Johan zijn.Ik kan je ook aanraden een cursus te volgen b.v.,de via Springest aangeboden cursus Huismeester.een pre als je dit kunt overleggen bij een sollicitatie .met vr.gr.

Door: Wim

Reageer op dit beroep

Vacatures Conciërge/ Hoofdconciërge

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Conciërge/ Hoofdconciërge?