Boeken Hoogleraar Wijsbegeerte

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar wijsbegeerte. De hoogleraar wijsbegeerte begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar wijsbegeerte na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar wijsbegeerte in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar wijsbegeerte om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar wijsbegeerte schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar wijsbegeerte heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Hoogleraar Wijsbegeerte. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Hoogleraar Wijsbegeerte. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Hoogleraar Wijsbegeerte die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 3 beste boeken voor een Hoogleraar Wijsbegeerte:

De reikwijdte van het geduld

De reikwijdte van het geduld

De reikwijdte van het geduld - Nederlands | Paperback | 9789023903802 | 175 pagina's

De opstellen zijn wijsgerig en theologisch van aard en hebben als thema: geduld. Centraal in de bundel staat de spanning tussen geduldig maar oplettend wachten en ingrijpen, tussen initiatief en aanvaarding, tussen geduld en ongeduld van het denken.

Lof En Troost Van De Filosofie

Lof En Troost Van De Filosofie

Lof En Troost Van De Filosofie - Nederlands | Paperback | 9789026320996 | 48 pagina's

‘“Wie schrijft als filosoof, schrijve persoonlijk of schrijve niet.” Van Albert Camus tot het welzijnswerk, van Ivan Illich tot de utopie, steeds was ik letterlijk gevangen door de thematiek waarover ik schreef. Steeds ging het over vragen die ik mijzelf stelde en waar ik al schrijvenderwijs een antwoord op zocht. Maar misschien klinkt dat laatste …

Wijsbegeerte In Nederland In De Xxe Eeuw

Wijsbegeerte In Nederland In De Xxe Eeuw

Wijsbegeerte In Nederland In De Xxe Eeuw - Nederlands | Paperback | 9789055730278 | 157 pagina's

Met het einde van deze eeuw in zicht is de tijd aangebroken om een begin te maken met de inventarisatie van de filosofiebeoefening in Nederland in de twintigste eeuw. Op 28 en 29 mei 1998 werd hiertoe aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een congres gehouden. Directe aanleiding vormde het afscheid van Michael John Perty …