Koning: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Koning? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Koning wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Koning, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Koning


Vacatures Koning

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Koning?

De Koning is het (mannelijk) staatshoofd van een koninkrijk. Een koninkrijk wordt vaak aangeduid als een monarchie. Maar niet elke monarchie heeft een Koning als staatshoofd. In Nederland bestaat de titel van Koning sinds 1806. In dat jaar werd Lodewijk Napoleon aangesteld als Koning van het koninkrijk Holland.

Nederland is een koninkrijk. De Koning is daarom het staatshoofd en het onschendbare deel van de regering. De Koning heeft twee soorten taken, staatkundige taken en ceremoniële taken.

De Koning vormt samen met de ministers de regering. Tot de staatkundige taken van de Koning behoort het benoemen van ministers en staatssecretarissen. Voor het uitvaardigen van wetten en besluiten moet zowel de minister als de Koning zijn handtekening zetten, maar de minister draagt de verantwoordelijkheid. In de Grondwet is opgenomen dat de Koning onschendbaar is en niet gedwongen kan worden af te treden na een politieke handeling. De Koning ontvangt de notulen van de ministerraad en heeft regelmatig besprekingen met de ministers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Ook is de Koning betrokken bij de aanstelling van een nieuwe regering.

Naast de staatkundige taken heeft de Koning ook ceremoniële taken. De Koning vertegenwoordigt het koninkrijk tijdens bijvoorbeeld staatsbezoeken. Ook ontvangt de Koning staatshoofden van andere landen. In het eigen land gaat de Koning geregeld op werkbezoek om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Daarnaast verricht de Koning openingshandelingen, is aanwezig bij belangrijke jubilea en toont betrokkenheid bij rampen.


Past het beroep Koning bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Koning per stad

Vacatures Koning Alkmaar

Vacatures Koning Almelo

Vacatures Koning Almere

Vacatures Koning Alphen aan den Rijn

Vacatures Koning Amersfoort

Vacatures Koning Amstelveen

Vacatures Koning Amsterdam

Vacatures Koning Apeldoorn

Vacatures Koning Arnhem

Vacatures Koning Assen

Vacatures Koning Bergen op Zoom

Vacatures Koning Breda

Vacatures Koning Capelle aan den IJssel

Vacatures Koning Delft

Vacatures Koning Den Bosch

Vacatures Koning Den Haag

Vacatures Koning Den Helder

Vacatures Koning Deventer

Vacatures Koning Doetinchem

Vacatures Koning Dordrecht

Vacatures Koning Ede

Vacatures Koning Eindhoven

Vacatures Koning Emmen

Vacatures Koning Enschede

Vacatures Koning Gouda

Vacatures Koning Groningen

Vacatures Koning Haarlem

Vacatures Koning Haarlemmermeer

Vacatures Koning Heerlen

Vacatures Koning Helmond

Vacatures Koning Hengelo

Vacatures Koning Hilversum

Vacatures Koning Hoogeveen

Vacatures Koning Hoorn

Vacatures Koning Katwijk

Vacatures Koning Leeuwarden

Vacatures Koning Leiden

Vacatures Koning Lelystad

Vacatures Koning Maastricht

Vacatures Koning Middelburg

Vacatures Koning Nieuwegein

Vacatures Koning Nijmegen

Vacatures Koning Oss

Vacatures Koning Purmerend

Vacatures Koning Roermond

Vacatures Koning Roosendaal

Vacatures Koning Rotterdam

Vacatures Koning Schiedam

Vacatures Koning Spijkenisse

Vacatures Koning Terneuzen

Vacatures Koning Tilburg

Vacatures Koning Utrecht

Vacatures Koning Veenendaal

Vacatures Koning Venlo

Vacatures Koning Vlaardingen

Vacatures Koning Westland

Vacatures Koning Zaanstad

Vacatures Koning Zeist

Vacatures Koning Zoetermeer

Vacatures Koning Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Koning

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Koning?

Op jaarbasis verdient de Koning in Nederland ongeveer €850.000,- per jaar belastingvrij. De best betaalde Koning op dit moment is Koning Filip van België, hij krijgt €12.267.000,- bruto per jaar. 


Meer weten over het salaris Koning

Salaris aankomend Koning Salaris junior Koning Wat is het salaris van een medior Koning? Welk salaris krijgt een senior Koning?


Hoe word je een Koning? 

Er is geen specifieke opleiding voor nodig om Koning te worden. Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Koning

Er zijn geen opleidingen aanwezig.




Omscholen tot Koning

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Koning. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Koning

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Koning

Als je Koning wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koning zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koning

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Koning?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Koning

Een Koning heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Koning

  • Consequent handelen
  • Doorzettingsvermogen
  • Ambitie
  • Betrouwbaarheid
  • Loyaliteit
  • Luisteren
  • Analyseren
  • Verbanden leggen
  • Luistervaardigheid
  • Spontaniteit
  • Sociaal gevoel
  • Helder communiceren
  • Inlevingsvermogen
  • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koning nodig? 

De Koning moet een goede algemene kennis hebben, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het land en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden (Waarnemer). De Koning is de vertegenwoordiger van het land en moet zich goed bewust zijn van deze rol (Loyalist).


Eigenschappen Koning

  • Trouw
  • Integriteit
  • Punctueel
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Koning?

Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.


Waar werkt een Koning?

De Koning maakt onderdeel uit van de regering en is daarmee werkzaam bij de overheid.


Met wie werkt een Koning samen? 

De Koning vormt samen met de ministers de regering. De Koning heeft dan ook regelmatige besprekingen met de ministers en ontvangt de notulen van de ministerraad. Daarnaast is de Koning de vertegenwoordiger van het land. De Koning gaat geregeld op werkbezoek, op staatbezoek of ontvangt de staatshoofden van andere landen.


  • Minister-President
  • Minister
Koning

Alles over het beroep Koning in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Minister-President
  • Minister

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €120000 tot €1000000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar