Boeken Elektrotechnisch Ingenieur

Een Elektrotechnisch Ingenieur heeft veel mogelijkheden op de Arbeidsmarkt. De afgestudeerde Elektrotechnicus kan werkzaam worden bij een serie mogelijke werkgevers (Universiteiten, technische bedrijven) of als zelfstandige een eigen bedrijf beginnen.

Wanneer men werkzaam wordt voor een Universiteit kan er naarmate de tijd vordert doorgegroeid worden naar 'hogere' onderzoeksposities of docentfuncties. Bij de private ondernemingen kan er doorgegroeid worden binnen een afdeling en zelfs buiten de afdeling, hierbij valt te denken aan de leidinggevende functies.

Buiten de Elektrotechniek hebben de afgestudeerde Elektrotechnici tevens de mogelijkheid om in het hoge bedrijfsmanagement werkzaam te worden: bedrijven en de overheid waarderen een technische achtergrond, aangezien zij vaak een zo divers mogelijk team van medewerkers samen willen stellen.

Een snelle zoektocht op het net levert legio voorbeelden van vacatures binnen de elektrotechniek: er worden momenteel veel personen met een achtergrond als Elektrotechnisch Ingenieur gezocht.

De baankansen zijn anno 2022 nog beter geworden als gevolg van de Energietransitie. De banengroei voor Elektrotechnisch Ingenieur zal in de komende tien jaar blijven toenemen. 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Elektrotechnisch Ingenieur. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Elektrotechnisch Ingenieur. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Elektrotechnisch Ingenieur die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 1 beste boeken voor een Elektrotechnisch Ingenieur:

Spanning

Spanning

Spanning - Nederlands | Hardcover | 9789040717949 | 222 pagina's

In dit boek wordt de ontwikkeling van de Delftse opleiding tot elektrotechnisch ingenieur beschreven gedurende de eerste 92 jaar van zijn bestaan. Het gunt een blik in de faculteit der elektrotechniek te Delft die op 1 september 1997 door clustering met de faculteit der Technische Wiskunde en Informatica opging in de Faculteit Informatietechnologie en Systemen.