Ninja: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Ninja: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Ninja? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Ninja wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Ninja, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Ninja


Vacatures Ninja

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Ninja?

Een Ninja is van oorsprong een Japanse krijger. Hij was gespecialiseerd in spionage en het uitvoeren van gerichte aanslagen. 
 
Tegenwoordig bestaan er geen ‘echte’ ninja’s meer. Wel worden Ninja’s (stuntmannen en -vrouwen) ingezet bij films en televisieproducties. Denk hierbij aan anime- en tokusatsu-producties. Ook in de toeristenbranche zijn Ninja’s actief, en dan vooral in Japan. Ze voeren shows op om toeristen te vermaken. Ze laten dans- en vechttechnieken zien met diverse wapens zoals zwaarden en messen.
 
Soms werkt een Ninja (ook) op een school om kinderen iets over de geschiedenis van deze strijders bij te brengen. Of hij geeft workshops.
 

Past het beroep Ninja bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Ninja per stad

Vacatures Ninja Alkmaar

Vacatures Ninja Almelo

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Ninja

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Ninja?

Over het algemeen heeft een ninja geen topsalaris. Hij verdient zo tussen de € 1100,- tot 
€ 1600,- per maand. Misschien ontvang je je salaris in een andere valuta. Als je meewerkt aan een serie of film, zal het salaris een stuk hoger liggen.
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bedrijfskleding, studieboeken, scholingsmogelijkheden en doorbetaalde vrije dagen.
 

Meer weten over het salaris Ninja

Salaris aankomend Ninja Salaris junior Ninja Wat is het salaris van een medior Ninja? Welk salaris krijgt een senior Ninja?


Hoe word je een Ninja? 

Er is geen specifieke Ninja-opleiding in Nederland. Wel zijn er diverse cursussen van een paar maanden tot een paar jaar. Er is niet alleen aandacht voor vechttechnieken, maar ook voor de geschiedenis van de ninja’s en hun spiritualiteit. 
 
In Amerika zijn echte opleidingen tot stuntman. Dit zijn algemene opleidingen. 
 
Het is belangrijk dat je wapens als zwaarden en messen goed en veilig kunt gebruiken bij stunts, je goed kunt dansen en acrobatisch bent en je kennis hebt van de geschiedenis. Ook afgeronde opleidingen op dit gebied kunnen dus handig zijn.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Ninja

Er zijn geen opleidingen Ninja aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Ninja in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Omscholen tot Ninja

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Ninja. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Ninja

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Ninja

Als je Ninja wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Ninja zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Ninja

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Ninja?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Ninja

Een Ninja heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Ninja

  • Analyseren
  • Systematisch denken
  • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
  • Motivatie
  • Tegenslagen verwerken
  • Stressbestendig
  • Vriendelijkheid
  • Respectvol
  • Dienstverlenendheid
  • Doelgericht werken
  • Doorzettingsvermogen
  • Ambitie
  • Helder communiceren
  • Inlevingsvermogen
  • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ninja nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Ninja zijn Waarnemer en Loyalist.
 
Een Ninja is een specialist op zijn vakgebied. Hij heeft diepgaande kennis over vechttechnieken, geschiedenis etcetera. Hij is gemotiveerd, analytisch, kritisch en intellectueel (Waarnemer).
 
Tevens is de Ninja betrouwbaar en loyaal. Hij zal de stunts moeten uitvoeren die hem worden opgelegd (Loyalist).
 
Verder is het belangrijk dat een Ninja het leuk vindt om in de aandacht te staan. Ook zijn goede communicatieskills een pre. Hij of zij zal namelijk misschien incidenteel meedoen aan een radio- of televisieprogramma.
 

Eigenschappen Ninja

  • Trouw
  • Integriteit
  • Punctueel
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Ninja?

Het beroep Ninja is eigenlijk zo goed als uitgestorven. Wel worden Ninja’s gevraagd voor televisieproducties of ze worden ingezet in shows voor toeristen. Er zijn weinig vacatures. In Aziatische landen zoals Japan zijn meer vacatures dan in Europa.


Waar werkt een Ninja?

Een Ninja werkt voor filmproductiebedrijven, een toeristenbedrijf of een school. Er zijn ongetwijfeld nog meer mogelijkheden. Over het algemeen streven deze bedrijven naar winst. Ze behoren dus tot de profit-sector.


Met wie werkt een Ninja samen? 

De Ninja heeft contact met collega’s. Als hij meewerkt aan een filmproductie, zal hij samenwerken met andere stuntmannen, regisseurs en dergelijke. Werkt hij in de toeristensector, dan heeft hij soms ook contact met toeristen, trainers en leidinggevenden. 


  • Collega's
  • Stuntmannen
  • Acteurs
  • Regisseurs
  • Trainers
  • Cursisten
  • Leidinggevenden
Ninja

Verwante beroepen Ninja:

Spion
Salaris: €2881 tot €4070
Opleiding: Geen WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Stuntman
Salaris: €5000 tot €12000
Opleiding: HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Ninja in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Stuntmannen
  • Acteurs
  • Regisseurs
  • Trainers
  • Cursisten
  • Leidinggevenden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1100 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar