Zeevisser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Zeevisser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Zeevisser? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Zeevisser wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Zeevisser, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Zeevisser


Vacatures Zeevisser

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Zeevisser?

Een Zeevisser vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in de diepzee. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoeld zijn, maar dat hoeft niet.

Als Zeevisser heb je onder andere taken als het besturen van het schip, toezien op en meehelpen bij het vangen van vis, het repareren van netten, hetuitzetten van aas en ook het verwerken van de vangst aan boord.. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het kiezen van visgronden, het bewaken van budgetten, positie bepalen, koers uitzetten en de voortgang en weersomstandigheden in de gaten houden.

Het logboek van het schip moet worden bijgehouden en bemaning moet getraind worden waar nodig. Ook dit zijn taken die een Zeevisser mogelijk op zich zal moeten nemen. Wat je precies doet hangt af van je functie aan boord.


Past het beroep Zeevisser bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Zeevisser per stad

Vacatures Zeevisser Alkmaar

Vacatures Zeevisser Almelo

Vacatures Zeevisser Almere

Vacatures Zeevisser Alphen aan den Rijn

Vacatures Zeevisser Amersfoort

Vacatures Zeevisser Amstelveen

Vacatures Zeevisser Amsterdam

Vacatures Zeevisser Apeldoorn

Vacatures Zeevisser Arnhem

Vacatures Zeevisser Assen

Vacatures Zeevisser Bergen op Zoom

Vacatures Zeevisser Breda

Vacatures Zeevisser Capelle aan den IJssel

Vacatures Zeevisser Delft

Vacatures Zeevisser Den Bosch

Vacatures Zeevisser Den Haag

Vacatures Zeevisser Den Helder

Vacatures Zeevisser Deventer

Vacatures Zeevisser Doetinchem

Vacatures Zeevisser Dordrecht

Vacatures Zeevisser Ede

Vacatures Zeevisser Eindhoven

Vacatures Zeevisser Emmen

Vacatures Zeevisser Enschede

Vacatures Zeevisser Gouda

Vacatures Zeevisser Groningen

Vacatures Zeevisser Haarlem

Vacatures Zeevisser Haarlemmermeer

Vacatures Zeevisser Heerlen

Vacatures Zeevisser Helmond

Vacatures Zeevisser Hengelo

Vacatures Zeevisser Hilversum

Vacatures Zeevisser Hoogeveen

Vacatures Zeevisser Hoorn

Vacatures Zeevisser Katwijk

Vacatures Zeevisser Leeuwarden

Vacatures Zeevisser Leiden

Vacatures Zeevisser Lelystad

Vacatures Zeevisser Maastricht

Vacatures Zeevisser Middelburg

Vacatures Zeevisser Nieuwegein

Vacatures Zeevisser Nijmegen

Vacatures Zeevisser Oss

Vacatures Zeevisser Purmerend

Vacatures Zeevisser Roermond

Vacatures Zeevisser Roosendaal

Vacatures Zeevisser Rotterdam

Vacatures Zeevisser Schiedam

Vacatures Zeevisser Spijkenisse

Vacatures Zeevisser Terneuzen

Vacatures Zeevisser Tilburg

Vacatures Zeevisser Utrecht

Vacatures Zeevisser Veenendaal

Vacatures Zeevisser Venlo

Vacatures Zeevisser Vlaardingen

Vacatures Zeevisser Westland

Vacatures Zeevisser Zaanstad

Vacatures Zeevisser Zeist

Vacatures Zeevisser Zoetermeer

Vacatures Zeevisser Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Zeevisser

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Zeevisser?

Het salaris van een Zeevisser is afhankelijk van zijn takenpakket. Meer verantwoording en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onder aan de ladder staat. Een officier verdient als kapitein ook meestal meer dan het andere personeel. Gemiddeld verdient een Zeevisser tussen de €1500 en  €2500 bruto per maand.


Meer weten over het salaris Zeevisser

Salaris aankomend Zeevisser Salaris junior Zeevisser Wat is het salaris van een medior Zeevisser? Welk salaris krijgt een senior Zeevisser?


Hoe word je een Zeevisser? 

Als je wilt gaan werken als Zeevisser kun je gaan voor een VMBO opleiding Nautisch/Visserij, maar ook kun je op MBO niveau studeren. Een opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman of Officier. Er zijn ook HBO opleidingen aan de visserij gerelateerd, maar die gaan meer in op management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zeevisser

Er zijn geen opleidingen Zeevisser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zeevisser in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Omscholen tot Zeevisser

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Zeevisser. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zeevisser

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zeevisser

Als je Zeevisser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zeevisser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zeevisser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Zeevisser?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Zeevisser

Een Zeevisser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Organiseren
Organiseren

Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd 

Omschrijving

Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.

Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.

Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Vaardigheden Zeevisser

  • Prioriteiten stellen
  • Beslissingen nemen
  • Afwegen
  • Plannen
  • Gestructureerd werken
  • Vitaliteit
  • Levenslust
  • Positiviteit
  • Cijfermatigheid
  • Onderhandelen
  • Rekenvaardigheid
  • Luisteren
  • Analyseren
  • Verbanden leggen
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zeevisser nodig? 

Wanneer je leidinggevende taken krijgt in je functie als Zeevisser dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen terwijl de zee je aan alle kanten tegenwerkt dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders wel worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt bij de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).


Eigenschappen Zeevisser

  • Zelfverzekerdheid
  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Enthousiasme
  • Ondernemendheid



Wat zijn de baankansen voor een Zeevisser?

Vacatures voor de functie van Zeevisser zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden, maar evengoed niet heel dik gezaaid. Wanneer je eenmaal als Zeevisser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je mogelijk kapitein worden of meer richting management doorschuiven. In dit laatste geval wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.


Doorgroei mogelijkheden Zeevisser

Het beroep Zeevisser is onderdeel van de beroepsfamilie Vissers (volle zee).


Waar werkt een Zeevisser?

Het doel van de gehele visserij en dus ook van diepzeevissen is om uiteindelijk winst te maken. Als Zeevisser ben je dus actief in de profit sector.


Met wie werkt een Zeevisser samen? 

Als Zeevisser heb je in eerste instantie te maken met de vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman en de officier of kapitein. Daarnaast is er vaak management of leidinggevende die in sommige gevallen aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moet de kapitein dan weer verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Zeevisser direct of indirect ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. De handel kan plaatsvinden via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.


  • Zeevisser
  • Officier
  • Stuurman
  • Leidinggevende
  • Management
  • Medewerker Visverwerking
  • Medewerker Handel
Zeevisser

Verwante beroepen Zeevisser:

Visser Binnenwateren
Salaris: €1500 tot €2500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Zeevisser in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Zeevisser
  • Officier
  • Stuurman
  • Leidinggevende
  • Management
  • Medewerker Visverwerking
  • Medewerker Handel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar