U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Aangiftemedewerker

Aangiftemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aangiftemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Aangiftemedewerker helpt de klant bij het invullen van de belastingaangifte. De Aangiftemedewerker verzorgt hierbij meestal de aangiften Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Hierbij moet de Aangiftemedewerker de benodigde informatie verzamelen en dit invoeren. In beperkte mate kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen. Echter is dit meer het werk van de belastingadviseur en wordt dit enkel verricht door de Aangiftemedewerker die door kan/wil stromen naar belastingadviseur.

De Aangiftemedewerker kan bij de klant thuis helpen met het invullen van de belastingaangifte. Hierbij kunnen de werkzaamheden ook bestaan uit het aanvragen of wijzigen van voorlopige aanslagen en/of toeslagen. Vaak werkt de Aangiftemedewerker met speciale aangiftesoftware waarin alle verzamelde informatie in ingevoerd moet worden. De Aangiftemedewerker heeft een goede kennis van deze software.

Verder moet de Aangiftemedewerker ook over een uitstekende kennis van belastingen en het fiscale stelsel beschikken. De Aangiftemedewerker moet de klant goed kunnen ondersteunen en de klant bij alle voorkomende problemen helpen om de aangifte goed in te vullen. Naast het verzorgen van de aangiften onderhoudt de Aangiftemedewerker ook het bijbehorende contact met de Belastingdienst.

Mensen vonden ons op: Job Aangiftemedewerker, Baan Aangiftemedewerker, Aangiftemedewerker Worden, Functie-eisen Aangiftemedewerker, Verantwoordelijkheden Aangiftemedewerker, Functieprofiel Aangiftemedewerker, Wat doet een Aangiftemedewerker, Werken als Aangiftemedewerker.

Aangiftemedewerker worden: Opleiding tot aangiftemedewerker

Het doen van een fiscale opleiding is een goede basis om aan de slag te kunnen als Aangiftemedewerker. Op HBO-niveau kan de opleiding Fiscale Economie gevolgd worden. Bij grotere belastingkantoren wordt ook vaak een WO-opleiding als eis gesteld. De opleidingen Fiscaal Recht of Fiscale Economie dienen hierbij als goede opleidingen om te gaan werken als Aangiftemedewerker en later door te kunnen stromen naar belastingadviseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Aangiftemedewerker, Aangiftemedewerker Worden, Opleidingsniveau Aangiftemedewerker, Scholing Aangiftemedewerker, Studie Aangiftemedewerker, Bijscholing Aangiftemedewerker, Omscholing Aangiftemedewerker.

Organisaties waar een aangiftemedewerker doorgaans werkzaam is

De Aangiftemedewerker is veelal werkzaam voor accountants- en belastingadvieskantoren. Ook kan de Aangiftemedewerker aan de slag bij administratiekantoren. Al deze bedrijven helpen klanten bij de belastingaangifte. Omdat deze bedrijven gericht zich op het maken van winst, is de Aangiftemedewerker werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Aangiftemedewerker, Aangiftemedewerker Worden, Opleidingsniveau Aangiftemedewerker, Scholing Aangiftemedewerker, Studie Aangiftemedewerker, Bijscholing Aangiftemedewerker, Omscholing Aangiftemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aangiftemedewerker

Het startsalaris van een beginnende Aangiftemedewerker ligt tussen de 1800 en 2100 euro. Naarmate de Aangiftemedewerker meer ervaring krijgt, kan dit bedrag oplopen. Omdat er voor de functie vaak weinig gereisd hoeft te worden, hoort een auto van de zaak niet altijd bij de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Aangiftemedewerker, Loon Aangiftemedewerker, Wat verdien je als Aangiftemedewerker, Salarisschaal Aangiftemedewerker, Salarisindicatie Aangiftemedewerker, Bonus Aangiftemedewerker, CAO Aangiftemedewerker, Brutoloon Aangiftemedewerker, Nettoloon Aangiftemedewerker, Vakantiedagen Aangiftemedewerker, Pensioen Aangiftemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden aangiftemedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Aangiftemedewerker, Vaardigheden Aangiftemedewerker, Attitude Aangiftemedewerker, Kwalificaties Aangiftemedewerker, Competentieprofiel Aangiftemedewerker.

Boeken voor het beroep aangiftemedewerker

Wil je meer weten over het beroep aangiftemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aangiftemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aangiftemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Aangiftemedewerker, Aangiftemedewerker ebooks, boek Aangiftemedewerker.

Persoonstypen aangiftemedewerker

De Aangiftemedewerker beschikt over veel fiscale kennis. Ook moet de Aangiftemedewerker goed kunnen werken met de aangiftesoftware. Omdat de Aangiftemedewerker voor een klant werkt, is het contact met de klant belangrijk. De Aangiftemedewerker moet de benodigde informatie bij de klant halen en de klant ondersteunen bij problemen.

Daarnaast moet de Aangiftemedewerker ook netjes en secuur werken. De aangifte moet correct ingevuld worden. Ook moet de Aangiftemedewerker beschikken over een goed cijfermatig inzicht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Aangiftemedewerker, Karakter Aangiftemedewerker.

Netwerk aangiftemedewerker

De Aangiftemedewerker werkt meestal voor (grotere) accountants- en belastingadvieskantoren. Hier werkt de Aangiftemedewerker met andere Aangiftemedewerkers, maar ook met belastingadviseurs. Vaak kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen bij de belastingadviseur. Daarnaast heeft de Aangiftemedewerker ook contact met de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s Aangiftemedewerker, Medewerkers Aangiftemedewerker.

Is het beroep aangiftemedewerker iets voor jou?

Zou je graag aangiftemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aangiftemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Aangiftemedewerker, beroepskeuzetest Aangiftemedewerker, beroep Aangiftemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aangiftemedewerker

Er is voldoende vraag naar Aangiftemedewerkers. Omdat iedereen aangifte moet doen, zijn veel mensen hierbij op zoek naar hulp en worden accountants- en belastingadvieskantoren ingeschakeld.

Veel Aangiftemedewerkers stromen door naar het vak van belastingadviseur. Waar een aangiftemedewerker voornamelijk de belastingaangiftes invult voor de klant, mag een belastingadviseur de klant ook adviseren bij de aangifte. De Aangiftemedewerker kan enkele adviespunten aandragen en daarmee de belastingadviseur helpen. Vaak gaat een Aangiftemedewerker steeds meer adviespunten aandragen en wordt dan belastingadviseur.

Arbeidsmarktperspectief score aangiftemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep aangiftemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Aangiftemedewerker, Promotie mogelijkheden Aangiftemedewerker, Carriere Aangiftemedewerker.

Solliciteren op de functie aangiftemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aangiftemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aangiftemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aangiftemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Aangiftemedewerker, CV Aangiftemedewerker, sollicitatie Aangiftemedewerker.

Interviews met aangiftemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aangiftemedewerker

Vacatures aangiftemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Aangiftemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aangiftemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Aangiftemedewerker helpt de klant bij het invullen van de belastingaangifte. De Aangiftemedewerker verzorgt hierbij meestal de aangiften Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Hierbij moet de Aangiftemedewerker de benodigde informatie verzamelen en dit invoeren.

Beoordeling Aangiftemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Aangiftemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Aangiftemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep