U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Aardewerkschilder

Aardewerkschilder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aardewerkschilder? Lees de functieomschrijving.

De Aardewerkschilder brengt decoraties aan op aardewerk, porselein en vaak ook op glas. Veel Aardewerkschilders combineren het beschilderen van porselein en aardewerk met het beschilderen van glas. Dit wordt dan een Glas- en Aardewerkschilder genoemd.

De werkzaamheden van de Aardewerkschilder lopen uiteen. Zo kan de Aardewerkschilder porselein, aardewerk en glas beschilderen en bewerken. Ook kan de Aardewerkschilder hiser sjablonen en ontwerpen voor maken, deze sjablonen en ontwerpen op de te beschilderen voorwerpen plakken en vaak ook met een fijne zandstraal figuren in glas stralen (zandstralen).

De productie en het beschilderen van het aardewerk is een proces waar veel bij komt kijken. De voorwerpen worden eerst van klei gemaakt. Hierna moeten ze twee weken droog voordat ze tot steen worden gebakken. Vervolgens worden de voorwerpen geglazuurd om daarna door de Aardewerkschilder beschilderd te kunnen worden. De Aardewerkschilder brengt eerst de hoofdlijn aan en pas daarna de kleur. Hierna wordt het aardewerk nogmaals gebakken om de beschildering mooi te houden.

Diverse Aardewerkschilders beschikten over hun eigen fabrieks- en merktekens en daarmee waren hun aardewerken voorwerpen herkenbaar. De bekendste aardewerkbeschildering is waarschijnlijk wel het Delfts Blauw. Zoals de naam al zegt is Delfts Blauw een bepaald type  blauw aardewerk wat enkel in Delft vervaardigd werd.

Mensen vonden ons op: Job Aardewerkschilder, Baan Aardewerkschilder, Aardewerkschilder Worden, Functie-eisen Aardewerkschilder, Verantwoordelijkheden Aardewerkschilder, Functieprofiel Aardewerkschilder, Wat doet een Aardewerkschilder, Werken als Aardewerkschilder.

Aardewerkschilder worden: Opleiding tot aardewerkschilder

Het beroep van Aardewerkschilder komt weinig meer voor, er zijn dan eigenlijk ook geen specifieke opleidingen voor. Het vak van de Aardewerkschilder kan nog in de praktijk aangeleerd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Aardewerkschilder, Aardewerkschilder Worden, Opleidingsniveau Aardewerkschilder, Scholing Aardewerkschilder, Studie Aardewerkschilder, Bijscholing Aardewerkschilder, Omscholing Aardewerkschilder.

Organisaties waar een aardewerkschilder doorgaans werkzaam is

Er zijn weinig Aardewerkschilders meer actief. De Aardewerkschilder kan in dienst van een bedrijf werk of zelfstandig werken. De Aardewerkschilder is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Aardewerkschilder, Aardewerkschilder Worden, Opleidingsniveau Aardewerkschilder, Scholing Aardewerkschilder, Studie Aardewerkschilder, Bijscholing Aardewerkschilder, Omscholing Aardewerkschilder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aardewerkschilder

Omdat er weinig Aardewerkschilders zijn, is het moeilijk een inschatting te maken van het salaris van de Aardewerkschilder. Ook over de overige arbeidsvoorwaarden valt om dezelfde reden weinig te zeggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Aardewerkschilder, Loon Aardewerkschilder, Wat verdien je als Aardewerkschilder, Salarisschaal Aardewerkschilder, Salarisindicatie Aardewerkschilder, Bonus Aardewerkschilder, CAO Aardewerkschilder, Brutoloon Aardewerkschilder, Nettoloon Aardewerkschilder, Vakantiedagen Aardewerkschilder, Pensioen Aardewerkschilder.

Competenties, skills & vaardigheden aardewerkschilder

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Aardewerkschilder, Vaardigheden Aardewerkschilder, Attitude Aardewerkschilder, Kwalificaties Aardewerkschilder, Competentieprofiel Aardewerkschilder.

Boeken voor het beroep aardewerkschilder

Wil je meer weten over het beroep aardewerkschilder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aardewerkschilder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aardewerkschilder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Aardewerkschilder, Aardewerkschilder ebooks, boek Aardewerkschilder.

Persoonstypen aardewerkschilder

De Aardewerkschilder moet productief en gedisciplineerd zijn en naar perfectie streven (Perfectionist). Ook moet de Aardewerkschilder zelfverzekerd zijn, gedreven en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Aardewerkschilder, Karakter Aardewerkschilder.

Netwerk aardewerkschilder

De Aardewerkschilder kan te maken hebben met iemand die de voorwerpen vervaardigd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een pottenbakker. De Aardewerkschilder beschildert en decoreert de voorwerpen dan die de ander gemaakt heeft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Aardewerkschilder, Medewerkers Aardewerkschilder.

Is het beroep aardewerkschilder iets voor jou?

Zou je graag aardewerkschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aardewerkschilder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Aardewerkschilder, beroepskeuzetest Aardewerkschilder, beroep Aardewerkschilder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aardewerkschilder

Er zijn zeer weinig vacatures te vinden voor de functie van Aardewerkschilder.

Arbeidsmarktperspectief score aardewerkschilder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep aardewerkschilder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Aardewerkschilder, Promotie mogelijkheden Aardewerkschilder, Carriere Aardewerkschilder.

Solliciteren op de functie aardewerkschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aardewerkschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aardewerkschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aardewerkschilder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Aardewerkschilder, CV Aardewerkschilder, sollicitatie Aardewerkschilder.

Interviews met aardewerkschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aardewerkschilder

Vacatures aardewerkschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Aardewerkschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aardewerkschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Aardewerkschilder brengt decoraties aan op aardewerk, porselein en vaak ook op glas. Veel Aardewerkschilders combineren het beschilderen van porselein en aardewerk met het beschilderen van glas. Dit wordt dan een Glas- en Aardewerkschilder genoemd.

Beoordeling Aardewerkschilder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Aardewerkschilder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Aardewerkschilder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

graag zou ik met dit specifieke beroep in contact willen komen. Ooit heb ik een vacature gezien en nu vraag ik mij af of of dit nog bestaat. Zo ja, dan wil ik graag in contact komen met een aanbieder.

Door: mieke koning

Hallo Mieke,ik zal je willen adviseren om eens contact op te nemen met de goudse keramiekdagen e-mail info@goudsekeramiekdagen.nl     Sucses

Door: maurice

Reageer op dit beroep