U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Account Executive

Account Executive worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een account Executive? Lees de functieomschrijving.

De Account Executive is verantwoordelijk voor de relaties met de klanten. De Account Executive verkoopt een product of dienst aan de klant. Ook adviseert de Account Executive de klant, begeleidt de Account Executive de klant bij de aankoop en kan de Account Executive de klant bij problemen helpen. De Account Executive moet een commerciële insteek hebben, maar doet meer dan verkopen alleen. De Account Executive bouwt ook een relatie met de klant op en onderhoudt deze.

 

De Account Executive moet vaak bepaalde targets halen. Deze targets worden van te voren door het management opgesteld en de Account Executive is verantwoordelijk voor het behalen van deze targets. De Account Executive is daarbij verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces.

 

Het is belangrijk dat de Account Executive een expert in zijn vakgebied is. De Account Executive heeft vaak complexe en belangrijke klanten en moet strategisch te werk gaan. De Account Executive moet de relatie met bestaande klanten onderhouden en nieuwe klanten zien binnen te halen om zo zijn targets te halen. De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Zo kan de Account Executive bij een IT-bedrijf werken, maar ook bij een reclamebureau of verzekeraar. De gewenste expertise is per branche verschillend.

Mensen vonden ons op: Job Account Executive, Baan Account Executive, Account Executive Worden, Functie-eisen Account Executive, Verantwoordelijkheden Account Executive, Functieprofiel Account Executive, Wat doet een Account Executive, Werken als Account Executive.

Account Executive worden: Opleiding tot account Executive

De Account Executive moet een commerciële achtergrond hebben en beschikken over voldoende expertise op zijn vakgebied. Er is geen specifieke opleiding die voor de functie van Account Executive vereist wordt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Account Executive, Account Executive Worden, Opleidingsniveau Account Executive, Scholing Account Executive, Studie Account Executive, Bijscholing Account Executive, Omscholing Account Executive.

Organisaties waar een account Executive doorgaans werkzaam is

De Account Executive kan voor verschillende organisaties werkzaam zijn. De Account Executive kan in diverse branches werken, waaronder bij een reclamebureau, IT-bedrijf of verzekeraar. De Account Executive is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Account Executive, Account Executive Worden, Opleidingsniveau Account Executive, Scholing Account Executive, Studie Account Executive, Bijscholing Account Executive, Omscholing Account Executive.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden account Executive

Gemiddeld verdient de Account Executive tussen de €1700,- en €2800,-. Dit hangt natuurlijk wel af van de branche waarin de Account Executive werkzaam is en de ervaring van de Account Executive. Meer ervaren Account Executives hebben vaak een hoger salaris maar ook meer verantwoordelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Account Executive, Loon Account Executive, Wat verdien je als Account Executive, Salarisschaal Account Executive, Salarisindicatie Account Executive, Bonus Account Executive, CAO Account Executive, Brutoloon Account Executive, Nettoloon Account Executive, Vakantiedagen Account Executive, Pensioen Account Executive.

Competenties, skills & vaardigheden account executive

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Account Executive, Vaardigheden Account Executive, Attitude Account Executive, Kwalificaties Account Executive, Competentieprofiel Account Executive.

Boeken voor het beroep account executive

Wil je meer weten over het beroep account executive? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je account executive bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken account executive te komen.

The investigative function of the European parliament | Christian Syrier

holding the EU executive to account by conducting investigations - Engelstalig | Paperback | 2013

The European Union is said to suffer from an accountability deficit. The most frequently heard explanation for the alleged deficit is that the transfer of national executive powers to the EU level has not been matched by an equivalent increase in the inte...

Protecting the President | Dan Bongino

An Inside Account of the Troubled Secret Service in an Era of Evolving Threats - Engelstalig | Hardcover | 2017

Being a Secret Service agent is one of the most treacherous jobs in the world and never more so than in today’s highly polarized America. Facing threats from fence jumpers and manifesto writers, and from fanatical terrorists and sophisticated spies, prote...

SOE in France | M. R. D. Foot

An Account of the Work of the British Special Operations Executive in France 1940-1944 - Engelstalig | Hardcover | 2004

SOE in France was first published in 1966, followed by a second impression with amendments in 1968. Since these editions were published, other material on SOE has become available. It was, therefore, agreed in 2000 that Professor Foot should prod...

Mensen vonden ons op: boeken voor Account Executive, Account Executive ebooks, boek Account Executive.

Persoonstypen account Executive

De Account Executive moet goed naar de klant kunnen luisteren en op deze manier zo goed mogelijk aan de wensen en behoeften van de klanten kunnen voldoen. Daarnaast is ook belangrijk dat de Account Executive beschikt over voldoende overtuigingskracht. De Account Executive moet de klant zien te beïnvloeden overtuigen om zo tot het beste resultaat voor beide partijen te komen (Succesvolle werker). Ook moet de in de omgang met klanten beschikken over goede communicatie en sociale kwaliteiten (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Account Executive, Karakter Account Executive.

Netwerk account Executive

De Account Executive bouwt een groot netwerk op. De Account Executive onderhoudt veel contacten met de klanten en werkt samen met collega’s om zo de beste resultaten te behalen. Het management van de organisatie waar de Account Executive werkzaam is, stelt targets vast die de Account Executive moet behalen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Account Executive, Medewerkers Account Executive.

Is het beroep account Executive iets voor jou?

Zou je graag account Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als account Executive bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Account Executive, beroepskeuzetest Account Executive, beroep Account Executive kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden account Executive

De Account Executive kan in verschillende branches werkzaam zijn. Hierdoor is er voldoende arbeidsmarktperspectief. De Account Executive kan in zijn vakgebied doorgroeien als de Account Executive successen behaald. De Account Executive kan dan belangrijke en grotere klanten krijgen. De Account Executive krijgt dan meer verantwoordelijkheden.  

Arbeidsmarktperspectief score account Executive

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep account Executive. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Account Executive, Promotie mogelijkheden Account Executive, Carriere Account Executive.

Solliciteren op de functie account Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als account Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor account Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als account Executive. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Account Executive, CV Account Executive, sollicitatie Account Executive.

Interviews met account Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen account Executive

Vacatures account executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Account Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Account Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Account Executive is verantwoordelijk voor de relaties met de klanten. De Account Executive verkoopt een product of dienst aan de klant. Ook adviseert de Account Executive de klant, begeleidt de Account Executive de klant bij de aankoop en kan de Account Executive de klant bij problemen helpen.

Beoordeling Account Executive

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Account Executive' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Account Executive

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep