U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Acrobaat » Opleidingen

Opleidingen tot Acrobaat

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Acrobaat willen worden? Of ben je al Acrobaat en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Acrobaat, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er zijn geen specifieke opleidingen tot acrobaat. Wel zijn er dans- en toneelscholen waar acrobatische dans wordt geïnstrueerd, en ook op gym- en turnscholen kun je terecht voor de beginselen van de acrobatiek. In het circus wordt er verder veel getraind om de trucs te perfectioneren, net als in dansgezelschappen. Het spreekt voor zich door de hoge moeilijkheidsgraad die als professioneel acrobaat getoond moet worden dat de meeste acrobaten van kinds af aan al bezig waren met de acrobatiek.

Ook is enig talent geen overbodige luxe, en moet er veel toewijding zijn voor de training om de choreografie tot in de puntjes onder de knie te krijgen.