U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Adaptatieadviseur

Adaptatieadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een adaptatieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Adaptatieadviseur is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Hij adviseert cliënten over hulpmiddelen, zoals een rolstoel, een prothese of aanpassingen in huis. Een Adaptatieadviseur werkt in een winkel of showroom of gaat langs bij de eindgebruiker thuis. De werkzaamheden van een Adaptatieadviseur bestaan uit het uitvoeren van intakes en passingen, productspecificaties opstellen, offertes opstellen, voorlichten, adviseren en verkopen, en het onderhouden van klantrelaties.

Een Adaptatieadviseur werkt voor een revalidatietechnisch bedrijf. Hier worden hulpmiddelen vervaardigd of aangepast om mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Revalidatietechnische bedrijven krijgen opdrachten van instellingen, zoals zorgverzekeraars, maar ook van particulieren en van bedrijven die in het kader van ziektepreventie of revalidatie werkplekken laten controleren of aanpassen.

Een Adaptatieadviseur heeft veel kennis over het menselijk lichaam en over lichamelijke beperkingen. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn erg belangrijk voor een Adaptatieadviseur. Hij kan zich goed inleven in de klant en luistert goed naar hem.

Mensen vonden ons op: Job Adaptatieadviseur, Baan Adaptatieadviseur, Adaptatieadviseur Worden, Functie-eisen Adaptatieadviseur, Verantwoordelijkheden Adaptatieadviseur, Functieprofiel Adaptatieadviseur, Wat doet een Adaptatieadviseur, Werken als Adaptatieadviseur.

Adaptatieadviseur worden: Opleiding tot adaptatieadviseur

Een Adaptatieadviseur heeft een MBO of HBO pleiding gevolgd, bijvoorbeeld MBO Adviseur Gezondheidstechnische Voorzieningen. Na een HBO opleiding Fysiotherapie, Ergotherapie, Verpleegkunde of Bewegingstherapie/technologie kan een verkorte opleiding tot Adaptatieadviseur worden gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Adaptatieadviseur, Adaptatieadviseur Worden, Opleidingsniveau Adaptatieadviseur, Scholing Adaptatieadviseur, Studie Adaptatieadviseur, Bijscholing Adaptatieadviseur, Omscholing Adaptatieadviseur.

Organisaties waar een adaptatieadviseur doorgaans werkzaam is

Een Adaptatieadviseur werkt voor een revalidatietechnisch bedrijf, een bedrijf met winstoogmerk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Adaptatieadviseur, Adaptatieadviseur Worden, Opleidingsniveau Adaptatieadviseur, Scholing Adaptatieadviseur, Studie Adaptatieadviseur, Bijscholing Adaptatieadviseur, Omscholing Adaptatieadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden adaptatieadviseur

Het salaris van een Adaptatieadviseur is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding. Een Adaptatieadviseur verdient ongeveer €1650 tot €3000 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Adaptatieadviseur, Loon Adaptatieadviseur, Wat verdien je als Adaptatieadviseur, Salarisschaal Adaptatieadviseur, Salarisindicatie Adaptatieadviseur, Bonus Adaptatieadviseur, CAO Adaptatieadviseur, Brutoloon Adaptatieadviseur, Nettoloon Adaptatieadviseur, Vakantiedagen Adaptatieadviseur, Pensioen Adaptatieadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden adaptatieadviseur

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Innovatief
 • Financieel bewustzijn
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Adaptatieadviseur, Vaardigheden Adaptatieadviseur, Attitude Adaptatieadviseur, Kwalificaties Adaptatieadviseur, Competentieprofiel Adaptatieadviseur.

Boeken voor het beroep adaptatieadviseur

Wil je meer weten over het beroep adaptatieadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je adaptatieadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken adaptatieadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Adaptatieadviseur, Adaptatieadviseur ebooks, boek Adaptatieadviseur.

Persoonstypen adaptatieadviseur

Een Adaptatieadviseur kan goed luisteren en is onderzoekend en kritisch (Waarnemer). Hij moet zo zorgvuldig en volledig mogelijk de eisen, wensen en mogelijkheden in kaart brengen. Hij weet professionele afstand te bewaren. Daarnaast wilt een Adaptatieadviseur vooral mensen helpen en ondersteunen. Hij is sociaal vaardig en praktisch ingesteld (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Adaptatieadviseur, Karakter Adaptatieadviseur.

Netwerk adaptatieadviseur

Een Adaptatieadviseur werkt in een spanningsveld tussen verschillende belanghebbenden, zoals de cliënt, de medisch specialist en de financierder, meestal een verzekeraar. Hij communiceert veel met hen. Een Orthopedisch Technoloog of Instrumentmaker maakt de hulpmiddelen waarover de Adaptatieadviseur adviseert, die hij verkoopt en die aangepast moeten worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Adaptatieadviseur, Medewerkers Adaptatieadviseur.

Is het beroep adaptatieadviseur iets voor jou?

Zou je graag adaptatieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als adaptatieadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Adaptatieadviseur, beroepskeuzetest Adaptatieadviseur, beroep Adaptatieadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden adaptatieadviseur

Het arbeidsmarktperspectief van een Adaptatieadviseur is redelijk. In revalidatietechnische bedrijven kan een Adaptatieadviseur doorgroeien tot Bedrijfsleider of specialist op een deelgebied.

Arbeidsmarktperspectief score adaptatieadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep adaptatieadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Adaptatieadviseur, Promotie mogelijkheden Adaptatieadviseur, Carriere Adaptatieadviseur.

Solliciteren op de functie adaptatieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als adaptatieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor adaptatieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als adaptatieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Adaptatieadviseur, CV Adaptatieadviseur, sollicitatie Adaptatieadviseur.

Interviews met adaptatieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen adaptatieadviseur

Vacatures adaptatieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Adaptatieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Adaptatieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Adaptatieadviseur is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Hij adviseert cliënten over hulpmiddelen, zoals een rolstoel, een prothese of aanpassingen in huis. Een Adaptatieadviseur werkt in een winkel of showroom of gaat langs bij de eindgebruiker thuis.

Beoordeling Adaptatieadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Adaptatieadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Adaptatieadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het salaris wat jullie benoemen komt totaal niet in de buurt. Een Adviseur met ervaring verdient +/- 3000,- per maand.

Door: Anna

Reageer op dit beroep