U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Adjudant

Adjudant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een adjudant? Lees de functieomschrijving.

Het woord Adjudant komt van het Latijnse adiuvare of adjuvare wat helpen betekent. De Adjudant is een persoonlijke assistent van een hooggeplaatst persoon. Deze hooggeplaatst persoon is een hoge militaire bevelhebber, een bewindsman, een hogepriester of een staatshoofd.

Adjudanten van het Koninklijk Huis bereiden openbare optredens voor en geven ondersteuning bij grote evenementen. Adjudanten zijn vaak afkomstig van de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Hier hebben zij de rang van kapitein-luitenant-ter-zee of die van luitenant-kolonel. Adjudanten worden bij Koninklijk Besluit benoemd en blijven dan een aantal jaar in deze functie. Hierna kan de Koningin de Adjudant benoemen tot Adjudant in buitengewone dienst. Bij bijzondere gelegenheden kan dan nog een beroep op de Adjudant worden gedaan.

De Adjudant is te herkennen aan enkele bijzondere versiersels op zijn uniform. Zo draagt de Adjudant op zijn rechterschouder een goudkleurige nestels (gevlochten koorden). Ook heeft de Adjudant een letter B (van Beatrix) met een kroontje. De plaats hiervan op het uniform is afhankelijk van de exacte functie.

Mensen vonden ons op: Job Adjudant, Baan Adjudant, Adjudant Worden, Functie-eisen Adjudant, Verantwoordelijkheden Adjudant, Functieprofiel Adjudant, Wat doet een Adjudant, Werken als Adjudant.

Adjudant worden: Opleiding tot adjudant

Er is geen specifieke opleiding om Adjudant te worden, aangezien Adjudant een rang is en door Koninklijk Besluit benoemd worden. Om Adjudant te kunnen worden, is het wel nodig om bij de Luchtmacht, Landmacht, Marine of Marechaussee werkzaam te zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Adjudant, Adjudant Worden, Opleidingsniveau Adjudant, Scholing Adjudant, Studie Adjudant, Bijscholing Adjudant, Omscholing Adjudant.

Organisaties waar een adjudant doorgaans werkzaam is

De Adjudant werkt meestal bij de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht of de Koninklijke Marechaussee. Hierdoor kan de Adjudant in dienst van het Koninklijk Huis komen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Adjudant, Adjudant Worden, Opleidingsniveau Adjudant, Scholing Adjudant, Studie Adjudant, Bijscholing Adjudant, Omscholing Adjudant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden adjudant

Vaak is de rol van Adjudant een bijzondere rol. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn hierdoor lastig te benoemen.

Mensen vonden ons op: Salaris Adjudant, Loon Adjudant, Wat verdien je als Adjudant, Salarisschaal Adjudant, Salarisindicatie Adjudant, Bonus Adjudant, CAO Adjudant, Brutoloon Adjudant, Nettoloon Adjudant, Vakantiedagen Adjudant, Pensioen Adjudant.

Competenties, skills & vaardigheden adjudant

Mensen vonden ons op: Kennis Adjudant, Vaardigheden Adjudant, Attitude Adjudant, Kwalificaties Adjudant, Competentieprofiel Adjudant.

Boeken voor het beroep adjudant

Wil je meer weten over het beroep adjudant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je adjudant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken adjudant te komen.

Een stem uit het veld | Frank Smulders

Herinneringen van de ritmeester-adjudant van generaal S.H. Spoor - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789067071901 | 144 pagina's

...

Schaap in Dienst | Lise Veringa

uit het leven van een adjudant; opgroeien in een groot katholiek gezin - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461292063 | 176 pagina's

Er zijn steeds minder mensen die nog weten hoe het leven was in de vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog. Het was totaal anders dan nu. Het land was nog in wederopbouw en de gezinnen waren doorgaans groot. Die grote gezinnen hadden een bijzondere gezins...

Journal De L'Adjudant-General Ramel (1799) | Jean-Pierre Ramel

Engels | Paperback | 9781104136512 | 184 pagina's

This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as par...

Mensen vonden ons op: boeken voor Adjudant, Adjudant ebooks, boek Adjudant.

Persoonstypen adjudant

Als persoonlijk assistent moet de Adjudant verzorgend ingesteld zijn en klaarstaan voor de behoeften van anderen (Gever). Ook moet de Adjudant inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Adjudant, Karakter Adjudant.

Netwerk adjudant

De Adjudant heeft contact met collega’s van de Landmacht, Luchtmacht, Marine en/of Marechausee.

Mensen vonden ons op: Collega’s Adjudant, Medewerkers Adjudant.

Is het beroep adjudant iets voor jou?

Zou je graag adjudant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als adjudant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Adjudant, beroepskeuzetest Adjudant, beroep Adjudant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden adjudant

De Adjudant wordt meestal benoemd door de Koningin. De Koningin kan na een aantal jaar de Adjudant benoemen tot Adjudant in buitengewone dienst.

Arbeidsmarktperspectief score adjudant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep adjudant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Adjudant, Promotie mogelijkheden Adjudant, Carriere Adjudant.

Solliciteren op de functie adjudant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als adjudant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor adjudant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als adjudant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Adjudant, CV Adjudant, sollicitatie Adjudant.

Interviews met adjudant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen adjudant

Vacatures adjudant

Op zoek naar een nieuwe baan als Adjudant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Adjudant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het woord Adjudant komt van het Latijnse adiuvare of adjuvare wat helpen betekent. De Adjudant is een persoonlijke assistent van een hooggeplaatst persoon. Deze hooggeplaatst persoon is een hoge militaire bevelhebber, een bewindsman, een hogepriester of een staatshoofd.

Beoordeling Adjudant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Adjudant' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Adjudant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep