U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Administrateur

Administrateur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een administrateur? Lees de functieomschrijving.

De Administrateur is verantwoordelijk voor de (financiële) administratie van een organisatie. Deze administratie kan vele verschillende dingen omvatten, afhankelijk van de functie. Bij een klein bedrijf zullen alle administratieve taken door de Administrateur gedaan worden, waardoor die ook een boekhouder is, alle betalingen bijhoudt, en de correspondentie op financieel niveau zowel binnen als buiten het bedrijf regelt. Bij een groter bedrijf zullen sommige werkzaamheden door anderen gedaan worden, die dan verantwoording aan de Administrateur af moeten leggen.

Om de administratie goed te kunnen regelen moet de Administrateur kennis van wiskunde hebben en alle financiële data binnen het bedrijf in de gaten houden. De Administrateur houdt zich bezig met het uitbetalen van salarissen aan het personeel, maar ook met betalingen van externe partijen. Hierbij is het belangrijkste dat de Administrateur precies weet hoeveel geld er bij het bedrijf binnenkomt en hoeveel geld er verloren gaat. De Administrateur is dan ook vaak de eerste die weet dat er iets verkeerd gaat in een bedrijf. Dit moet dan doorgegeven worden aan de directie, die er dan iets aan kan gaan doen.

Mensen vonden ons op: Job Administrateur, Baan Administrateur, Administrateur Worden, Functie-eisen Administrateur, Verantwoordelijkheden Administrateur, Functieprofiel Administrateur, Wat doet een Administrateur, Werken als Administrateur.

Administrateur worden: Opleiding tot administrateur

Een Administrateur moet, afhankelijk van de functie, een MBO niveau 4 diploma Administrateur of een HBO Bachelor in Boekhouding of een dergelijke richting hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Administrateur, Administrateur Worden, Opleidingsniveau Administrateur, Scholing Administrateur, Studie Administrateur, Bijscholing Administrateur, Omscholing Administrateur.

Organisaties waar een administrateur doorgaans werkzaam is

Een Administrateur kan bij vele soorten bedrijven werken, zowel particulier als publiek, omdat deze allemaal met financiën te maken hebben en dus allemaal een administrateur nodig hebben om financiën te kunnen regelen. Soms werkt de Adminitrateur voor verschillende kleine bedrijven tegelijk, maar meestal heeft hij een vaste aanstelling bij een bedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Administrateur, Administrateur Worden, Opleidingsniveau Administrateur, Scholing Administrateur, Studie Administrateur, Bijscholing Administrateur, Omscholing Administrateur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden administrateur

Een Administrateur in een klein bedrijf kan een salaris van tussen de €1925 en €2700 per maand verwachten. Als hij bij een groot bedrijf komt te werken, en een team mensen onder zich heeft,  kan hij wel €5700 per maand gaan verdienen. Zo'n functie wordt meestal aangegeven met de titel 'Hoofd Administratie'. De aard van de functie, die elke keer weer anders is, bepaalt hoe de secundaire arbeidsvoorwaarden er uit komen te zien.

Mensen vonden ons op: Salaris Administrateur, Loon Administrateur, Wat verdien je als Administrateur, Salarisschaal Administrateur, Salarisindicatie Administrateur, Bonus Administrateur, CAO Administrateur, Brutoloon Administrateur, Nettoloon Administrateur, Vakantiedagen Administrateur, Pensioen Administrateur.

Competenties, skills & vaardigheden administrateur

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Administrateur, Vaardigheden Administrateur, Attitude Administrateur, Kwalificaties Administrateur, Competentieprofiel Administrateur.

Boeken voor het beroep administrateur

Wil je meer weten over het beroep administrateur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je administrateur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken administrateur te komen.

Praktijkreeks Administratie 2 - Debiteurenbeheer | A. Standaar

de rol van de administrateur - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013018172 | 80 pagina's

Praktijkreeks Administratie 2 - Debiteurenbeheer 1e druk is een boek van A. Standaar uitgegeven bij Kluwer. ISBN 9789013018172 Faillissementen, surs ances van betaling, schuldsaneringen. Problemen waar iedereen die verantwoordelijk is voor het beheren van...

@work Projectadministratie Niveau 4 Bronnenboek | Eduard van Balen

basisbox administrateur - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077882689 | 341 pagina's

@work Projectadministratie Niveau 4 Bronnenboek is een boek van Edward van Balen...

@work Werkboek Niveau 4 Projectadministratie | Eduard van Balen

basisbox administrateur niveau 4 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077882696 | 139 pagina's

@work Werkboek Niveau 4 Projectadministratie 1e druk is een boek van Edward van Balen uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789077882696 @work Werkboek Niveau 4 Projectadministratie is een boek van Edward van Balen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Administrateur, Administrateur ebooks, boek Administrateur.

Persoonstypen administrateur

Om er een goede administratie op na te houden heeft de Administrateur een zekere motivatie nodig om de organisatie zo goed mogelijk te helpen. De Administrateur moet dan ook exclusief loyaal zijn aan het eigen bedrijf (Loyalist). Verder is het belangrijk voor een goede administratie dat de Administrateur zo nauwkeurig mogelijk is en alles goed bijhoudt. Een hoge standaard zorgt ervoor dat er niks misgaat in de administratie, en dat het bedrijf optimaal kan blijven werken (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Administrateur, Karakter Administrateur.

Netwerk administrateur

Binnen de organisatie communiceert de Administrateur met medewerkers en de directie. Buiten het bedrijf heeft de Administrateur vooral contact met leveranciers en klanten waarmee een financiële kwestie afgerekend moet worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Administrateur, Medewerkers Administrateur.

Is het beroep administrateur iets voor jou?

Zou je graag administrateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als administrateur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Administrateur, beroepskeuzetest Administrateur, beroep Administrateur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden administrateur

Omdat het beroep van Administrateur / Administratief medewerker op vele manieren ingevuld kan worden, zijn er voldoende mogelijkheden op de banenmarkt te vinden om aan werk te komen, er zijn dan ook veel verschillende vacatures voor Administreur te vinden Daarnaast geldt ook dat de Administreur zich goed op kan werken tot boekhouder of hoofd administratie, en zo steeds meer verantwoordelijkheid en betere arbeidsvoorwaarden kan krijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score administrateur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep administrateur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Administrateur, Promotie mogelijkheden Administrateur, Carriere Administrateur.

Solliciteren op de functie administrateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als administrateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor administrateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als administrateur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Administrateur, CV Administrateur, sollicitatie Administrateur.

Interviews met administrateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen administrateur

Vacatures administrateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Administrateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Administrateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Administrateur is verantwoordelijk voor de (financiële) administratie van een organisatie. Deze administratie kan vele verschillende dingen omvatten, afhankelijk van de functie. Bij een klein bedrijf zullen alle administratieve taken door de Administrateur gedaan worden, waardoor die ook een boekhouder is, alle betalingen bijhoudt, en de correspondentie op financieel niveau zowel binnen als buiten het bedrijf regelt.

Beoordeling Administrateur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Administrateur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Administrateur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Is het handig om de opleiding Bedrijfsadministrateur te kiezen als economie je slechtste vak is??

Door: O.o

Wat is slecht?Een zeven?maar ook met een minder cijfer kan je dit vak best onder de knie krijgen.Ofschoon er uiteraard gradaties in zijn.

Door: Henri

Reageer op dit beroep