U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advertentieverkoper

Advertentieverkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advertentieverkoper? Lees de functieomschrijving.

De Advertentieverkoper is zoals de beroepsnaam al zegt verkoper van advertenties. Hij verkoopt advertentieruimte of reclame in schriftelijke media. De Advertentieverkoper kan zowel voor dagbladen als voor week- of maandbladen werken. De verkoper kan eveneens werkzaam zijn voor een advertentieacquisitiebureau. Advertentieacquisitie is het werven van advertenties. De Advertentieverkoper kan dus ook Advertentieacquisiteur genoemd worden of Reclameverkoper. 

De Advertentieverkoper belt met (mogelijke) klanten of bezoekt ze. Klanten kunnen bedrijven of reclamebureaus zijn. Hij haalt die klanten met verkoopargumenten over om een advertentie te plaatsen. De Advertentieacquisiteur onderhandelt met klanten over de advertentieprijzen en adviseert over bladen waarin advertenties het beste passen. Dat laatste is afhankelijk van de werkgever waar de verkoper voor werkt. 

Het belangrijkste wat een Advertentieverkoper verder doet is het opbouwen, uitbouwen en versterken van de relaties met adverteerders. Daarbij verliest de Advertentieacquisiteur potentiële klanten ook niet uit het oog. Hij is de belangrijkste schakel tussen het magazine en de commerciële aanbieders in de branche. De Advertentieverkoper overlegt met de redactie waar de commerciële kansen liggen. Tevens adviseert hij de adverteerders in de planning en vormgeving van de advertenties of advertentiecampagnes. 

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Advertentieverkoper, Baan Advertentieverkoper, Advertentieverkoper Worden, Functie-eisen Advertentieverkoper, Verantwoordelijkheden Advertentieverkoper, Functieprofiel Advertentieverkoper, Wat doet een Advertentieverkoper, Werken als Advertentieverkoper.

Advertentieverkoper worden: Opleiding tot advertentieverkoper

De Advertentieverkoper heeft een MBO/HBO werk- en denkniveau. Hij heeft een commerciële opleiding afgerond. Er zijn verschillende opleidingen van waaruit men als Advertentieverkoper aan de slag kan gaan. Iemand kan besluiten om direct na een basisopleiding zoals commercieel medewerker (MBO) aan het werk te gaan in de advertentieverkoop. Wil de Advertentieverkoper zich echter door ontwikkelen waardoor hij een sterkere positie op de arbeidsmarkt inneemt, dan kan hij een opleiding volgen tot  bijvoorbeeld commercieel medewerker binnendienst (MBO), vertegenwoordiger (MBO) of contactcenter medewerker (MBO). Er zijn ook cursussen te vinden waarin men wordt getraind op het gebied van acquisitie. Wanneer de opleiding commerciële economie (HBO) of marketing & sales (HBO) is afgerond kan de Advertentieverkoper makkelijker aan een baan komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertentieverkoper, Advertentieverkoper Worden, Opleidingsniveau Advertentieverkoper, Scholing Advertentieverkoper, Studie Advertentieverkoper, Bijscholing Advertentieverkoper, Omscholing Advertentieverkoper.

Organisaties waar een advertentieverkoper doorgaans werkzaam is

De Advertentieverkoper werkt uiteraard voor een profit organisatie. Hij werkt in een commerciële branche en is gebrand op winstbejag. Organisaties waar de Advertentieacquisiteur kan werken zijn: magazines, reclame- of advertentiebureaus, uitgeverijen. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertentieverkoper, Advertentieverkoper Worden, Opleidingsniveau Advertentieverkoper, Scholing Advertentieverkoper, Studie Advertentieverkoper, Bijscholing Advertentieverkoper, Omscholing Advertentieverkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advertentieverkoper

In de branche waar de Advertentieverkoper werkt streeft men naar winst. Het salaris van de Advertentieacquisiteur hangt dan ook af van zijn geboekte resultaten. De werkgever keert een vast salaris uit aan de Advertentieverkoper. Dit salaris kan sterk oplopen naarmate de verkoper meer advertentieruimte slijt. Een CAO waar Advertentieverkopers op terug kunnen vallen bestaat niet. De salarissen verschillen dus sterk per baan en functie. Het loon van de Advertentieverkoper hangt naast zijn verkoopresultaten ook af van zijn voltooide opleidingen, opgedane ervaring en extra werkzaamheden. 

Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat het per functie verschilt. De provisieregelingen verschillen per werkgever. De Advertentieverkoper kan, wil hij veel verdienen, zijn inkomsten vergroten door zijn prestaties (resultaten) op de werkvloer. 

Mensen vonden ons op: Salaris Advertentieverkoper, Loon Advertentieverkoper, Wat verdien je als Advertentieverkoper, Salarisschaal Advertentieverkoper, Salarisindicatie Advertentieverkoper, Bonus Advertentieverkoper, CAO Advertentieverkoper, Brutoloon Advertentieverkoper, Nettoloon Advertentieverkoper, Vakantiedagen Advertentieverkoper, Pensioen Advertentieverkoper.

Competenties, skills & vaardigheden advertentieverkoper

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
 • Sensitiviteit
 • Onderhandelen
 • Overtuigen
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Advertentieverkoper, Vaardigheden Advertentieverkoper, Attitude Advertentieverkoper, Kwalificaties Advertentieverkoper, Competentieprofiel Advertentieverkoper.

Boeken voor het beroep advertentieverkoper

Wil je meer weten over het beroep advertentieverkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advertentieverkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advertentieverkoper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Advertentieverkoper, Advertentieverkoper ebooks, boek Advertentieverkoper.

Persoonstypen advertentieverkoper

De Advertentieverkoper is zeer klantgericht. Hij komt zelfverzekerd over en weet klanten over te halen advertentieruimte te kopen. De Advertentieacquisiteur denkt commercieel en is gericht op het halen van resultaten en dus winsten. Hij is doelgericht, efficiënt en gedreven (Succesvolle werker).

De Advertentieverkoper is creatief en kan goed babbelen. Hij weet mensen te overtuigen en komt optimistisch over. Hij heeft een positieve uitstraling en is zeer goed in het voeren van gesprekken en het op gang houden van die conversaties. De Advertentieacquisiteur heeft tijdens die gesprekken met potentiële klanten altijd het resultaat voor ogen. Een goede Advertentieverkoper is daarom zeer overtuigend kan goed motiveren en heeft een positieve vibe (Levensgenieter). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advertentieverkoper, Karakter Advertentieverkoper.

Netwerk advertentieverkoper

De Advertentieverkoper is de schakel tussen de redactie van een magazine en bedrijven. Hij komt in contact met medewerkers van een reclamebureau, commerciële medwerkers van bedrijven en salesmedewerkers. De Advertentieacquisiteur kan mits hij bij een groot bedrijf werkt ook samenwerken met andere verkopers. Bij een grote groep verkopers is de Sales manager zijn leidinggevende. Hij dient bij de Sales manager zijn resultaten te rapporteren. Beroepen als accountmanager, marketing manager, telemarketeer ziet de Advertentieverkoper ook vaak in de branche waar hij werkt. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Advertentieverkoper, Medewerkers Advertentieverkoper.

Is het beroep advertentieverkoper iets voor jou?

Zou je graag advertentieverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advertentieverkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advertentieverkoper, beroepskeuzetest Advertentieverkoper, beroep Advertentieverkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advertentieverkoper

De Advertentieverkoper heeft op dit moment veel keuze uit vacatures. Bovendien is de Advertentieacquisteur een beroep van alle tijden en is altijd nodig. Doordat er vele opleidingen zijn op het gebied van de advertentieverkoop en sales worden er dus ook veel mensen opgeleid die als Advertentieverkoper aan de slag kunnen gaan. Het is dan ook aan te bevelen om als men als Advertentieverkoper wilt werken eerst een uitgebreide opleiding te volgen. Het liefst op HBO-niveau.

De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt voor de Advertentieverkoper. Zijn functie staat op zich en is niet verwant met hogere functies waarnaar men kan doorstromen. Wel kan hij bij een groot bedrijf zich opwerken tot Sales manager of leidinggevende van een Advertentieacquisitiebureau. 

Arbeidsmarktperspectief score advertentieverkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advertentieverkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advertentieverkoper, Promotie mogelijkheden Advertentieverkoper, Carriere Advertentieverkoper.

Solliciteren op de functie advertentieverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advertentieverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advertentieverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advertentieverkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advertentieverkoper, CV Advertentieverkoper, sollicitatie Advertentieverkoper.

Interviews met advertentieverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advertentieverkoper

Vacatures advertentieverkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Advertentieverkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advertentieverkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Advertentieverkoper is zoals de beroepsnaam al zegt verkoper van advertenties. Hij verkoopt advertentieruimte of reclame in schriftelijke media. De Advertentieverkoper kan zowel voor dagbladen als voor week- of maandbladen werken.

Beoordeling Advertentieverkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advertentieverkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advertentieverkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep