U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advertentiezetter

Advertentiezetter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advertentiezetter? Lees de functieomschrijving.

De Advertentiezetter houdt zich letterlijk bezig met het zetten van advertenties. Advertenties zijn publicaties in bijvoorbeeld een krant of tijdschrift die mensen moeten overtuigen om tot een bepaalde actie over te gaan. Denk hierbij aan het kopen van een bepaald artikel of het deelnemen aan een bepaalde actie.

De Advertentiezetter hield zich vroeger bezig met het vervaardigen van handzetsels voor de advertenties. Van machinaal gezette tegels maakte de Advertentiezetter losse letters, lijnen, wit, clichés en vignetten. De te vervaardigen handzetsels zijn handletters (loden letters) die door de Advertentiezetter in de juiste volgorde geplaatst worden. De letters worden uit de kast gehaald en in de juiste volgorde in de zethaak geplaatst. Vervolgens wordt een regel op een galei gezet en het aantal regels wordt met een touwtje opgebonden. Het resultaat hiervan wordt een handzetsel genoemd.

Tegenwoordig wordt dit werk niet langer op deze manier gedaan. Het beroep van Advertentiezetter bestaat als zodanig niet meer en is nu opgegaan in andere beroepen. Er zijn nog wel enkele Advertentiezetters werkzaam, maar deze houden zich bezig met de grafische kant van het zetten en coderen van advertenties. Dit gebeurt allemaal digitaal. Dit werk wordt dan ook vaak door grafische vormgevers gedaan.

Mensen vonden ons op: Job Advertentiezetter, Baan Advertentiezetter, Advertentiezetter Worden, Functie-eisen Advertentiezetter, Verantwoordelijkheden Advertentiezetter, Functieprofiel Advertentiezetter, Wat doet een Advertentiezetter, Werken als Advertentiezetter.

Advertentiezetter worden: Opleiding tot advertentiezetter

Het oorspronkelijke beroep van Advertentiezetter komt niet meer voor, er is dan ook geen bijpassende opleiding meer voor te volgen. Tegenwoordig valt het werk van de Advertentiezetter vaak onder de taken van de grafische vormgever. Om dit te kunnen worden moet een grafische opleiding gevolgd worden. Deze opleidingen worden op diverse niveaus en door diverse instellingen aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertentiezetter, Advertentiezetter Worden, Opleidingsniveau Advertentiezetter, Scholing Advertentiezetter, Studie Advertentiezetter, Bijscholing Advertentiezetter, Omscholing Advertentiezetter.

Organisaties waar een advertentiezetter doorgaans werkzaam is

De Advertentiezetter werkt bij een organisatie waar advertenties gepubliceerd kunnen worden. Meestal is dit bij een krant of tijdschrift.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertentiezetter, Advertentiezetter Worden, Opleidingsniveau Advertentiezetter, Scholing Advertentiezetter, Studie Advertentiezetter, Bijscholing Advertentiezetter, Omscholing Advertentiezetter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advertentiezetter

Omdat het beroep van de Advertentiezetter niet meer echt als zodanig bestaat, kan er geen inschatting gemaakt worden van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Advertentiezetter, Loon Advertentiezetter, Wat verdien je als Advertentiezetter, Salarisschaal Advertentiezetter, Salarisindicatie Advertentiezetter, Bonus Advertentiezetter, CAO Advertentiezetter, Brutoloon Advertentiezetter, Nettoloon Advertentiezetter, Vakantiedagen Advertentiezetter, Pensioen Advertentiezetter.

Competenties, skills & vaardigheden advertentiezetter

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Conceptueel denken
Mensen vonden ons op: Kennis Advertentiezetter, Vaardigheden Advertentiezetter, Attitude Advertentiezetter, Kwalificaties Advertentiezetter, Competentieprofiel Advertentiezetter.

Boeken voor het beroep advertentiezetter

Wil je meer weten over het beroep advertentiezetter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advertentiezetter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advertentiezetter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Advertentiezetter, Advertentiezetter ebooks, boek Advertentiezetter.

Persoonstypen advertentiezetter

De Advertentiezetter moet een goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Advertentiezetter streven naar perfectie en een goede advertentie willen vervaardigen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advertentiezetter, Karakter Advertentiezetter.

Netwerk advertentiezetter

De Advertentiezetter heeft te maken met andere mensen die op de redactie van een krant of tijdschrift werken. Daarnaast werkt de Advertentiezetter onder een leidinggevende en heeft de Advertentiezetter ook te maken met een klant. De klant is degene voor wie de advertentie geplaatst wordt. De klant moet tevreden zijn over de uiteindelijke advertentie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Advertentiezetter, Medewerkers Advertentiezetter.

Is het beroep advertentiezetter iets voor jou?

Zou je graag advertentiezetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advertentiezetter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advertentiezetter, beroepskeuzetest Advertentiezetter, beroep Advertentiezetter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advertentiezetter

Het beroep van Advertentiezetter komt bijna niet meer voor. De werkzaamheden vallen nu meestal onder de taken van de grafisch vormgever. Het vacatureaanbod hiervoor is gemiddeld.

Arbeidsmarktperspectief score advertentiezetter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advertentiezetter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advertentiezetter, Promotie mogelijkheden Advertentiezetter, Carriere Advertentiezetter.

Solliciteren op de functie advertentiezetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advertentiezetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advertentiezetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advertentiezetter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advertentiezetter, CV Advertentiezetter, sollicitatie Advertentiezetter.

Interviews met advertentiezetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advertentiezetter

Vacatures advertentiezetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Advertentiezetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advertentiezetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Advertentiezetter houdt zich letterlijk bezig met het zetten van advertenties. Advertenties zijn publicaties in bijvoorbeeld een krant of tijdschrift die mensen moeten overtuigen om tot een bepaalde actie over te gaan. Denk hierbij aan het kopen van een bepaald artikel of het deelnemen aan een bepaalde actie.

Beoordeling Advertentiezetter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advertentiezetter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advertentiezetter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep