U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advertising Manager

Advertising Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advertising Manager? Lees de functieomschrijving.

De Advertising Manager is verantwoordelijk voor het regelen van reclamemogelijkheden voor zijn bedrijf. De Advertising Manager koopt reclameruimte op in bepaalde media en bepaalt hoe deze ruimte ingevuld moet worden. Het kan ook zijn dat het bedrijf zelf reclameruimte verkoopt, waar de Advertising Manager dan ook verantwoordelijk voor is.

De Advertising Manager houdt zich niet alleen bezig met het binnenhalen van reclamedeals en het onderhouden van contacten, maar moet ook zorgen dat de reclame er creatief en overtuigend uitziet en zo nieuwe klandizie aantrekt. De reclame moet weergeven waar het bedrijf voor staat, aantrekkelijk zijn, en ook nog op de goede plaatsen te zien zijn. De reclame moet vanzelf meer reclame gaan genereren. Hiervoor is contact nodig met een reclamebureau of de creatieve afdeling binnen het bedrijf.

Waar de Advertising Manager zich voornamelijk mee bezighoudt wisselt. Sommige bedrijven verkopen enkel reclame, anderen hebben het heel hard zelf nodig. De Advertising Manager heeft zo een heel afwisselende baan, waarbij hij steeds zijn contacten gebruikt om dingen gedaan te krijgen en het profiel van de organisatie vorm te geven en te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Advertising Manager, Baan Advertising Manager, Advertising Manager Worden, Functie-eisen Advertising Manager, Verantwoordelijkheden Advertising Manager, Functieprofiel Advertising Manager, Wat doet een Advertising Manager, Werken als Advertising Manager.

Advertising Manager worden: Opleiding tot advertising Manager

Er bestaat geen specifieke opleiding voor Advertising Manager.  Over het algemeen wordt van hem minimaal HBO werk- en denkniveau verwacht. Het kan dan nuttig zijn om een HBO of WO opleiding te volgen in de richting van Reclame of Marketing, van waaruit men een netwerk kan gaan cultiveren in de marketing- of reclameindustrie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertising Manager, Advertising Manager Worden, Opleidingsniveau Advertising Manager, Scholing Advertising Manager, Studie Advertising Manager, Bijscholing Advertising Manager, Omscholing Advertising Manager.

Organisaties waar een advertising Manager doorgaans werkzaam is

Advertising Managers kunnen terecht bij elk bedrijf dat op een of andere manier afhankelijk is van reclame en de klandizie die deze publiciteit oplevert. Dit kan bijvoorbeeld bij een marketingbureau zijn of bij een groot bedrijf op de marketingafdeling. De Advertising Manager draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en zo ook de winst van een bedrijf. Hij is dus werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advertising Manager, Advertising Manager Worden, Opleidingsniveau Advertising Manager, Scholing Advertising Manager, Studie Advertising Manager, Bijscholing Advertising Manager, Omscholing Advertising Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advertising Manager

Het salaris van een Advertising Manager zal ongeveer tussen de €2500 en €3900 per maand bedragen, al kan het bij grote internationale bedrijven hoger liggen. Vaak komt er bij dit soort functies een bonusregeling kijken, en verder ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die per bedrijf of organisatie verschillen.

Mensen vonden ons op: Salaris Advertising Manager, Loon Advertising Manager, Wat verdien je als Advertising Manager, Salarisschaal Advertising Manager, Salarisindicatie Advertising Manager, Bonus Advertising Manager, CAO Advertising Manager, Brutoloon Advertising Manager, Nettoloon Advertising Manager, Vakantiedagen Advertising Manager, Pensioen Advertising Manager.

Competenties, skills & vaardigheden advertising manager

 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Netwerken
 • Visie
 • Overtuigen
 • Commerciële instelling
 • Sociale vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Advertising Manager, Vaardigheden Advertising Manager, Attitude Advertising Manager, Kwalificaties Advertising Manager, Competentieprofiel Advertising Manager.

Boeken voor het beroep advertising manager

Wil je meer weten over het beroep advertising manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advertising manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advertising manager te komen.

Witness This Amazing Advertising Manager in Action | Magic Journal Publishing

Funny Writing Notebook, Journal for Work, Daily Diary, Advertisement Planner, Organizer for Advertising Managers - Engels | Paperback | 9781092548991 | 110 pagina's

...

Managers Guide to Marketing, Advertising, and Publicity | Barry Callen

Engels | Druk: 1 | E-book | 9780071713467 | 272 pagina's

Proven strategies that make sure your marketing message stands out from the rest The average American is exposed to as many as 5,000 marketing messages per day, so it's more important than ever to create the most effective marketing and advertising campai...

How to Land a Top-Paying Advertising managers Job: Your Complete Guide to Opportunities, Resumes and Cover Letters, Interviews, Salaries, Promotions, What to Expect From Recruiters and More | Shepard Randy

Your Complete Guide to Opportunities, Resumes and Cover Letters, Interviews, Salaries, Promotions, What to Expect from Recruiters and More - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781486453047 | 90 pagina's

For the first time, a book exists that compiles all the information candidates need to apply for their first Advertising managers job, or to apply for a better job. What you'll find especially helpful are the worksheets. It is so much easier to write abou...

Mensen vonden ons op: boeken voor Advertising Manager, Advertising Manager ebooks, boek Advertising Manager.

Persoonstypen advertising Manager

De Advertising Manager is veel bezig met het onderhouden van contacten, en met het praten met verschillende. Het is dan belangrijk dat de Advertising Manager het leuk vindt om steeds ergens anders mee bezig te zijn. Ook is het nuttig dat hij goed is in het communiceren met en aantrekken van mensen door interessante verhalen te vertellen en anderen enthousiast te maken (Levensgenieter). Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de advertising manager steeds zijn doel voor ogen blijft houden en altijd de reclame-doeleinden van het bedrijf najaagt (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advertising Manager, Karakter Advertising Manager.

Netwerk advertising Manager

De Advertising Manager heeft een breed netwerk van mensen die in het bedrijfsleven zitten, vaak in meerdere branches en functies. Belangrijk is het contact met de reclamemensen op het reclamebureau, omdat deze alle reclames aanbrengen en dus op dezelfde lijn moeten zitten met het bedrijf. Ook heeft de advertising manager contact met de Marketing of Advertising Managers bij andere bedrijven zodat zij contacten en diensten uit kunnen wisselen.

Met welke mensen de Advertising Manager precies te maken heeft is afhankelijk van de functie, maar het is voor dit beroep altijd handig om een groot netwerk te onderhouden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Advertising Manager, Medewerkers Advertising Manager.

Is het beroep advertising Manager iets voor jou?

Zou je graag advertising Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advertising Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advertising Manager, beroepskeuzetest Advertising Manager, beroep Advertising Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advertising Manager

Er is niet veel vraag naar Advertising Managers, omdat een Advertising Manager vaak ook zijn eigen werk regelt. Bijna alles verloopt dan via het netwerk dat hij heeft opgebouwd. Een succesvolle Advertising Manager kan bij een groot, internationaal bedrijf terechtkomen en daar de leiding krijgen over de gehele marketingafdeling. De grootste kansen liggen hierdoor dan ook in het buitenland.

Arbeidsmarktperspectief score advertising Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advertising Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advertising Manager, Promotie mogelijkheden Advertising Manager, Carriere Advertising Manager.

Solliciteren op de functie advertising Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advertising Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advertising Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advertising Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advertising Manager, CV Advertising Manager, sollicitatie Advertising Manager.

Interviews met advertising Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advertising Manager

Vacatures advertising manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Advertising Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advertising Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Advertising Manager is verantwoordelijk voor het regelen van reclamemogelijkheden voor zijn bedrijf. De Advertising Manager koopt reclameruimte op in bepaalde media en bepaalt hoe deze ruimte ingevuld moet worden. Het kan ook zijn dat het bedrijf zelf reclameruimte verkoopt, waar de Advertising Manager dan ook verantwoordelijk voor is.

Beoordeling Advertising Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advertising Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advertising Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep