U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advocaat Mededingingsrecht

Advocaat Mededingingsrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advocaat Mededingingsrecht? Lees de functieomschrijving.

De Advocaat Mededinging is een specialist op het gebied van de mededinging, competition in het Engels. Mededingingsrecht houdt zich bezig met het in stand houden van een eerlijke concurrentie binnen een bepaalde markt. Veel van deze regels komen uit het Europees recht, maar in Nederland bestaat ook de Mededingingswet. De Advocaat Mededinging houdt zich dan ook bezig met het toetsen van bepaalde fusie en overname voorstellen aan deze regels, in het belang van zijn client. Dit zijn vaak zeer grote bedrijven. 

Een Advocaat Mededinging werk haast zonder uitzondering in een team van advocaten, bij de grotere advocatenkantoren. Bij het voorbereiden van een fusie of overname, wordt de Advocaat Mededinging ingezet om te toetsen of de voorgestelde fusie of overname eventueel op tegenstand kan rekenen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) of de Europese Commissie. Tevens kunnen deze autoriteiten een stokje steken voor oneerlijke prijsafspraken (kartelvorming) en andere gedragingen die de eerlijke concurrentie kunnen beperken.

Bekende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het machtsmisbruik van Microsoft, die zijn monopolie op de Operating System markt misbruikte om andere producten van Microsoft aan de man te brengen. Een ander rechtsgebied wat sterk gerelateerd is aan de mededinging is het gebied van staatssteun. Hier wordt bekeken of steun van staten aan bedrijven niet oneerlijk is tegenover de concurrenten.

Mensen vonden ons op: Job Advocaat Mededingingsrecht, Baan Advocaat Mededingingsrecht, Advocaat Mededingingsrecht Worden, Functie-eisen Advocaat Mededingingsrecht, Verantwoordelijkheden Advocaat Mededingingsrecht, Functieprofiel Advocaat Mededingingsrecht, Wat doet een Advocaat Mededingingsrecht, Werken als Advocaat Mededingingsrecht.

Advocaat Mededingingsrecht worden: Opleiding tot advocaat Mededingingsrecht

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Mededingingsrecht, Advocaat Mededingingsrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Mededingingsrecht, Scholing Advocaat Mededingingsrecht, Studie Advocaat Mededingingsrecht, Bijscholing Advocaat Mededingingsrecht, Omscholing Advocaat Mededingingsrecht.

Organisaties waar een advocaat Mededingingsrecht doorgaans werkzaam is

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Bij de grotere advocatenkantoren, waar ze mededingingsrecht beoefenen, is dit steevast het geval. De uurtarieven voor specialisten kunnen in de honderden euro's lopen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Mededingingsrecht, Advocaat Mededingingsrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Mededingingsrecht, Scholing Advocaat Mededingingsrecht, Studie Advocaat Mededingingsrecht, Bijscholing Advocaat Mededingingsrecht, Omscholing Advocaat Mededingingsrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advocaat Mededingingsrecht

 

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.
 
Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Advocaat Mededingingsrecht, Loon Advocaat Mededingingsrecht, Wat verdien je als Advocaat Mededingingsrecht, Salarisschaal Advocaat Mededingingsrecht, Salarisindicatie Advocaat Mededingingsrecht, Bonus Advocaat Mededingingsrecht, CAO Advocaat Mededingingsrecht, Brutoloon Advocaat Mededingingsrecht, Nettoloon Advocaat Mededingingsrecht, Vakantiedagen Advocaat Mededingingsrecht, Pensioen Advocaat Mededingingsrecht.

Competenties, skills & vaardigheden advocaat mededingingsrecht

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
 • Kennis van het Recht
 • Economisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Advocaat Mededingingsrecht, Vaardigheden Advocaat Mededingingsrecht, Attitude Advocaat Mededingingsrecht, Kwalificaties Advocaat Mededingingsrecht, Competentieprofiel Advocaat Mededingingsrecht.

Boeken voor het beroep advocaat mededingingsrecht

Wil je meer weten over het beroep advocaat mededingingsrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advocaat mededingingsrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advocaat mededingingsrecht te komen.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. | Judith Noordzij

Een inspirerende gids om ook jezelf te worden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000363278 | 160 pagina's

Na een toptijd, een topstage en een topbaan volgde een burn-out. Een burn-out op 27-jarige leeftijd. Tijdens haar herstel ontdekte Judith Noordzij beetje bij beetje wie zij is en wat haar gelukkig maakt. Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind wo...

Verdrink geen dooie eend | Marry de Gaay Fortman

De kunst van beminnelijke doeltreffendheid - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047011330 | 176 pagina's

"Verdrink geen dooie eend 1e druk is een boek van Marry de Gaay Fortman uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047011330 In ""Verdrink geen dooie eend' deelt topadvocaat Marry de Gaay Fortman, op basis van haar ervaringen aan de top als vrouw in een ma...

Provocatieve psychologie en coaching | Freek Sarink

De coach als advocaat van de duivel - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024426621 | 208 pagina's

Provocatieve psychologie en coaching is anders, tegendraads en helpt door écht uit te dagen. De meeste mensen hebben al vele malen bedacht wat ze anders en beter zouden kunnen doen. Maar het daadwerkelijk doen, blijkt vaak erg moeilijk. Provocatieve psych...

Mensen vonden ons op: boeken voor Advocaat Mededingingsrecht, Advocaat Mededingingsrecht ebooks, boek Advocaat Mededingingsrecht.

Persoonstypen advocaat Mededingingsrecht

 

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 
 
De Advocaat Mededinging heeft een grote verantwoordelijkheid in de processen waarin hij meewerkt. Als hij zijn werk niet goed doet, kunnen fusies of overnames afketsen, met als resultaat gigantische verliezen. Ook riskeert een onderneming boetes tot 10% van de jaaromzet, wanneer het niet voldoet aan de eisen van (Europees) recht. De Advocaat Mededinging moet dan ook over een uitstekende kennis beschikken van het recht, waaronder de jurisprudentie.
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advocaat Mededingingsrecht, Karakter Advocaat Mededingingsrecht.

Netwerk advocaat Mededingingsrecht

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Mededinging vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. De mededingingspraktijk is voornamelijk een adviespraktijk, dus de Advocaat Mededinging zal zelden naar de rechtbank gaan. Hij zal veel overleggen met medewerkers van de NMa, die cliënten controleren, en eventueel na een procedure kunnen beboeten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Advocaat Mededingingsrecht, Medewerkers Advocaat Mededingingsrecht.

Is het beroep advocaat Mededingingsrecht iets voor jou?

Zou je graag advocaat Mededingingsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advocaat Mededingingsrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advocaat Mededingingsrecht, beroepskeuzetest Advocaat Mededingingsrecht, beroep Advocaat Mededingingsrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advocaat Mededingingsrecht

Aangezien de Advocaat Mededinging zich bezig houdt met fusies en overnames, heeft de economie grote invloed op de werkgelegenheid. Momenteel zijn er weinig advocaten nodig, maar dit kan in de toekomst veranderen. De invloed van Europa groeit nog altijd, dus ligt het in de lijn der verwachting dat er steeds meer specialisten moeten bijkomen. Aangezien het mededingingrecht uit het Europees recht voortvloeit, zullen er op termijn meer advocaten voor nodig zijn.

Als Advocaat Mededinging kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Arbeidsmarktperspectief score advocaat Mededingingsrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advocaat Mededingingsrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advocaat Mededingingsrecht, Promotie mogelijkheden Advocaat Mededingingsrecht, Carriere Advocaat Mededingingsrecht.

Solliciteren op de functie advocaat Mededingingsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advocaat Mededingingsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advocaat Mededingingsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advocaat Mededingingsrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advocaat Mededingingsrecht, CV Advocaat Mededingingsrecht, sollicitatie Advocaat Mededingingsrecht.

Interviews met advocaat Mededingingsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advocaat Mededingingsrecht

Vacatures advocaat mededingingsrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Advocaat Mededingingsrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advocaat Mededingingsrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Advocaat Mededinging is een specialist op het gebied van de mededinging, competition in het Engels. Mededingingsrecht houdt zich bezig met het in stand houden van een eerlijke concurrentie binnen een bepaalde markt. Veel van deze regels komen uit het Europees recht, maar in Nederland bestaat ook de Mededingingswet.

Beoordeling Advocaat Mededingingsrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advocaat Mededingingsrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advocaat Mededingingsrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep