U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Aerobics Instructeur

Aerobics Instructeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aerobics Instructeur? Lees de functieomschrijving.

Als Aerobics Instructeur maak je meestal deel uit van een team van medewerkers en Instructeurs op een een sportschool.

Je verzorgt zelfstandig de lessen voor verschillende leeftijdsgroepen en verschillende niveaus. Je maakt keuzes in wat je gaat doen, kiest bijpassende muziek uit en geeft de mensen les. Je besteedt aandacht aan de individuele deelnemers en hun vooruitgang maar houdt ook de groep als geheel in het oog.

Belangrijk in je werk is het overbrengen van de bewegingen, je houdt ze simpel genoeg voor de mensen om het te kunnen volgen maar het moet niet saai worden. Je werkt in de lessen met verschillende hulpmiddelen die je in de bewegingen integreert. Het is de taak van de Aerobics Instructeur om een les op te zetten die boeiend is en doelen van deelnemers dichterbij brengt.

Mogelijk geef je naast aerobicslessen ook steps, pilates, body pump, zumba of andere verwante sportlessen. Dat hangt af van de grootte van de sportschool en het aantal instructeurs dat er werkzaam is. Andere bijkomende werkzaamheden verschillen per bedrijf. Zo kan het zijn dat je ook schoonmaakwerkzaamheden verricht en bijvoorbeeld bardiensten draait wanneer je geen les geeft.

Vaak werkt een Aerobics Instructeur parttime, omdat bij de meeste sportscholen niet de gehele dag door lessen worden gegeven.

Mensen vonden ons op: Job Aerobics Instructeur, Baan Aerobics Instructeur, Aerobics Instructeur Worden, Functie-eisen Aerobics Instructeur, Verantwoordelijkheden Aerobics Instructeur, Functieprofiel Aerobics Instructeur, Wat doet een Aerobics Instructeur, Werken als Aerobics Instructeur.

Aerobics Instructeur worden: Opleiding tot aerobics Instructeur

De studie die opleidt tot Allround Aerobics instructeur is op verschillende scholen te volgen, maar het is van belang in de gaten te houden in hoeverre het erkende opleidingen zijn vanuit de branche en vanuit het rijk. Ook bieden sommige opleidingen meer mogelijkheden als het gaat om lesgeven in iets anders dan aerobics, zoals body pump, step, aqua enzovoorts. 

De lessen gaan onder andere in op bewegen en technieken, het indelen van lessen, het gebruik van muziek en hulpmiddelen en een stukje anatomie en blessures.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Aerobics Instructeur, Aerobics Instructeur Worden, Opleidingsniveau Aerobics Instructeur, Scholing Aerobics Instructeur, Studie Aerobics Instructeur, Bijscholing Aerobics Instructeur, Omscholing Aerobics Instructeur.

Organisaties waar een aerobics Instructeur doorgaans werkzaam is

Een sportschool, waaraan een Aerobics Instructeur meestal verbonden is, is onderdeel van de profit sector. Je bent in deze functie dus ook werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Aerobics Instructeur, Aerobics Instructeur Worden, Opleidingsniveau Aerobics Instructeur, Scholing Aerobics Instructeur, Studie Aerobics Instructeur, Bijscholing Aerobics Instructeur, Omscholing Aerobics Instructeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aerobics Instructeur

Het salaris dat je als Aerobics Instructeur verdient hangt nauw samen met je ervaring en je opleidingsachtergrond. Maar ook je leeftijd en werkgever zijn van invloed. Als je werkt bij een sportschool die onder een wat hoger marktsegment valt verdien je mogelijk meer dan in een lager segment. Naar schatting verdient een Aerobics Instructeur maandelijks bruto tussen de €1500 en €2300.

Verdere regelingen zijn er meestal niet. Een reiskostenvergoeding komt wel voor in de branche, evenals bonussystemen en dergelijke.

Mensen vonden ons op: Salaris Aerobics Instructeur, Loon Aerobics Instructeur, Wat verdien je als Aerobics Instructeur, Salarisschaal Aerobics Instructeur, Salarisindicatie Aerobics Instructeur, Bonus Aerobics Instructeur, CAO Aerobics Instructeur, Brutoloon Aerobics Instructeur, Nettoloon Aerobics Instructeur, Vakantiedagen Aerobics Instructeur, Pensioen Aerobics Instructeur.

Competenties, skills & vaardigheden aerobics instructeur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Goede fysieke conditie
 • Kennis van aerobics en evt. enkele andere sporten
Mensen vonden ons op: Kennis Aerobics Instructeur, Vaardigheden Aerobics Instructeur, Attitude Aerobics Instructeur, Kwalificaties Aerobics Instructeur, Competentieprofiel Aerobics Instructeur.

Boeken voor het beroep aerobics instructeur

Wil je meer weten over het beroep aerobics instructeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aerobics instructeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aerobics instructeur te komen.

Alfred's Basic Adult Piano Course Finger Aerobics, Bk 1 | Willard A Palmer

Exercises to Develop the Strength, Flexibility, and Agility of Each Finger - Engelstalig | Paperback | 1988

Exercises designed to develop strength, flexibility and agility, and coordinated page-by-page with Alfred's Basic Adult Piano Course. These exercises make a great warm-up and conditioner for the hands during practice time....

Fitbit for Absolute Beginners | Adrienne Fletcher

Rules on How to Use Fitbit Properly to Reach Your Goals and Common Mistakes That Don't Let You Lose Weight: (Fitbit, Weight Loss, Healthy Living, Endurance, Running) - Engelstalig | Paperback | 2015

Fitbit For Absolute Beginners: Rules On How To Use Fitbit Properly to Reach Your Goals And Common Mistakes That Don't Let You Lose Weight It is an interesting world that we live in. There are many times that we complain that we can't keep up with ev...

Zumba | Beto Perez

Ditch the Workout, Join the Party: the Zumba Weight Loss Program - Engelstalig | Hardcover | 2009

TIRED OF LOGGING HOURS AT THE GYM AND NOT GETTING RESULTS?WANT TO EAT DELICIOUS FOODS AND STILL LOSE WEIGHT?SHAKE THINGS UP AND SLIM DOWN WITH THE WEIGHT LOSS PHENOMENON THAT'S TAKING THE COUNTRY BY STORM...ZUMBA!...

Mensen vonden ons op: boeken voor Aerobics Instructeur, Aerobics Instructeur ebooks, boek Aerobics Instructeur.

Persoonstypen aerobics Instructeur

In de rol van Aerobics Instructeur geef je leiding aan de mensen die op je lessen komen. Een natuurlijk overwicht, prettig kunnen sturen en geaccepteerd worden als autoriteit is dan ook belangrijk. Het helpt je als Aerobics Instructeur de lessen efficiënt te laten verlopen. (Baas)

De successen die de sporters behalen hangen af van de lessen die de Aerobics Instructeur bedenkt. Hoe snel ze hun doel(en) halen en hoe tevreden ze zijn hangt van jou af. Zodoende hangt het succes van dat onderdeel van de sportschool ook af van jouw prestaties (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Aerobics Instructeur, Karakter Aerobics Instructeur.

Netwerk aerobics Instructeur

Als Aerobics Instructeur stuur je de mensen die je lesgeeft in aerobics. Zelf moet je verantwoording afleggen aan een directe leidinggevende, veelal iemand met een coördinerende functie. Meestal staat daar het management boven.

In je dagelijkse werk op een sportaccomodatie zal je in contact komen met de andere medewerkers op de werkvloer waaronder ook andere sportinstructeurs. Afhankelijk van de grootte van de sportschool kunnen er ook nog andere Aerobics Instructeurs werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Aerobics Instructeur, Medewerkers Aerobics Instructeur.

Is het beroep aerobics Instructeur iets voor jou?

Zou je graag aerobics Instructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aerobics Instructeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Aerobics Instructeur, beroepskeuzetest Aerobics Instructeur, beroep Aerobics Instructeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aerobics Instructeur

Voor de functie van Aerobics en Fitness Instructeur zijn redelijk wat vacatures te vinden. Hoewel de branche niet heel groot is is er wel veel verloop in de functie omdat het werk is waarin je dagelijks fysiek bezig bent en omdat mensen Aerobics geven als bijbaan.

Wanneer je eenmaal werkt als Aerobics Instructeur zijn er enkele opties om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld een meer coördinerende rol gaan spelen binnen de organisatie en daarna eventueel naar het management doorgroeien. Een andere optie is om bij een bedrijf in een hoger marktsegment te gaan werken en zo steeds 'belangrijker' klanten te gaan trainen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Aerobics Instructeur, Promotie mogelijkheden Aerobics Instructeur, Carriere Aerobics Instructeur.

Solliciteren op de functie aerobics Instructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aerobics Instructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aerobics Instructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aerobics Instructeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Aerobics Instructeur, CV Aerobics Instructeur, sollicitatie Aerobics Instructeur.

Interviews met aerobics Instructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aerobics Instructeur

Vacatures aerobics instructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Aerobics Instructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aerobics Instructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Aerobics Instructeur maak je meestal deel uit van een team van medewerkers en Instructeurs op een een sportschool. Je verzorgt zelfstandig de lessen voor verschillende leeftijdsgroepen en verschillende niveaus. Je maakt keuzes in wat je gaat doen, kiest bijpassende muziek uit en geeft de mensen les.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Aerobics Instructeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Aerobics Instructeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Aerobics Instructeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep