U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Afdelingsmanager Housekeeping

Afdelingsmanager Housekeeping worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een afdelingsmanager Housekeeping? Lees de functieomschrijving.

De Afdelingsmanager Housekeeping staat aan het hoofd van de huishoudelijke dienst van een hotel of congrescentrum. Een Afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, en operationele beleid van zijn afdeling, evenals het personeelsbeleid.

De Afdelingsmanager Housekeeping geeft leiding aan de housekeeping-medewerkers en is eindverantwoordelijk voor het klaarmaken van de kamers voor het verblijf van gasten. Hieronder valt ook linnenbeheer, het schoonmaken van publieke ruimtes en het controleren van de technische voorzieningen op de kamers.

De Afdelingsmanager Housekeeping organiseert, plant en controleert de werkzaamheden op de afdeling. Zo motiveert en stuurt de Afdelingsmanager het personeel aan en geeft waar nodig aanwijzingen. Ook maakt hij het werkrooster voor de werknemers. Als er problemen zijn of vragen van gasten die het personeel van de huishoudelijke dienst niet kan afhandelen dan lost de Afdelingsmanager Housekeeping dit op.

Ook personeelsbeleid valt onder de taken van de Afdelingsmanager. Zo is de Afdelingsmanager Housekeeping betrokken bij het selecteren en aannemen van nieuwe medewerkers en verantwoordelijk voor het inwerken hiervan.

Daarnaast heeft het werk van de Afdelingsmanager Housekeeping een financiële component. Hij bewaakt het budget en levert cijfers en informatie aan voor begrotingen, investeringen en verbeteringen van de afdeling aan het management. De Afdelingsmanager bewaakt zo de efficiency van de afdeling. Tevens houdt de Afdelingsmanager zich bezig met de inkoop van middelen en diensten bij externe dienstverleners en leveranciers.

Mensen vonden ons op: Job Afdelingsmanager Housekeeping, Baan Afdelingsmanager Housekeeping, Afdelingsmanager Housekeeping Worden, Functie-eisen Afdelingsmanager Housekeeping, Verantwoordelijkheden Afdelingsmanager Housekeeping, Functieprofiel Afdelingsmanager Housekeeping, Wat doet een Afdelingsmanager Housekeeping, Werken als Afdelingsmanager Housekeeping.

Afdelingsmanager Housekeeping worden: Opleiding tot afdelingsmanager Housekeeping

Om aan de slag te gaan als Afdelingsmanagemer Housekeeping kan men de opleiding  Afdelingsmanager volgen op MBO niveau 4. Deze opleiding omvat verschillende uitstroomprofielen, waaronder her profiel Housekeepingmanager.

Ook zijn er HBO opleidingen die kunnen leiden tot een baan als Afdelingsmanager Housekeeping. Zo kan men de opleiding  Hotel- en Eventmanagement  of  Hogere hotelschool volgen. De opleiding  Hotel- en Eventmanagement  combineert de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. De HBO opleidingen zijn, in vergelijking met de MBO variant, vaak meer gericht op managementtaken. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Afdelingsmanager Housekeeping, Afdelingsmanager Housekeeping Worden, Opleidingsniveau Afdelingsmanager Housekeeping, Scholing Afdelingsmanager Housekeeping, Studie Afdelingsmanager Housekeeping, Bijscholing Afdelingsmanager Housekeeping, Omscholing Afdelingsmanager Housekeeping.

Organisaties waar een afdelingsmanager Housekeeping doorgaans werkzaam is

Een Afdelingsmanager Housekeeping is werkzaam bij een hotel. Hij werkt hierbij voornamelijk in het huishoudelijke gedeelte van het hotel met de gastverblijven. De aard van het hotel kan echter uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Hoe groter het hotel, des te meer verantwoordelijkheden de Afdelingsmanager Housekeeping heeft. Ook zal het aantal afdelingshoofden waarmee de Afdelingsmanager samenwerkt varieren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Afdelingsmanager Housekeeping, Afdelingsmanager Housekeeping Worden, Opleidingsniveau Afdelingsmanager Housekeeping, Scholing Afdelingsmanager Housekeeping, Studie Afdelingsmanager Housekeeping, Bijscholing Afdelingsmanager Housekeeping, Omscholing Afdelingsmanager Housekeeping.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden afdelingsmanager Housekeeping

Het salaris van een Afdelingsmanager housekeeping is afhankelijk van de grootte van de afdeling waar de Afdelingsmanager werkzaam is en lopen naar schatting uiteen van zo'n €1870 tot €2300 bruto per maand. Wanneer je werkt in een  groot hotel met een grote huishoudelijke afdeling en veel medewerkers, zal het salaris hoger uitvallen dan bij een klein hotel waar de Afdelingsmanager Housekeeping aan weinig medewerkers leiding geeft.

Ook wanneer een Afdelingsmanager Housekeeping grote verantwoordelijkheden heeft zoals het zelfstandig inkopen van externe dienstverlening en middelen zal het salaris hoger uitvallen.

Mensen vonden ons op: Salaris Afdelingsmanager Housekeeping, Loon Afdelingsmanager Housekeeping, Wat verdien je als Afdelingsmanager Housekeeping, Salarisschaal Afdelingsmanager Housekeeping, Salarisindicatie Afdelingsmanager Housekeeping, Bonus Afdelingsmanager Housekeeping, CAO Afdelingsmanager Housekeeping, Brutoloon Afdelingsmanager Housekeeping, Nettoloon Afdelingsmanager Housekeeping, Vakantiedagen Afdelingsmanager Housekeeping, Pensioen Afdelingsmanager Housekeeping.

Competenties, skills & vaardigheden afdelingsmanager housekeeping

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Communicatief vaardig
 • Overzicht houden
 • Klantgerichtheid
Mensen vonden ons op: Kennis Afdelingsmanager Housekeeping, Vaardigheden Afdelingsmanager Housekeeping, Attitude Afdelingsmanager Housekeeping, Kwalificaties Afdelingsmanager Housekeeping, Competentieprofiel Afdelingsmanager Housekeeping.

Boeken voor het beroep afdelingsmanager housekeeping

Wil je meer weten over het beroep afdelingsmanager housekeeping? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je afdelingsmanager housekeeping bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken afdelingsmanager housekeeping te komen.

A Monk's Guide to a Clean House and Mind | Shoukei Matsumoto

Housekeeping Secrets from the World's Tidiest Monks - Engels | Paperback | 9780143133339 | 144 pagina's

Little known fact: Buddhist Monks are amazing at cleaning and tidying. In this one-of-a-kind guide to cleaning your home, Buddhist monk Shoukei Matsumoto reveals how to make your home as spotless as it is tranquil and peaceful. For Buddhist monks cleaning...

Housekeeping | Marilynne Robinson

Engels | Druk: Main | Paperback | 9780571230082 | 224 pagina's

From the Orange Prize winning author of Home Acclaimed on publication as a contemporary classic, Housekeeping is the story of Ruth and Lucille, orphansgrowing up in the small desolate town of Fingerbone in the vast northwest of America. Abandoned by a suc...

The Secretary | Renee Knight

“An explosive tale of revenge” – Good Housekeeping - Engels | E-book | 9781473509993

________________ 'A cool, contemporary, whip-smart thriller.' Paula Hawkins, author of THE GIRL ON THE TRAIN and INTO THE WATER She knows all your secrets. But will she keep them? Look around you. Who holds the most power in the room? Is it the one who sp...

Mensen vonden ons op: boeken voor Afdelingsmanager Housekeeping, Afdelingsmanager Housekeeping ebooks, boek Afdelingsmanager Housekeeping.

Persoonstypen afdelingsmanager Housekeeping

Omdat de Afdelingsmanager aan het hoofd staat van de gehele afdeling huishoudelijke dienst van een hotel, zijn leidinggevende kwaliteiten belangrijk. Het is immers de taak van de afdelingsmanager om de medewerkers te motiveren en aan te sturen. De persoonlijkheidsprofiel van de ‘baas’ sluit daarom aan bij een beroep als frontoffice manager. De baas heeft een krachtige en rechtvaardige persoonlijkeid en is vaak erg zelfstandig (Baas).

Ook het persoonlijkheidsprofiel van de ‘perfectionist’ sluit aan bij het beroep van Afdelingsmanager Housekeeping. De perfectionist is erg precies en ziet de zaken graag perfect geregeld. Omdat de Afdelingsmanager Housekeeping verantwoordelijk is voor het verblijfsgereed maken van de hotelkamers, is het belangrijk dat de Afdelingsmanager kritisch is. De kamers en faciliteiten dienen immers optimaal in orde te zijn voordat de gasten arriveren. Ook het oog voor detail van de perfectionist komt hierbij goed van pas (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Afdelingsmanager Housekeeping, Karakter Afdelingsmanager Housekeeping.

Netwerk afdelingsmanager Housekeeping

Een Afdelingsmanager Housekeeping werkt voortdurend samen met een groot aantal werknemers. Zo staat de Afdelingsmanager aan het hoofd van de huishoudelijke afdeling, waar de hij het personeel coacht en ondersteunt. Tevens werkt een Afdelingsmanager Housekeeping samen met andere Afdelingsmanagers binnen het hotel, om de werkzaamheden goed op elkaar af te kunnen stemmen. Met de algemeen hotelmanager of directie heeft de Afdelingsmanager veel contact. Hij legt  verantwoording af en levert cijfers voor begrotingen of investeringen en andere informatie ter verbetering van de werkomgeving aan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Afdelingsmanager Housekeeping, Medewerkers Afdelingsmanager Housekeeping.

Is het beroep afdelingsmanager Housekeeping iets voor jou?

Zou je graag afdelingsmanager Housekeeping willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als afdelingsmanager Housekeeping bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Afdelingsmanager Housekeeping, beroepskeuzetest Afdelingsmanager Housekeeping, beroep Afdelingsmanager Housekeeping kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden afdelingsmanager Housekeeping

Binnen de hotelwereld bestaan er veel doorgroeimogelijkheden. Zo kan een Afdelingsmanager Housekeeping na veel ervaring binnen het hotel uiteindelijk doorgroeien naar algemeen hotelmanager.

Deze heeft  de leiding over alle activiteiten binnen een hotel en stuurt de overige managers binnen het hotel aan. Als men werkzaam is bij een kleiner hotel kan is het mogelijk om over te stappen naar een groot internationaal hotelbedrijf, waar de taken van de manager breder zijn. Tevens is het mogelijk om een hogere managementfunctie binnen de directie te gaan bekleden. Ook behoort het tot de mogelijkheden om met behulp van de ervaring die is opgedaan als hotelmanager uiteindelijk zelf een hotel op te richten. 

Arbeidsmarktperspectief score afdelingsmanager Housekeeping

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep afdelingsmanager Housekeeping. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Afdelingsmanager Housekeeping, Promotie mogelijkheden Afdelingsmanager Housekeeping, Carriere Afdelingsmanager Housekeeping.

Solliciteren op de functie afdelingsmanager Housekeeping

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als afdelingsmanager Housekeeping dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor afdelingsmanager Housekeeping belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als afdelingsmanager Housekeeping. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Afdelingsmanager Housekeeping, CV Afdelingsmanager Housekeeping, sollicitatie Afdelingsmanager Housekeeping.

Interviews met afdelingsmanager Housekeeping

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen afdelingsmanager Housekeeping

Vacatures afdelingsmanager housekeeping

Op zoek naar een nieuwe baan als Afdelingsmanager Housekeeping? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afdelingsmanager Housekeeping. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Afdelingsmanager Housekeeping staat aan het hoofd van de huishoudelijke dienst van een hotel of congrescentrum. Een Afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, en operationele beleid van zijn afdeling, evenals het personeelsbeleid. De Afdelingsmanager Housekeeping geeft leiding aan de housekeeping-medewerkers en is eindverantwoordelijk voor het klaarmaken van de kamers voor het verblijf van gasten.

Beoordeling Afdelingsmanager Housekeeping

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Afdelingsmanager Housekeeping' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Afdelingsmanager Housekeeping

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep