U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Affiliate Marketeer

Affiliate Marketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een affiliate Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Een Affiliate Marketeer is iemand die online verkopen of leads (zoals lidmaatschappen en abonnementen) aanlevert aan partnerwebsites en die partners betaalt voor via hen verkochte producten of leads.

Een Affiliate Marketeer gaat dus een samenwerkingsverband aan met partners (affiliates). Hij levert bijvoorbeeld advertenties aan en de partners plaatsen die op hun website. Als iemand via die partnerwebsite een product van de adverteerder koopt of zich via die website inschrijft voor een nieuwsbrief van de adverteerder, krijgt de partner een vergoeding. De affiliate kan ook per click of per pageview betaald worden.

Taak van de Affiliate Marketeer is het zoeken van goede partners, het aanleveren van geschikt promotiemateriaal (reclamebanners, tekstlinks, formulieren, etc.) en het bepalen van de vergoeding die de partner krijgt bij welke acties. Er kan tevens sprake zijn van tweerichtingsverkeer. Twee websites plaatsen dan allebei promotiemateriaal van de ander op hun eigen site.

Affiliate marketing is erg populair, omdat er (bijna) geen risico’s aan zitten en het vrij makkelijk is. De affiliates hoeven alleen betaald te worden bij resultaat. Zorgen zij niet voor extra verkopen of inschrijvingen, dan hoeven zij ook niet te worden betaald.

Mensen vonden ons op: Job Affiliate Marketeer, Baan Affiliate Marketeer, Affiliate Marketeer Worden, Functie-eisen Affiliate Marketeer, Verantwoordelijkheden Affiliate Marketeer, Functieprofiel Affiliate Marketeer, Wat doet een Affiliate Marketeer, Werken als Affiliate Marketeer.

Affiliate Marketeer worden: Opleiding tot affiliate Marketeer

Veel Affiliate Marketeers hebben een opleiding Communicatie en/of Marketing gedaan op HBO- of WO-niveau. Als zij starten met performances based adverteren door middel van affiliate marketing, worden zij ook wel Affiliate Marketeers genoemd. Er bestaan diverse affiliate marketing trainingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Affiliate Marketeer, Affiliate Marketeer Worden, Opleidingsniveau Affiliate Marketeer, Scholing Affiliate Marketeer, Studie Affiliate Marketeer, Bijscholing Affiliate Marketeer, Omscholing Affiliate Marketeer.

Organisaties waar een affiliate Marketeer doorgaans werkzaam is

Een Affiliate Marketeer werkt in de profitsector. Hij werkt voor (vaak groot) bedrijf dat zich bezighoudt met online marketing. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een Affiliate Marketeer zelf een bedrijf heeft en door middel van affiliate marketing zijn producten wil promoten en verkopen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Affiliate Marketeer, Affiliate Marketeer Worden, Opleidingsniveau Affiliate Marketeer, Scholing Affiliate Marketeer, Studie Affiliate Marketeer, Bijscholing Affiliate Marketeer, Omscholing Affiliate Marketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden affiliate Marketeer

Een Affiliate Marketeer in dienst van een organisatie zal tussen de €2500,- en €4000,- bruto per maand verdienen. Heeft een Affiliate Marketeer een eigen bedrijf, dan hangt zijn inkomen onder andere af van het succes van zijn affiliate marketing. Er wordt bijvoorbeeld per klik betaald, per ingevuld formulier of per verkocht product. Afspraken hierover worden met de affiliates gemaakt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Affiliate Marketeer werkt, maar vaak gelden onder andere een vakantietoeslag, vakantiedagen, een werktelefoon, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Affiliate Marketeer, Loon Affiliate Marketeer, Wat verdien je als Affiliate Marketeer, Salarisschaal Affiliate Marketeer, Salarisindicatie Affiliate Marketeer, Bonus Affiliate Marketeer, CAO Affiliate Marketeer, Brutoloon Affiliate Marketeer, Nettoloon Affiliate Marketeer, Vakantiedagen Affiliate Marketeer, Pensioen Affiliate Marketeer.

Competenties, skills & vaardigheden affiliate marketeer

 • Resultaatgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
 • Commercieel
Mensen vonden ons op: Kennis Affiliate Marketeer, Vaardigheden Affiliate Marketeer, Attitude Affiliate Marketeer, Kwalificaties Affiliate Marketeer, Competentieprofiel Affiliate Marketeer.

Boeken voor het beroep affiliate marketeer

Wil je meer weten over het beroep affiliate marketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je affiliate marketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken affiliate marketeer te komen.

Affiliate marketing | Caroline Portier

handboek voor marketeers - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789043022699 | 223 pagina's

Marketeers op de werkvloer en in het hogere management die zich willen verdiepen in online marketing, performance based online marketing, en affiliate marketing in het bijzonder, houden een must read vast. In Affiliate Marketing beschrijft Caroline Portie...

Mensen vonden ons op: boeken voor Affiliate Marketeer, Affiliate Marketeer ebooks, boek Affiliate Marketeer.

Persoonstypen affiliate Marketeer

Persoonstypen die goed passen bij een Affiliate Marketeer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Affiliate Marketeer is uit op succes. Hij wil iets bereiken met affiliate marketing, bijvoorbeeld meer producten verkopen of meer lidmaatschappen. De Affiliate Marketeer is gemotiveerd om zijn doel te bereiken, is zelfverzekerd en steekt veel energie in zijn werk (Succesvolle Werker).

Daarnaast heeft een Affiliate Marketeer goed inzicht in zijn doelgroep en producten, zodat hij de juiste affiliates benadert. De Affiliate Marketeer is onderzoekend en realistisch (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Affiliate Marketeer, Karakter Affiliate Marketeer.

Netwerk affiliate Marketeer

Een Affiliate Marketeer werkt natuurlijk samen met de partners, de affiliates. Verder pleegt hij overleg met het Sales Team, de Marketing Afdeling en de Communicatie-Adviseur. De Affiliate Marketeer kan bij vragen of problemen terecht bij een leidinggevende.


 

Mensen vonden ons op: Collega’s Affiliate Marketeer, Medewerkers Affiliate Marketeer.

Is het beroep affiliate Marketeer iets voor jou?

Zou je graag affiliate Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als affiliate Marketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Affiliate Marketeer, beroepskeuzetest Affiliate Marketeer, beroep Affiliate Marketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden affiliate Marketeer

Affiliate marketing is een vrij nieuw begrip. Steeds meer bedrijven zetten allerlei vormen van online marketing in om consumenten te bereiken. De verwachting is dus dat er steeds meer werkgelegenheid komt voor Affiliate Marketeers.

Affiliate marketing is volop in ontwikkeling, dus waarschijnlijk zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor Affiliate Marketeers. Zij kunnen zich specialiseren en/of leiding gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score affiliate Marketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep affiliate Marketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Affiliate Marketeer, Promotie mogelijkheden Affiliate Marketeer, Carriere Affiliate Marketeer.

Solliciteren op de functie affiliate Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als affiliate Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor affiliate Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als affiliate Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Affiliate Marketeer, CV Affiliate Marketeer, sollicitatie Affiliate Marketeer.

Interviews met affiliate Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen affiliate Marketeer

Vacatures affiliate marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Affiliate Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Affiliate Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Affiliate Marketeer is iemand die online verkopen of leads (zoals lidmaatschappen en abonnementen) aanlevert aan partnerwebsites en die partners betaalt voor via hen verkochte producten of leads. Een Affiliate Marketeer gaat dus een samenwerkingsverband aan met partners (affiliates). Hij levert bijvoorbeeld advertenties aan en de partners plaatsen die op hun website.

Beoordeling Affiliate Marketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Affiliate Marketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Affiliate Marketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep