U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Afslankconsulent

Afslankconsulent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een afslankconsulent? Lees de functieomschrijving.

Een Afslankconsulent adviseert cliënten over de verandering van hun levensstijl met als doel op gezonde wijze gewicht te verliezen. De Afslankconsulent bekijkt iedere cliënt op zich en stelt persoonlijke programma's samen die perfect passen bij de individuele cliënt. Hiervoor kijkt hij goed naar het huidige leven van de cliënt, zijn eetpatroon, gezondheid en wensen.

De cliënt krijgt een programma waarin verandering van het eetpatroon en toename van lichaamsbeweging zijn gecombineerd. Aan het programma is een planning verbonden. De cliënt streeft een duidelijk doel na, in aantal kilo's gewichtsverlies en/of verbeterde conditie, en de Afslankconsulent steunt hem bij behalen ervan. Hij monitort de voortgang van de cliënt, begeleidt en coacht hem en past wanneer nodig het programma aan. Uiteindelijk heeft de cliënt de vaardigheden die hem in staat moeten stellen een gezond gewicht te krijgen en te behouden.

Soms zal een Afslankconsulent te maken hebben met groepen in plaats van individuele cliënten. De nadruk van zijn werkzaamheden ligt dan op informeren en voorlichten, bijvoorbeeld over (on)gezonde voeding en (on)gezond leven.

Mensen vonden ons op: Job Afslankconsulent, Baan Afslankconsulent, Afslankconsulent Worden, Functie-eisen Afslankconsulent, Verantwoordelijkheden Afslankconsulent, Functieprofiel Afslankconsulent, Wat doet een Afslankconsulent, Werken als Afslankconsulent.

Afslankconsulent worden: Opleiding tot afslankconsulent

Er bestaat een tweedaagse cursus Orthomoleculair Afslankconsulent. Op de eerste dag wordt vooral de theorie behandeld en wordt er gekeken naar de verschillende bewegingsvormen die er zijn. De tweede dag wordt de theorie omgezet in de praktijk met praktijkgerichte plannen.

De HBO opleiding Voeding en Diëtiek biedt een bredere basis met meer inzicht. Op MBO niveau bestaat er de opleiding Wellness & Lifestyle die alles rond beweging en voeding combineert.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Afslankconsulent, Afslankconsulent Worden, Opleidingsniveau Afslankconsulent, Scholing Afslankconsulent, Studie Afslankconsulent, Bijscholing Afslankconsulent, Omscholing Afslankconsulent.

Organisaties waar een afslankconsulent doorgaans werkzaam is

Afslankconsulenten werken of particulier of in een schoonheidssalon in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Afslankconsulent, Afslankconsulent Worden, Opleidingsniveau Afslankconsulent, Scholing Afslankconsulent, Studie Afslankconsulent, Bijscholing Afslankconsulent, Omscholing Afslankconsulent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden afslankconsulent

Het inkomen van de Afslankconsulent varieert. Sommige Afslankconsulenten werken bij een instelling, velen werken voor zichzelf. Het tarief voor een consult van één uur ligt rond de €55.

Een Afslankconsulent die 10u per week werkt verdient tussen de €500 en €1000.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van of het volledige consult.

Mensen vonden ons op: Salaris Afslankconsulent, Loon Afslankconsulent, Wat verdien je als Afslankconsulent, Salarisschaal Afslankconsulent, Salarisindicatie Afslankconsulent, Bonus Afslankconsulent, CAO Afslankconsulent, Brutoloon Afslankconsulent, Nettoloon Afslankconsulent, Vakantiedagen Afslankconsulent, Pensioen Afslankconsulent.

Competenties, skills & vaardigheden afslankconsulent

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Aanpassingsvermogen
 • Empathisch vermogen
 • Kennis van voedingspatronen en diëten
Mensen vonden ons op: Kennis Afslankconsulent, Vaardigheden Afslankconsulent, Attitude Afslankconsulent, Kwalificaties Afslankconsulent, Competentieprofiel Afslankconsulent.

Boeken voor het beroep afslankconsulent

Wil je meer weten over het beroep afslankconsulent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je afslankconsulent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken afslankconsulent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Afslankconsulent, Afslankconsulent ebooks, boek Afslankconsulent.

Persoonstypen afslankconsulent

De persoonstypen loyalist en gever passen uitstekend bij een afslankconsulent. Een Afslankconsulent dient betrokken te zijn bij zijn of haar cliënt. Door een vertrouwensband op te bouwen met de cliënt kan een Afslankconsulent beter een programma opstellen dat past bij de levensstijl van de cliënt (Gever) . Ook kan een Afslankconsulent zaken van meerdere kanten bekijken en zo tot  goed afgewogen keuzes komen in de advisering van een cliënt. Hij heeft verantwoordelijkheidsgevoel en neemt zijn taak zeer serieus (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Afslankconsulent, Karakter Afslankconsulent.

Netwerk afslankconsulent

Het netwerkt van een Afslankconsulent bestaat vooral uit zijn of haar cliënten. Werkt de Afslankconsulent bij een organisatie zal hij ook te maken krijgen met collega's in wellnessfuncties, bijvoorbeeld masseurs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Afslankconsulent, Medewerkers Afslankconsulent.

Is het beroep afslankconsulent iets voor jou?

Zou je graag afslankconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als afslankconsulent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Afslankconsulent, beroepskeuzetest Afslankconsulent, beroep Afslankconsulent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden afslankconsulent

Het arbeidsmarktperspectief van de Afslankconsulent is de afgelopen verbeterd. Dit komt vooral omdat de Nederlandse bevolking gemiddeld zwaarder is geworden. Een afslankconsulent kan namelijk particulier aan de slag maar er zijn ook vacatures bij schoonheidssalons. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Alleen omscholing biedt uitzicht op een betere functie.

Arbeidsmarktperspectief score afslankconsulent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep afslankconsulent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Afslankconsulent, Promotie mogelijkheden Afslankconsulent, Carriere Afslankconsulent.

Solliciteren op de functie afslankconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als afslankconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor afslankconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als afslankconsulent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Afslankconsulent, CV Afslankconsulent, sollicitatie Afslankconsulent.

Interviews met afslankconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen afslankconsulent

Vacatures afslankconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Afslankconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afslankconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Afslankconsulent adviseert cliënten over de verandering van hun levensstijl met als doel op gezonde wijze gewicht te verliezen. De Afslankconsulent bekijkt iedere cliënt op zich en stelt persoonlijke programma's samen die perfect passen bij de individuele cliënt. Hiervoor kijkt hij goed naar het huidige leven van de cliënt, zijn eetpatroon, gezondheid en wensen.

Beoordeling Afslankconsulent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Afslankconsulent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Afslankconsulent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep