U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Agoog

Agoog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een agoog? Lees de functieomschrijving.

Als agoog beoefen je de leer van het doen veranderen van mensen welke behoort tot de sociale wetenschap. Je bestudeert als agoog hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze processen van verandering mogelijk kunnen worden beïnvloed. Als agoog geef je voorschriften rond het inzichtelijk maken van menselijke veranderingsprocessen.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Agoog, Baan Agoog, Agoog Worden, Functie-eisen Agoog, Verantwoordelijkheden Agoog, Functieprofiel Agoog, Wat doet een Agoog, Werken als Agoog.

Agoog worden: Opleiding tot agoog

Een geschikte opleiding die leidt tot het beroep van agoog is de HBO- of WO-opleiding pedagogiek. Het beroep van agoog wordt vaak uitgeoefend bij GGZ-instellingen en daarom zijn opleidingen zoals de SPH (Sociaal Pedagogische Hulp) ook geschikt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Agoog, Agoog Worden, Opleidingsniveau Agoog, Scholing Agoog, Studie Agoog, Bijscholing Agoog, Omscholing Agoog.

Organisaties waar een agoog doorgaans werkzaam is

Als agoog kun je zowel voor profit als non-profit instellingen werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Agoog, Agoog Worden, Opleidingsniveau Agoog, Scholing Agoog, Studie Agoog, Bijscholing Agoog, Omscholing Agoog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden agoog

Het salaris van agoog is afhankelijk van de instelling waarvoor de agoog werkzaam is. Als beginnend agoog verdien je ongeveer rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris kan zelf oplopen tot meer dan 3000 euro bruto per maand afhankelijk van opgedane ervaringen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een agoog afhankelijk van de organisatie waarbinnen deze werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Agoog, Loon Agoog, Wat verdien je als Agoog, Salarisschaal Agoog, Salarisindicatie Agoog, Bonus Agoog, CAO Agoog, Brutoloon Agoog, Nettoloon Agoog, Vakantiedagen Agoog, Pensioen Agoog.

Competenties, skills & vaardigheden agoog

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Agoog, Vaardigheden Agoog, Attitude Agoog, Kwalificaties Agoog, Competentieprofiel Agoog.

Boeken voor het beroep agoog

Wil je meer weten over het beroep agoog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je agoog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken agoog te komen.

Afstudeerrichting GGZ-agoog | SWP Uitgeverij B.V.

landelijk onderwijsarrangement - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789088504914

Afstudeerrichting GGZ-agoog 1e druk is een boek uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088504914 Het beroep ggz-agoog is in 2012 door branche-organisatie ggz-Nederland in een duidelijk profiel neergezet. In aansluiting daarop is in opdracht van d...

Creativiteit werkt | Peter Boone

Bouwstenen voor de creatief agoog - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401443418 | 152 pagina's

Creativiteit werkt 1e druk is een boek van Peter Boone uitgegeven bij Academia Press. ISBN 9789401443418 Creativiteit geeft mensen vleugels. Het creëert kansen voor verbindende en verrijkende ontmoetingen, die leiden tot anders en beter communiceren. Het ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Agoog, Agoog ebooks, boek Agoog.

Persoonstypen agoog

Voor een agoog is het belangrijk om oog te hebben voor detail. De kleinste details kunnen van het grootste belang zijn. Een perfectionischtische instellingen met een realistische kijk op de wereld is daarom wenselijk (Perfectionist).

Verder is het als agoog belangrijk dat je goed inzicht hebt in de omgeving en je analytisch erg vaardig bent. Leergierige mensen die een goed inzicht hebben in de omgeving zouden daarom geschitke agogen zijn (Waarnemer).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Agoog, Karakter Agoog.

Netwerk agoog

Als agoog heb je voornamelijk contact met mensen aangezien je de mens en alle veranderingsprocessen rondom de mens onderzoekt. Verder heb je als agoog ook contact met andere onderzoekers en deel je bevindingen met hen of voer je samen onderzoeken uit.

Mensen vonden ons op: Collega’s Agoog, Medewerkers Agoog.

Is het beroep agoog iets voor jou?

Zou je graag agoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als agoog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Agoog, beroepskeuzetest Agoog, beroep Agoog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden agoog

Er zijn op dit moment in Nederland enige vacatures vrij voor (GGZ-)agogen, maar het arbeidsmarktperspectief voor een agoog is relatief beperkt.

Verder heb je afhankelijkj van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als agoog verschillende doorgroeimogelijkheden. Als agoog kun je binnen een GGZ-instelling bijvoorbeeld doorgroeien naar verschillende management- of bestuursfuncties.

Arbeidsmarktperspectief score agoog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep agoog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Agoog, Promotie mogelijkheden Agoog, Carriere Agoog.

Solliciteren op de functie agoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als agoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor agoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als agoog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Agoog, CV Agoog, sollicitatie Agoog.

Interviews met agoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen agoog

 • Agogisch medewerker

Vacatures agoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Agoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als agoog beoefen je de leer van het doen veranderen van mensen welke behoort tot de sociale wetenschap. Je bestudeert als agoog hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze processen van verandering mogelijk kunnen worden beïnvloed. Als agoog geef je voorschriften rond het inzichtelijk maken van menselijke veranderingsprocessen.

Beoordeling Agoog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Agoog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Agoog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Vetrekkende vanuit een gelijkwaardigheidsbeginsel en een burgerschap aka evenwaardigheidsparadigma is een agoog, de sluitende definitie verrijkt met een filosofische vertolking, iemand die anderen in zijn omgeving, op vraag en op maat, begeleidt in het mede onderzoeken of aanbieden van oplossingen op problemen die een cliënt kan ondervinden, en om enkele belangrijke aan te halen, in zijn/haar sociaal, cultureel, maatschappelijk en ontwikkelingsmilieu.

Door: Adlain

Ik kan het niet beter verwoorden.

Door: Jolanda

Het beroepsprofiel begrijp ik beter. e t

Door: Agoog

Ik denk prachtig verwoord Adlain.Maar ook ik begrijp het beroepsprofiel beter.

Door: Pieter

Het is een nobel job. Een agoog is in staat om bijna alles te doen. Het resocialiseren van van gedetineerden is een werk van een agoog.

Door: akaash wiresh

Toch weer wat geleerd.Bedankt voor de informatie.H.Gr.

Door: Bernhard

Reageer op dit beroep