U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Agrarisch Medewerker

Agrarisch Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een agrarisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Agrarisch Medewerker ondersteunt de boer in zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. De Agrarisch Medewerker kan werkzaam zijn op diverse bedrijven binnen de agrarische sector. Zo kan de Agrarisch Medewerker werken bij een akkerbouwbedrijf, een veehouderij of bijvoorbeeld bij een tuinbouwbedrijf.

De exacte werkzaamheden van de Agrarisch Medewerker zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Bij een veehouderij kan de Agrarisch Medewerker bijvoorbeeld helpen bij het melken, het schoonmaken van de hokken en het voeren van de beesten. Bij een akkerbouwbedrijf kan de Agrarisch Medewerker het land ploegen, zaaien, oogsten en maaien.

De Agrarisch Medewerker moet ervan houden om in de buitenlucht te werken en soms fysiek wat zwaarder werk te verrichten. Ook moet de Agrarisch Medewerker het niet erg vinden om vroeg op te staan en om kunnen gaan met bijvoorbeeld een melkmachine en een tractor. Een Agrarisch Medewerker doet vaak dezelfde werkzaamheden als een boer, met het verschil dat de boer ook eigenaar van het bedrijf is en de Agrarisch Medewerker slechts in dienst is. Vaak wordt de Agrarisch Medewerker ook tijdelijk aangenomen omdat het werk soms seizoensgebonden is. Er is dan slechts voor een bepaald deel van het jaar extra hulp nodig.

Mensen vonden ons op: Job Agrarisch Medewerker, Baan Agrarisch Medewerker, Agrarisch Medewerker Worden, Functie-eisen Agrarisch Medewerker, Verantwoordelijkheden Agrarisch Medewerker, Functieprofiel Agrarisch Medewerker, Wat doet een Agrarisch Medewerker, Werken als Agrarisch Medewerker.

Agrarisch Medewerker worden: Opleiding tot agrarisch Medewerker

Om aan de slag te kunnen als Agrarisch Medewerker zijn er diverse agrarische opleidingen. Één van de bekendste opleidingsinstituten op het agrarisch gebied is het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC). Hier kunnen allerlei opleidingen gevolgd worden op het gebied van plant, dier, milieu en voedsel. Deze opleidingen zijn op MBO-niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrarisch Medewerker, Agrarisch Medewerker Worden, Opleidingsniveau Agrarisch Medewerker, Scholing Agrarisch Medewerker, Studie Agrarisch Medewerker, Bijscholing Agrarisch Medewerker, Omscholing Agrarisch Medewerker.

Organisaties waar een agrarisch Medewerker doorgaans werkzaam is

De Agrarisch Medewerker is meestal in dienst van een boer en werkzaam in de agrarische sector. Het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker voor werkt, kan bijvoorbeeld een veehouderij zijn, maar ook een akkerbouwbedrijf of een tuinbouwbedrijf. Al deze bedrijven zijn gericht op het maken van winst en vallen daarom in de Profit Sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrarisch Medewerker, Agrarisch Medewerker Worden, Opleidingsniveau Agrarisch Medewerker, Scholing Agrarisch Medewerker, Studie Agrarisch Medewerker, Bijscholing Agrarisch Medewerker, Omscholing Agrarisch Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden agrarisch Medewerker

Het salaris van de Agrarisch Medewerker is afhankelijk van de werkzaamheden en het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Seizoenswerk biedt vaak een ander salaris dan een vaste aanstelling.

Mensen vonden ons op: Salaris Agrarisch Medewerker, Loon Agrarisch Medewerker, Wat verdien je als Agrarisch Medewerker, Salarisschaal Agrarisch Medewerker, Salarisindicatie Agrarisch Medewerker, Bonus Agrarisch Medewerker, CAO Agrarisch Medewerker, Brutoloon Agrarisch Medewerker, Nettoloon Agrarisch Medewerker, Vakantiedagen Agrarisch Medewerker, Pensioen Agrarisch Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden agrarisch medewerker

 • Energie
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Agrarisch Medewerker, Vaardigheden Agrarisch Medewerker, Attitude Agrarisch Medewerker, Kwalificaties Agrarisch Medewerker, Competentieprofiel Agrarisch Medewerker.

Boeken voor het beroep agrarisch medewerker

Wil je meer weten over het beroep agrarisch medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je agrarisch medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken agrarisch medewerker te komen.

Methodisch begeleiden | Merkloos

medewerker maatschappelijke zorg en pedagogisch werker SAW3 - Nederlandstalig | Hardcover | 9789085240822 | 539 pagina's

Methodisch begeleiden 1e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789085240822 SAW 3'is één van de drie basisboeken voor de nieuwe opleiding Sociaal-Agogisch Werk, voor medewerkers in de maatschappelijke zorg en pedagogisch werk. De ...

Angerenstein Welzijn - Agogisch medewerker GGZ | J. Bolt

Nederlandstalig | Hardcover | 9789037229660

Angerenstein Welzijn - Agogisch medewerker GGZ 1e druk is een boek van J. Bolt uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037229660 Angerenstein Welzijn - Agogisch medewerker GGZ...

Handboek praktijkdiploma klant contact medewerker | J. Van Galen

volgens BCP Telebusiness 3, Tbin, SECC, Ecabo en MBO-examens - Nederlandstalig | Hardcover | 9789075432541 | 170 pagina's

Handboek praktijkdiploma klant contact medewerker is een boek van J. Van Galen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Agrarisch Medewerker, Agrarisch Medewerker ebooks, boek Agrarisch Medewerker.

Persoonstypen agrarisch Medewerker

De Agrarisch Medewerker moet van het buitenleven houden en het niet erg vinden om soms door weer en wind buiten aan de slag te zijn. Het werk is soms erg zwaar en de Agrarisch Medewerker moet het daarom niet erg vinden om hard te werken.

Soms zullen werkzaamheden, zoals melken, vroeg moeten gebeuren en moet de Agrarisch Medewerker vroeg opstaan. Ook zijn de werktijden vaak onregelmatig. Daarnaast heeft de Agrarisch Medewerker wel een grote verantwoordelijkheid.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Agrarisch Medewerker, Karakter Agrarisch Medewerker.

Netwerk agrarisch Medewerker

De Agrarisch Medewerker werkt in opdracht van een boer. Daarnaast kunnen er andere Agrarisch Medewerkers in het bedrijf werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Agrarisch Medewerker, Medewerkers Agrarisch Medewerker.

Is het beroep agrarisch Medewerker iets voor jou?

Zou je graag agrarisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als agrarisch Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Agrarisch Medewerker, beroepskeuzetest Agrarisch Medewerker, beroep Agrarisch Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden agrarisch Medewerker

Het aantal bedrijven in de agrarische sector neemt af, toch is er wel vraag naar Agrarisch Medewerkers. Het lastige is dat de openstaande vacatures steeds vaker ingevuld worden door mensen uit het buitenland die ingehuurd worden.

Arbeidsmarktperspectief score agrarisch Medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep agrarisch Medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Agrarisch Medewerker, Promotie mogelijkheden Agrarisch Medewerker, Carriere Agrarisch Medewerker.

Solliciteren op de functie agrarisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als agrarisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor agrarisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als agrarisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Agrarisch Medewerker, CV Agrarisch Medewerker, sollicitatie Agrarisch Medewerker.

Interviews met agrarisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen agrarisch Medewerker

Vacatures agrarisch medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Agrarisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agrarisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Agrarisch Medewerker ondersteunt de boer in zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. De Agrarisch Medewerker kan werkzaam zijn op diverse bedrijven binnen de agrarische sector. Zo kan de Agrarisch Medewerker werken bij een akkerbouwbedrijf, een veehouderij of bijvoorbeeld bij een tuinbouwbedrijf.

Beoordeling Agrarisch Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Agrarisch Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Agrarisch Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep