U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Agressiecoach

Agressiecoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een agressiecoach? Lees de functieomschrijving.

Een agressiecoach is iemand die in een bedrijf of overheidsinstelling in dienst is om medewerkers een veiliger gevoel te geven. Het is een jong beroep, agressie tegen werknemers door klanten en collega’s is nog niet zo heel lang een veelbesproken onderwerp.

Bij deze soort van agressie kan men denken aan ambulancepersoneel, ambtenaren die veel in contact komen met bijvoorbeeld bijstandsklanten of horecapersoneel. Voor deze beroepen bestaat altijd het risico dat men in contact komt met mensen die medewerkers verbaal of fysiek bedreigen. Dit risico kan zorgen voor een spanning op de werkvloer, en kan er zodoende voor zorgen dat de medewerkers niet naar behoren functioneren. De agressiecoach probeert medewerkers zich veiliger te laten voelen door ze weerbaar te maken, ze uit te leggen hoe ze met agressie om kunnen gaan, en ze te leren hoe ze geweld kunnen voorkomen.

Agressie kan ook voorkomen op de werkvloer door medewerkers onderling, in de vorm van intimidatie en pesten. De agressiecoach kan ook hier ingezet worden, om te proberen medewerkers zelfvertrouwen te geven, en mensen met agressief gedrag proberen te overtuigen wat de consequenties van hun gedrag zijn.

Mensen vonden ons op: Job Agressiecoach, Baan Agressiecoach, Agressiecoach Worden, Functie-eisen Agressiecoach, Verantwoordelijkheden Agressiecoach, Functieprofiel Agressiecoach, Wat doet een Agressiecoach, Werken als Agressiecoach.

Agressiecoach worden: Opleiding tot agressiecoach

Voor agressiecoach bestaat geen specifieke opleiding in het mbo of hoger onderwijs. Wel worden er cursussen gegeven door verschillende instellingen waarmee men de theoretische en praktische kennis op kan doen die nodig zijn voor het vak van agressiecoach. Instellingen zullen echter de voorkeur geven aan sollicitanten die daarnaast een achtergrond of diploma hebben in een sociale wetenschap of het onderwijs.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Agressiecoach, Agressiecoach Worden, Opleidingsniveau Agressiecoach, Scholing Agressiecoach, Studie Agressiecoach, Bijscholing Agressiecoach, Omscholing Agressiecoach.

Organisaties waar een agressiecoach doorgaans werkzaam is

Ambulancepersoneel staat er bekend om soms te maken te krijgen met agressie, bijvoorbeeld met oud en nieuw en koninginnedag, dus een ziekenhuis is mogelijk een werkgever voor een agressiecoach. Voor overheidsinstellingen zoals het UWV geldt hetzelfde, maar ook binnen de kantoorwereld (verzekeringen en dergelijke) kunnen agressiecoaches gewenst zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Agressiecoach, Agressiecoach Worden, Opleidingsniveau Agressiecoach, Scholing Agressiecoach, Studie Agressiecoach, Bijscholing Agressiecoach, Omscholing Agressiecoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden agressiecoach

Omdat agressiecoach nog maar een jong beroep is er niet veel bekend over het salaris. Het werk van een agressiecoach overlapt echter met taken van meerdere beroepen in het maatschappelijk werk. Daarin is het gemiddelde starterssalaris 2000 per maand. Maatschappelijk werkers kunnen uiteindelijk meer dan 4000 per maand verdienen, maar het gemiddelde maximumsalaris ligt op 3100 euro. Het kan zijn dat de functie van agressiecoach in een bedrijf of overheidsinstelling zodanig wordt gewaardeerd omdat het resulteert in een betere sfeer of meer productiviteit, dat zijn salaris hoger uitvalt.

Mensen vonden ons op: Salaris Agressiecoach, Loon Agressiecoach, Wat verdien je als Agressiecoach, Salarisschaal Agressiecoach, Salarisindicatie Agressiecoach, Bonus Agressiecoach, CAO Agressiecoach, Brutoloon Agressiecoach, Nettoloon Agressiecoach, Vakantiedagen Agressiecoach, Pensioen Agressiecoach.

Competenties, skills & vaardigheden agressiecoach

 • Coachen
 • Conflicten beheersen
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Agressiecoach, Vaardigheden Agressiecoach, Attitude Agressiecoach, Kwalificaties Agressiecoach, Competentieprofiel Agressiecoach.

Boeken voor het beroep agressiecoach

Wil je meer weten over het beroep agressiecoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je agressiecoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken agressiecoach te komen.

Effectief Omgaan Met Agressie En Zinloos Geweld | H. van Doremalen

calamiteiten en de verwerking ervan - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789036813013 | 136 pagina's

Effectief Omgaan Met Agressie En Zinloos Geweld 2e druk is een boek van Hans van Doremalen uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789036813013 Effectief omgaan met agressie en zinloos geweld' leert je wat agressie is en hoe je er het beste mee kunt omg...

Zorgen voor jezelf - Over de rooie | Jan Bernard

omgaan met woede en agressie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461056917 | 79 pagina's

"Zorgen voor jezelf - Over de rooie 1e druk is een boek van Jan Bernard uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789461056917 Woedeuitbarstingen, wie heeft er nog nooit een gehad? Steeds meer mensen komen tot uitbarsting in situaties die op het eerste gezich...

Omgaan met agressie | Geuk Schuur

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036806909 | 257 pagina's

Hoe bied je professionele hulp aan je cliënt in een agressieve of zelfs gewelddadige situatie, zonder je eigen veiligheid uit het oog te verliezen? Omgaan met agressie geeft inzicht in vormen van agressie en geweld en het ontstaan van agressie. Vier aanda...

Mensen vonden ons op: boeken voor Agressiecoach, Agressiecoach ebooks, boek Agressiecoach.

Persoonstypen agressiecoach

De bemiddelaar, ook wel vredestichter genoemd, streeft naar een harmonieuze omgeving, en wil conflicten graag vermijden. Hier moet een agressiecoach sowieso aan voldoen, omdat het de kern van zijn beroep is. Karaktertrekken van de romanticus zullen hem echter ook van pas komen, omdat hij vaak op zoek zal moeten naar creactieve oplossingen. Daarnaast moet de agressiecoach inzien wat de oorzaken zijn van de agressie waar hij mee te maken krijgt, en zal dit ook keer op keer moeten onderzoeken. Dit is vooral weggelegd voor het persoonstype waarnemer.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Agressiecoach, Karakter Agressiecoach.

Netwerk agressiecoach

Een agressiecoach kan in verschillende instellingen werken, waar hij dus ook in aanraking komt met andere beroepen, maar het netwerk dat aan zijn beroep relateert zal vooral bestaan uit andere coaches, mediators, en mogelijk maatschappelijk werkers, waarmee hij soms zal samenwerken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Agressiecoach, Medewerkers Agressiecoach.

Is het beroep agressiecoach iets voor jou?

Zou je graag agressiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als agressiecoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Agressiecoach, beroepskeuzetest Agressiecoach, beroep Agressiecoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden agressiecoach

Hoewel pesten en intimidatie op de werkvloer zowel als agressie tegen personeel een populair onderwerp is, en er signalen zijn dat in veel instellingen een agressiecoach een hoop zou kunnen oplossen, is het nog hard zoeken naar vacatures voor agressiecoaches. Er is in die zin dus nog niet werkelijk vraag naar. Zodra je als agressiecoach aan de slag gaat, heb je wel een baan waarmee je veel ervaring opdoet waar je later wat aan hebt. Er zijn tegenwoordig coaches voor bijna elk denkbaar probleem, en je ervaring als agressiecoach kun je toepassen op andere problemen. Zo ligt een baan als mediator voor de hand, en behoren loopbaancoach, talentontwikkelingscoach en burnout(preventie)coach, om maar een paar te noemen, tot de mogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score agressiecoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep agressiecoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Agressiecoach, Promotie mogelijkheden Agressiecoach, Carriere Agressiecoach.

Solliciteren op de functie agressiecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als agressiecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor agressiecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als agressiecoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Agressiecoach, CV Agressiecoach, sollicitatie Agressiecoach.

Interviews met agressiecoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen agressiecoach

Vacatures agressiecoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Agressiecoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agressiecoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een agressiecoach is iemand die in een bedrijf of overheidsinstelling in dienst is om medewerkers een veiliger gevoel te geven. Het is een jong beroep, agressie tegen werknemers door klanten en collega’s is nog niet zo heel lang een veelbesproken onderwerp. Bij deze soort van agressie kan men denken aan ambulancepersoneel, ambtenaren die veel in contact komen met bijvoorbeeld bijstandsklanten of horecapersoneel.

Beoordeling Agressiecoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Agressiecoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Agressiecoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep