U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Akoepedist

Akoepedist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een akoepedist? Lees de functieomschrijving.

De Akoepedist is een gehoordeskundige. De Akoepedist houdt zich bezig met de akoepedie. Akoepedie is een studie die zich bezighoudt met de leer van de slechthorendheid. Het woord akoepedie is afkomstig van het Griekse akouein wat horen betekent en paideuein wat opvoeden, trainen en corrigeren betekent.

Slechthorendheid is een aandoening die veel voorkomt. De Akoepedist verleent hulp aan slechthorenden. Zo kan de Akoepedist het gehoor testen en bij problemen op zoek gaan naar een geschikte oplossing. En oplossing waar bijvoorbeeld voor gekozen kan worden is het aanmeten van een hoortoestel. De Akoepedist kan helpen bij de aanpassing van een hoortoestel. De Akoepedist neemt gehoortesten af en ook eventuele spraaktesten en bepaalt aan de hand van de uitkomsten hiervan of er een hoortoestel aangemeten moet worden. De Akoepedist kan hierbij kiezen aan een hoortoestel voor één of voor beide oren.

Akoepedie wordt vaak gecombineerd met logopedie. Een logopedist houdt zich bezig met de spraak. Akoepedie en logopedie worden vaak gecombineerd omdat slechthorenden soms ook moeite hebben met de spraak. De Akoepedist werkt zowel met kinderen als met volwassenen. Naast de combinatie met logopedie werkt de Akoepedist ook vaak samen met KNO-artsen.

Mensen vonden ons op: Job Akoepedist, Baan Akoepedist, Akoepedist Worden, Functie-eisen Akoepedist, Verantwoordelijkheden Akoepedist, Functieprofiel Akoepedist, Wat doet een Akoepedist, Werken als Akoepedist.

Akoepedist worden: Opleiding tot akoepedist

Om Akoepedist te worden, kan een HBO opleiding gevolgd worden. Een opleiding die goed past is de opleiding HBO Audiologie. Deze opleiding duurt vier jaar. Vaak wordt de opleiding tot Akoepedist gecombineerd met logopedie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Akoepedist, Akoepedist Worden, Opleidingsniveau Akoepedist, Scholing Akoepedist, Studie Akoepedist, Bijscholing Akoepedist, Omscholing Akoepedist.

Organisaties waar een akoepedist doorgaans werkzaam is

De Akoepedist kan werkzaam zijn in een ziekenhuis of ander medisch centrum. Vaak wordt hier samengewerkt met de KNO-arts en de logopedist. Ook kan de Akoepedist in een kleinere praktijk voor akoepedie en vaak ook logopedie werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Akoepedist, Akoepedist Worden, Opleidingsniveau Akoepedist, Scholing Akoepedist, Studie Akoepedist, Bijscholing Akoepedist, Omscholing Akoepedist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden akoepedist

Het salaris van een beginnende Akoepedist ligt rond de 2000 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 3446 euro naarmate meer kennis en ervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkplek van de Akoepedist.

Mensen vonden ons op: Salaris Akoepedist, Loon Akoepedist, Wat verdien je als Akoepedist, Salarisschaal Akoepedist, Salarisindicatie Akoepedist, Bonus Akoepedist, CAO Akoepedist, Brutoloon Akoepedist, Nettoloon Akoepedist, Vakantiedagen Akoepedist, Pensioen Akoepedist.

Competenties, skills & vaardigheden akoepedist

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Akoepedist, Vaardigheden Akoepedist, Attitude Akoepedist, Kwalificaties Akoepedist, Competentieprofiel Akoepedist.

Boeken voor het beroep akoepedist

Wil je meer weten over het beroep akoepedist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je akoepedist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken akoepedist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Akoepedist, Akoepedist ebooks, boek Akoepedist.

Persoonstypen akoepedist

De Akoepedist moet analytisch ingesteld zijn en over voldoende inzicht beschikken (Waarnemer). De Akoepedist moet namelijk gehoortesten kunnen afnemen en aan de hand hiervan de juiste diagnose stellen en passende oplossing kiezen. Daarnaast moet de Akoepedist behulpzaam zijn en anderen willen helpen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Akoepedist, Karakter Akoepedist.

Netwerk akoepedist

.Akoepedie wordt vaak gecombineerde met logopedie. De Akoepedist is dan ook vaak logopedist. Ook kan de Akoepedist samenwerken met de logopedist. Daarnaast werkt de Akoepedist geregeld samen met andere medische specialisten waaronder de KNO-arts.

Mensen vonden ons op: Collega’s Akoepedist, Medewerkers Akoepedist.

Is het beroep akoepedist iets voor jou?

Zou je graag akoepedist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als akoepedist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Akoepedist, beroepskeuzetest Akoepedist, beroep Akoepedist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden akoepedist

Er zijn vacatures beschikbaar voor de functie van Akoepedist, maar er is geen overvloed aan vacatures. De Akoepedist kan zich verder specialiseren en verdiepen in zowel de akoepedie als de logopedie. Hierdoor kan de Akoepedist verder groeien.

Arbeidsmarktperspectief score akoepedist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep akoepedist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Akoepedist, Promotie mogelijkheden Akoepedist, Carriere Akoepedist.

Solliciteren op de functie akoepedist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als akoepedist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor akoepedist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als akoepedist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Akoepedist, CV Akoepedist, sollicitatie Akoepedist.

Interviews met akoepedist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen akoepedist

Vacatures akoepedist

Op zoek naar een nieuwe baan als Akoepedist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Akoepedist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Akoepedist is een gehoordeskundige. De Akoepedist houdt zich bezig met de akoepedie. Akoepedie is een studie die zich bezighoudt met de leer van de slechthorendheid.

Beoordeling Akoepedist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Akoepedist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Akoepedist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep