U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Akoesticus

Akoesticus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een akoesticus? Lees de functieomschrijving.

De Akoesticus is een geluidsdeskundige. De Akoesticus houdt zich bezig met de akoestiek. Akoestiek is de wetenschap die zich richt op geluid. Geluid ontstaat door trillingen die zich voortbewegen door een medium, meestal door de lucht. De wetenschap van de akoestiek heeft ook veel praktische toepassingen.

De akoestiek is ook de invloed die een bepaalde ruimte heeft op de klank en nagalm van een geluid. Het is hierbij belangrijk dat de eigenschappen van de ruimte overeenkomen met het gebruik en met de manier waarop het geluid in de ruimte klinkt. De akoestiek van een concertzaal moet bijvoorbeeld heel anders zijn dan die van een collegezaal. De Akoesticus houdt zich met diverse toepassingen van de akoestiek bezig.

De functie van Akoesticus kan op diverse manieren ingevuld worden. De Akoesticus kan werkzaam zijn bij bijvoorbeeld een organisatie die zich bezighoudt met geluidsoverlast van verkeer of het beoordelen van geluidsaspecten van installaties. De Akoesticus kan als geluidsdeskundige metingen doen en aan de hand hiervan advies uitbrengen over de akoestiek. 

Mensen vonden ons op: Job Akoesticus, Baan Akoesticus, Akoesticus Worden, Functie-eisen Akoesticus, Verantwoordelijkheden Akoesticus, Functieprofiel Akoesticus, Wat doet een Akoesticus, Werken als Akoesticus.

Akoesticus worden: Opleiding tot akoesticus

Om aan de slag te kunnen als Akoesticus moet meestal een HBO opleiding op het gebied van (geluids)techniek afgerond zijn. Hiervoor zijn diverse HBO opleidingen mogelijk. Ook zijn andere opleidingen denkbaar, bijvoorbeeld op het gebied van de bouwkunde. De Akoesticus heeft dan kennis van hoe een gebouw het beste gebouwd kan worden om de akoestiek te optimaliseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Akoesticus, Akoesticus Worden, Opleidingsniveau Akoesticus, Scholing Akoesticus, Studie Akoesticus, Bijscholing Akoesticus, Omscholing Akoesticus.

Organisaties waar een akoesticus doorgaans werkzaam is

De Akoesticus kan bij diverse organisaties werkzaam zijn die zich bezighouden met akoestiek. Vaak werkt de Akoesticus bij een overheidsinstantie zoals een gemeente. Hier moeten geregeld geluidsmetingen en eventuele aanpassingen gedaan worden. De Akoesticus kan dus zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Akoesticus, Akoesticus Worden, Opleidingsniveau Akoesticus, Scholing Akoesticus, Studie Akoesticus, Bijscholing Akoesticus, Omscholing Akoesticus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden akoesticus

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Akoesticus is weinig bekend. Dit is ook afhankelijk van de organisatie waar de Akoesticus werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Akoesticus, Loon Akoesticus, Wat verdien je als Akoesticus, Salarisschaal Akoesticus, Salarisindicatie Akoesticus, Bonus Akoesticus, CAO Akoesticus, Brutoloon Akoesticus, Nettoloon Akoesticus, Vakantiedagen Akoesticus, Pensioen Akoesticus.

Competenties, skills & vaardigheden akoesticus

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Akoesticus, Vaardigheden Akoesticus, Attitude Akoesticus, Kwalificaties Akoesticus, Competentieprofiel Akoesticus.

Boeken voor het beroep akoesticus

Wil je meer weten over het beroep akoesticus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je akoesticus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken akoesticus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Akoesticus, Akoesticus ebooks, boek Akoesticus.

Persoonstypen akoesticus

De Akoesticus moet een goed inzicht hebben in de omgeving en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Daarnaast moet de Akoesticus nauwkeurig en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Akoesticus, Karakter Akoesticus.

Netwerk akoesticus

Het netwerk van de Akoesticus bestaat uit andere geluidsdeskundigen met wie kennis gedeeld kan worden. Ook kan de Akoesticus contact hebben met architecten en anderen die zich met de bouwkunde bezig houden om hen te kunnen adviseren bij een zo optimaal mogelijke akoestiek.

Mensen vonden ons op: Collega’s Akoesticus, Medewerkers Akoesticus.

Is het beroep akoesticus iets voor jou?

Zou je graag akoesticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als akoesticus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Akoesticus, beroepskeuzetest Akoesticus, beroep Akoesticus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden akoesticus

Er zijn weinig vacatures te vinden voor de functie van Akoesticus. Toch zijn er wel werkplekken beschikbaar, maar deze zijn schaars en vaak is de functie van Akoesticus ook verweven met een andere functie. Hierin zijn eventueel ook doorgroeimogelijkheden mogelijk.

Arbeidsmarktperspectief score akoesticus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep akoesticus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Akoesticus, Promotie mogelijkheden Akoesticus, Carriere Akoesticus.

Solliciteren op de functie akoesticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als akoesticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor akoesticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als akoesticus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Akoesticus, CV Akoesticus, sollicitatie Akoesticus.

Interviews met akoesticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen akoesticus

Vacatures akoesticus

Op zoek naar een nieuwe baan als Akoesticus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Akoesticus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Akoesticus is een geluidsdeskundige. De Akoesticus houdt zich bezig met de akoestiek. Akoestiek is de wetenschap die zich richt op geluid.

Beoordeling Akoesticus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Akoesticus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Akoesticus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep