U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Android Developer

Android Developer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een android Developer? Lees de functieomschrijving.

Een Android Developer is iemand die Apps bedenkt en maakt voor het Android besturingssysteem van diverse smartphones en tablets.

Allereerst bespreekt de Android Developer de wensen van de klant en denkt hij mee over de behoeftes van de doelgroep. De Android Developer kan de klant advies geven over informatiesystemen. Vervolgens maakt de Android Developer een ontwerp. Deze laat hij zien aan de klant. Als deze tevreden is, gaat de Android Developer samen met collega’s aan de slag om het ontwerp te realiseren. Hier werken niet alleen Android Developers aan, maar ook bijvoorbeeld Communicatieadviseurs en Programmeurs. Als de App klaar is, wordt hij getest. De laatste fouten worden er door de Android Developer uitgehaald. Daarna kan de App op de markt worden gebracht.

De Android Developer houdt zich niet alleen bezig met het ontwerpen en maken van de applicatie, maar ook met het onderhouden ervan. De Android Developer onderzoekt of de App nog naar behoren werkt en zorgt anders voor een update. 

Mensen vonden ons op: Job Android Developer, Baan Android Developer, Android Developer Worden, Functie-eisen Android Developer, Verantwoordelijkheden Android Developer, Functieprofiel Android Developer, Wat doet een Android Developer, Werken als Android Developer.

Android Developer worden: Opleiding tot android Developer

Om Android Developer te worden, kunnen bijvoorbeeld de volgende studies gevolgd worden: Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) of Natuurkunde (WO). Ook met een ander technisch diploma kan iemand Android Developer worden. Welk diploma precies nodig is, hangt af van de werkgever. Verder vragen bedrijven aantoonbare affiniteit met Android en ervaring met diverse developmentprogramma’s.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Android Developer, Android Developer Worden, Opleidingsniveau Android Developer, Scholing Android Developer, Studie Android Developer, Bijscholing Android Developer, Omscholing Android Developer.

Organisaties waar een android Developer doorgaans werkzaam is

Een Android Developer is over het algemeen werkzaam bij een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van (Android) software. Vaak is dit een groot bedrijf met honderden werknemers. Het uiteindelijke doel van zo’n bedrijf is het maken van winst, dus de Android Developer werkt in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Android Developer, Android Developer Worden, Opleidingsniveau Android Developer, Scholing Android Developer, Studie Android Developer, Bijscholing Android Developer, Omscholing Android Developer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden android Developer

Een Android Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn leeftijd en ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Android Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag, een pensioensregeling, een auto van de zaak en een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Android Developer, Loon Android Developer, Wat verdien je als Android Developer, Salarisschaal Android Developer, Salarisindicatie Android Developer, Bonus Android Developer, CAO Android Developer, Brutoloon Android Developer, Nettoloon Android Developer, Vakantiedagen Android Developer, Pensioen Android Developer.

Competenties, skills & vaardigheden android developer

 • Analytisch
 • Proactief
 • Zelfstandig
 • Goed kunnen samenwerken
 • Klantgericht
 • Creatief
 • Stressbestendig
Mensen vonden ons op: Kennis Android Developer, Vaardigheden Android Developer, Attitude Android Developer, Kwalificaties Android Developer, Competentieprofiel Android Developer.

Boeken voor het beroep android developer

Wil je meer weten over het beroep android developer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je android developer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken android developer te komen.

Java Programming for Android Developers for Dummies, 2nd Edition | Barry A. Burd

Engels | Druk: 2nd Edition | Paperback | 9781119301080 | 456 pagina's

• What the book covers: Beginning Android Programming with Java For Dummies, 2nd Edition starts Android and Java programmers on their way toward Java mastery for Android by showing them basic development concepts and techniques in context of Java. The boo...

RxJava for Android Developers | Timo Tuominen

With Reactivex and Frp - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781617293368 | 512 pagina's

DESCRIPTION In today's world, user interfaces have to be highly dynamic, asynchronous, and reliable. To meet these demands, the programming world is undergoing a radical shift towards something called Functional Reactive Programming (FRP), or just Reactiv...

Kotlin for Android Developers | Antonio Leiva

Engels | E-book | 9781386321866

Google has officially announced Kotlin as a supported language to write Android Apps. These are amazing news for Android developers, which now have the ability to use a modern and powerful language to make their job easier and funnier. But this comes with...

Mensen vonden ons op: boeken voor Android Developer, Android Developer ebooks, boek Android Developer.

Persoonstypen android Developer

Persoonstypen die passen bij een Android Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Android Developer is heel analytisch. Hij is in staat informatiebehoeften, technische modellen en producten nauwkeurig te analyseren. De Android Developer vraagt zich bijvoorbeeld af wie de doelgroep is, wat de wensen van die doelgroep zijn en aan welke eisen de App dus moet voldoen. Zo moet de Android Developer een zo gebruiksvriendelijke, goed functionerende App ontwikkelen (Waarnemer).

Daarnaast is een Android Developer secuur. Er mogen geen fouten in de App zitten, want dat is schadelijk voor het bedrijfsimago. De Android Developer is dus kritisch, veeleisend en een echte streber (Perfectionistisch).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Android Developer, Karakter Android Developer.

Netwerk android Developer

Een Android Developer werkt meestal in een team aan de ontwikkeling van Apps. Dit team bestaat niet alleen uit andere Android Developers, maar ook uit Programmeurs en soms ook Mediavormgevers, Tekstschrijvers en Communicatieadviseurs. De Android Developer krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. Een Android Developer zal ook in contact komen met klanten. Hun wensen worden besproken en vertaald naar een App. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Android Developer, Medewerkers Android Developer.

Is het beroep android Developer iets voor jou?

Zou je graag android Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als android Developer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Android Developer, beroepskeuzetest Android Developer, beroep Android Developer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden android Developer

Het arbeidsmarktperspectief voor een Android Developer is goed. Om aan de hoge eisen van gebruikers te voldoen, moet constant nieuwe software ontwikkeld en onderhouden worden. Een Android Developer zal dus vrij gemakkelijk een baan kunnen vinden, mits hij ervaring heeft. Heeft hij geen ervaring, dan wordt het een stuk lastiger om een baan als Android Developer te vinden.

Een Android Developer kan zich specialiseren in een bepaald soort software. Ook kan hij bij goed functioneren complexere Apps gaan maken en/of doorgroeien naar een leidinggevende positie. 

Arbeidsmarktperspectief score android Developer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep android Developer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Android Developer, Promotie mogelijkheden Android Developer, Carriere Android Developer.

Solliciteren op de functie android Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als android Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor android Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als android Developer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Android Developer, CV Android Developer, sollicitatie Android Developer.

Interviews met android Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen android Developer

Overzicht

Vacatures android developer

Op zoek naar een nieuwe baan als Android Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Android Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Android Developer is iemand die Apps bedenkt en maakt voor het Android besturingssysteem van diverse smartphones en tablets. Allereerst bespreekt de Android Developer de wensen van de klant en denkt hij mee over de behoeftes van de doelgroep. De Android Developer kan de klant advies geven over informatiesystemen.

Beoordeling Android Developer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Android Developer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Android Developer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep