U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Anesthesiemedewerker

Anesthesiemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een anesthesiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Anesthesiemedewerker helpt onder toezicht van een anesthesist bij het onder narcose brengen van  patiënten die geopereerd moeten worden. Een Anesthesiemedewerker komt patiënten tegen van allerlei leeftijden en met allerlei klachten. Zo werkt hij/zij tijdens operaties in een team dat onder leiding staat van een plastisch-, cadio-, neurochirurg of een chirurg of artsen met een andere specialisatie.

Onder de taken van een Anesthesiemedewerker vallen het klaarzetten, afstellen en controleren van de apparatuur, aanbrengen van een infuus, het helpen bij het verdoven en wakker maken van de patiënt (bijvoorbeeld na een ruggenprik of volledige narcose), het bewaken van de vitale lichaamsfuncties (zoals hartslag en ademhaling), het bijhouden van de gegevens en het rapporteren aan de anesthesioloog als er onverwachte veranderingen optreden. Naast deze taken is een Anesthesiemedewerker ook aanwezig op spreekuren en is het een van zijn/haar taken om de patiënten te informeren en gerust te stellen voor de komende behandeling en verdoving en om het comfort van de patiënt in de gaten te houden.

Een Anesthesiemedewerker kan werkzaam zijn op verschillende afdelingen van een ziekenhuis. Hoewel de operatiekamer de meest voorkomende werkplek is zijn andere mogelijkheden de polikliniek, de spoedeisende hulp, de intensive care, de verloskamer of bij een trauma team. Bij sommige van deze plekken is aanvullende scholing vereist.

Hoewel de eindverantwoordelijkheid van de verdoving bij de anesthesioloog ligt, heeft de Anesthesiemedewerker ook een grote verantwoordelijkheid. Vooral bij het bewaken van de lichaamsfuncties moet een Anesthesiemedewerker oplettend en nauwkeurig werken en moet hij direct kunnen reageren als er complicaties optreden. Een Anesthesiemedewerker moet ook stressbestendig zijn aangezien hij onder druk moet werken en ook met sterfgevallen te maken krijgt.

Een Anesthesiemedewerker kan onregelmatige werktijden hebben en avond-, nacht- en weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Anesthesiemedewerker, Baan Anesthesiemedewerker, Anesthesiemedewerker Worden, Functie-eisen Anesthesiemedewerker, Verantwoordelijkheden Anesthesiemedewerker, Functieprofiel Anesthesiemedewerker, Wat doet een Anesthesiemedewerker, Werken als Anesthesiemedewerker.

Anesthesiemedewerker worden: Opleiding tot anesthesiemedewerker

Om Anesthesiemedewerker te worden moet je de HBO opleiding Anesthesiemedewerker hebben gevolgd. Deze opleiding duurt drie jaar. Daarnaast zou je nog een verpleegkundige opleiding kunnen doen.

Je zou ook nog kunnen bijscholen en cursussen volgen zodat je in de toekomst bij een traumateam of op de intensive care kan gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Anesthesiemedewerker, Anesthesiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Anesthesiemedewerker, Scholing Anesthesiemedewerker, Studie Anesthesiemedewerker, Bijscholing Anesthesiemedewerker, Omscholing Anesthesiemedewerker.

Organisaties waar een anesthesiemedewerker doorgaans werkzaam is

 • Academisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek van een chirurg of een groep chirurgen
Mensen vonden ons op: Studeren voor Anesthesiemedewerker, Anesthesiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Anesthesiemedewerker, Scholing Anesthesiemedewerker, Studie Anesthesiemedewerker, Bijscholing Anesthesiemedewerker, Omscholing Anesthesiemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden anesthesiemedewerker

Het maandsalaris van een Anesthesiemedewerker ligt ongeveer tussen de €1895 en €3460. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je een leidinggevende functie hebt zal je salaris hoger liggen, ongeveer tussen de €2345 en €3910.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag
Mensen vonden ons op: Salaris Anesthesiemedewerker, Loon Anesthesiemedewerker, Wat verdien je als Anesthesiemedewerker, Salarisschaal Anesthesiemedewerker, Salarisindicatie Anesthesiemedewerker, Bonus Anesthesiemedewerker, CAO Anesthesiemedewerker, Brutoloon Anesthesiemedewerker, Nettoloon Anesthesiemedewerker, Vakantiedagen Anesthesiemedewerker, Pensioen Anesthesiemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden anesthesiemedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Besluitvaardigheid
 • Accuratesse
 • Kennis van verschillende anesthesiebehandelingen
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Anesthesiemedewerker, Vaardigheden Anesthesiemedewerker, Attitude Anesthesiemedewerker, Kwalificaties Anesthesiemedewerker, Competentieprofiel Anesthesiemedewerker.

Boeken voor het beroep anesthesiemedewerker

Wil je meer weten over het beroep anesthesiemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je anesthesiemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken anesthesiemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Anesthesiemedewerker, Anesthesiemedewerker ebooks, boek Anesthesiemedewerker.

Persoonstypen anesthesiemedewerker

Een Anesthesiemedewerker is analytisch en inzichtelijk, leergierig en werkt nauwkeurig (Waarnemer).

Ook is hij  loyaal en betrouwbaar naar patiënten en collega's en houdt hij  rekening met de behoeften van anderen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Anesthesiemedewerker, Karakter Anesthesiemedewerker.

Netwerk anesthesiemedewerker

Een Anesthesiemedewerker werk onder toezicht van een anesthesist die de eindverantwoordelijkheid draagt voor het verdoven van patiënten. Tijdens operaties werken beide in een team met operatieassistenten en een of meer chirurgen of artsen die het team coördineren. Daarnaast komt hij in aanraking met verpleegkundigen die een groot deel van de voor en nazorg van de patiënten op zich nemen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Anesthesiemedewerker, Medewerkers Anesthesiemedewerker.

Is het beroep anesthesiemedewerker iets voor jou?

Zou je graag anesthesiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als anesthesiemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Anesthesiemedewerker, beroepskeuzetest Anesthesiemedewerker, beroep Anesthesiemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden anesthesiemedewerker

Op het moment is er een tekort aan Anesthesiemedewerkers, er zijn dus voldoende vacatures te vinden.

 

Doorgroeimogelijkheden:

Je kunt je verder specialiseren of bij laten scholen zodat je meer bevoegdheden kan krijgen of in een traumateam kunt werken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of zou je teamleider of afdelingshoofd kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score anesthesiemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep anesthesiemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Anesthesiemedewerker, Promotie mogelijkheden Anesthesiemedewerker, Carriere Anesthesiemedewerker.

Solliciteren op de functie anesthesiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als anesthesiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor anesthesiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als anesthesiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Anesthesiemedewerker, CV Anesthesiemedewerker, sollicitatie Anesthesiemedewerker.

Interviews met anesthesiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen anesthesiemedewerker

Vacatures anesthesiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Anesthesiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Anesthesiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Anesthesiemedewerker helpt onder toezicht van een anesthesist bij het onder narcose brengen van  patiënten die geopereerd moeten worden. Een Anesthesiemedewerker komt patiënten tegen van allerlei leeftijden en met allerlei klachten. Zo werkt hij/zij tijdens operaties in een team dat onder leiding staat van een plastisch-, cadio-, neurochirurg of een chirurg of artsen met een andere specialisatie.

Beoordeling Anesthesiemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Anesthesiemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Anesthesiemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De anestehsiemedewerker is niet BIG geregistreerd. Wat nu wanneer hij/zij tevens verpleegkundige is. In dat geval kan er dus wel een klacht bij het tuchtcollege worden ingediend. Is dat juist? Wie heeft dit wel eens gelezen? Wilt u reageren. Dat kan naar info@amiz.nl

Door: Wim van der Pol

Vlgs.mij kan ook de anesthesiemedewerker BIG-geregisreerd zijn.Dus als de verpleegkundige op minimaal kwalificatieniveau 4 functioneert dan kan deze zich laten herregistreren.M.vr.gr.

Door: Pierre

Reageer op dit beroep