U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Animator

Animator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een animator? Lees de functieomschrijving.

De Animator houdt zich bezig met het entertainen van gasten, vaak met name kinderen. De Animator stelt een animatieprogramma op en begeleid diverse activiteiten. Deze activiteiten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan sport en spel, maar ook aan knutselactiviteiten en entertainment. Zo houd de Animator zich overdag bezig met een volleybaltoernooi en organiseert ’s avonds een spannend bosspel in het donker.

De Animator houdt zich zowel bezig met het bedenken en organiseren van de activiteiten als met de daadwerkelijke uitvoering ervan. Van de Animator wordt verwacht dat deze, samen met de rest van het animatieteam, een uitdagend en creatief animatieprogramma opzet en alle activiteiten met veel enthousiasme begeleid. De Animator is veelal werkzaam op campings en vakantieparken en biedt de gasten vermaak tijdens hun vakantie.

Omdat de Animator meestal op een camping of vakantiepark werkt, is het werk van de Animator sterk seizoensgebonden. Het werk vindt voornamelijk tijdens de zomermaanden plaats als de meeste mensen op vakantie gaan. Daarnaast zal er in het voor- en najaar soms ook een animatieprogramma opgesteld worden tijdens de schoolvakanties. Ook veel campings en vakantieparken in het buitenland zijn op zoek naar Animatoren en dit biedt een mooie kans om tijdens de zomer in een ander land te kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Job Animator, Baan Animator, Animator Worden, Functie-eisen Animator, Verantwoordelijkheden Animator, Functieprofiel Animator, Wat doet een Animator, Werken als Animator.

Animator worden: Opleiding tot animator

Er zijn geen specifieke opleidingen om Animator te worden. Iedereen die over veel enthousiasme en creativiteit beschikt, kan aan de slag als Animator. Vaak wordt er door de camping of het vakantiepark aan het begin van het seizoen een introductieweekend voor de Animatoren georganiseerd. Hier kan de Animator alvast kennismaken met de rest van de Animatoren en wordt de Animator voorbereid op het werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Animator, Animator Worden, Opleidingsniveau Animator, Scholing Animator, Studie Animator, Bijscholing Animator, Omscholing Animator.

Organisaties waar een animator doorgaans werkzaam is

De Animator werkt meestal op campings en vakantieparken. Hier wordt voor de gasten een animatieprogramma aangeboden zodat zij leuke dingen kunnen ondernemen tijdens hun vakantie. Dit wordt door campings en vakantieparken in binnen- en buitenland aangeboden. De Animator kan dus ook een zomer in het buitenland werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Animator, Animator Worden, Opleidingsniveau Animator, Scholing Animator, Studie Animator, Bijscholing Animator, Omscholing Animator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden animator

Het salaris van een Animator is niet hoog en vaak wordt dit ook als bijbaan gedaan. Het salaris is sterk afhankelijk van het land en het bedrijf. De Animator krijgt daarnaast vaak onderdak en eten aangeboden.

Mensen vonden ons op: Salaris Animator, Loon Animator, Wat verdien je als Animator, Salarisschaal Animator, Salarisindicatie Animator, Bonus Animator, CAO Animator, Brutoloon Animator, Nettoloon Animator, Vakantiedagen Animator, Pensioen Animator.

Competenties, skills & vaardigheden animator

 • Energie
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Animator, Vaardigheden Animator, Attitude Animator, Kwalificaties Animator, Competentieprofiel Animator.

Boeken voor het beroep animator

Wil je meer weten over het beroep animator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je animator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken animator te komen.

The Animator's Survival Kit | Richard Williams

A Manual of Methods, Principles and Formulas for Classical, Computer, Games, Stop Motion and Internet Animators - Engels | Druk: Expanded ed. | Paperback | 9780865478978 | 382 pagina's

The definitive book on animation, from the Academy Award-winning animator behind Who Framed Roger Rabbit? Animation is one of the hottest areas of filmmaking today--and the master animator who bridges the old generation and the new is Richard Williams. Du...

The Animator's Survival Kit | Richard Williams

A Manual of Methods, Principles and Formulas for Classical, Computer, Games, Stop Motion and Internet Animators - Engels | Druk: Main - Revised Edition | Paperback | 9780571238347 | 392 pagina's

Animation is one of the hottest and most creative areas of film-making today . During his more than 40 years in the business, Richard Williams has been one of the true innovators, and serves as the link between the golden age of animation by hand and the ...

The Animator's Survival Kit | Richard Williams

A Manual of Methods, Principles and Formulas for Classical, Computer, Games, Stop Motion and Internet Animators - Engels | Druk: Main - Revised Edition | Hardcover | 9780571238330 | 392 pagina's

Animation is one of the hottest areas of filmmaking today and the master animator who bridges the old generation and the new is Richard Williams. During his nearly fifty years in the business, Williams has been one of the true innovators, winning three Ac...

Mensen vonden ons op: boeken voor Animator, Animator ebooks, boek Animator.

Persoonstypen animator

De belangrijkste eigenschappen van een Animator zijn enthousiasme en creativiteit. De gasten moeten vermaakt worden en verwachten leuke en uitdagende activiteiten. Het bedenken van nieuwe activiteiten vraagt creativiteit van de Animator. Soms zullen activiteiten ook op het laatste moment aangepast moeten worden, dit vraagt flexibiliteit van de Animator.

Om de gasten met enthousiasme mee te laten doen met de activiteiten, moet de Animator zelf enthousiast zijn en zo de gasten kunnen enthousiasmeren. Omdat de Animator altijd werkt binnen een animatieteam, is het kunnen samenwerken ook een belangrijke eigenschap van een Animator. Daarnaast moet er natuurlijk ook goed met de gasten omgegaan kunnen worden, de Animator moet beschikken over goede mensenkennis.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Animator, Karakter Animator.

Netwerk animator

De Animator werkt in een animatieteam en werkt daarom nauw samen met andere Animatoren. Samen moet het animatieprogramma worden bedacht en uitgevoerd. Daarnaast is er veel contact met de gasten. Het animatieprogramma is onderdeel van een camping of vakantiepark en er is dus ook contact met anderen die op de camping of in het vakantiepark werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Animator, Medewerkers Animator.

Is het beroep animator iets voor jou?

Zou je graag animator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als animator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Animator, beroepskeuzetest Animator, beroep Animator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden animator

Tijdens de zomermaanden is er veel vraag naar enthousiaste Animatoren. Omdat het werkt wel seizoensgebonden is, wordt het vaak aangeboden in de vorm van een bijbaan. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak niet. Soms kan een Animator wel het volgende seizoen bij hetzelfde animatieteam aan de slag en kan dan meer taken en/of verantwoordelijkheden krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score animator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep animator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Animator, Promotie mogelijkheden Animator, Carriere Animator.

Solliciteren op de functie animator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als animator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor animator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als animator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Animator, CV Animator, sollicitatie Animator.

Interviews met animator

Denise Kramer (21) is Animatrice bij Zomerjobs.nl. 
 
        
 
 
Hoe ben je aan deze baan gekomen?
“Toen ik na mijn eindexamen VWO drie maanden vakantie had, wilde ik in de zomer iets anders gaan doen dan achter de kassa zitten bij de supermarkt. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd kamperen in Frankrijk. De beslissing dat het campingwerk in Frankrijk moest worden, was dan ook snel gemaakt. Aangezien ik gek ben op kinderen, was de keuze voor animatiewerk een logische. Na wat googelen kwam ik al snel op de site Zomerjobs.nl terecht. Ik vulde het sollicitatieformulier in en kreeg al snel bericht dat ik mocht komen solliciteren. Een paar dagen later kwam het ve...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen animator

Vacatures animator

Op zoek naar een nieuwe baan als Animator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Animator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Animator houdt zich bezig met het entertainen van gasten, vaak met name kinderen. De Animator stelt een animatieprogramma op en begeleid diverse activiteiten. Deze activiteiten kunnen zeer uiteenlopend zijn.

Beoordeling Animator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Animator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Animator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn hier 2 soorten "animator" door elkaar gehaald. De animator die kinderen vermaakt en de animator die kunstenaar is en tekeningen laat bewegen.

Door: A.

Prima omschrijving.Gr.

Door: Animator

Reageer op dit beroep