U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Applicatie Specialist

Applicatie Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een applicatie Specialist? Lees de functieomschrijving.

De Applicatie Specialist bezit kennis van een bepaalde soort applicaties en kan deze kennis op meerdere manieren inzetten. Zo kan de functie van Applicatie Specialist ingevuld worden als beheerder, ontwikkelaar, installateur of verkoper van applicaties. Hoewel de Applicatie Specialist dus een expert op het gebied van applicaties moet zijn, moet hij verder een allrounder zijn en dus op meerdere manieren ingezet kunnen worden.

De Applicatie Specialist moet goed kunnen omschakelen, maar ook goed kunnnen samenwerken met anderen en kunnen luisteren naar de klant. Uiteindelijk is het belangrijkste dat er maatwerk geleverd wordt, waarmee de klant en leidinggevenden tevreden kunnen zijn. Bij de ontwikkeling van een nieuwe applicatie zal de Applicatie Specialist vaak de opzichter zijn en zo het hele proces overzien en erover rapporteren. Hoeveel invloed de Applicatie Specialist precies heeft is per positie verschillend. Wel is er altijd een leidinggevende waar de Applicatie Specialist verantwoordelijkheid aan af moet leggen en is de mogelijkheid om eigen ideëen te realiseren beperkt.

In de kern moet de Applicatie Specialist na een sale aan de klant ervoor zorgen dat het product (de applicatie) zo geïnstalleerd wordt en zo gaat functioneren dat het aan de verwachting van de klant voldoet.

Mensen vonden ons op: Job Applicatie Specialist, Baan Applicatie Specialist, Applicatie Specialist Worden, Functie-eisen Applicatie Specialist, Verantwoordelijkheden Applicatie Specialist, Functieprofiel Applicatie Specialist, Wat doet een Applicatie Specialist, Werken als Applicatie Specialist.

Applicatie Specialist worden: Opleiding tot applicatie Specialist

De Applicatie Specialist heeft minimaal een Universitaire Bachelor of een HBO diploma in Informatica of een soortgelijke richting, bij voorkeur met een technische focus. Meestal wordt tijdens het werk nog een opleiding gevolgd of extra ervaring opgedaan om zo een bepaald specialisme te ontwikkelen. Werkervaring wordt vaak gevraagd bij deze functie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Applicatie Specialist, Applicatie Specialist Worden, Opleidingsniveau Applicatie Specialist, Scholing Applicatie Specialist, Studie Applicatie Specialist, Bijscholing Applicatie Specialist, Omscholing Applicatie Specialist.

Organisaties waar een applicatie Specialist doorgaans werkzaam is

De Applicatie Specialist werkt bij een bedrijf dat applicaties ontwikkelt en verkoopt, of bij een bedrijf dat applicaties nodig heeft en groot genoeg is om een eigen Applicatie Specialist in te kunnen huren. Waar men ook terecht komt, het zal bijna altijd in een commercieel bedrijf zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Applicatie Specialist, Applicatie Specialist Worden, Opleidingsniveau Applicatie Specialist, Scholing Applicatie Specialist, Studie Applicatie Specialist, Bijscholing Applicatie Specialist, Omscholing Applicatie Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden applicatie Specialist

De Applicatie Specialist zal, afhankelijk van precieze functieinhoud en ervaring, een salaris van naar schatting tussen de €2700 en €4378 ontvangen.

Mensen vonden ons op: Salaris Applicatie Specialist, Loon Applicatie Specialist, Wat verdien je als Applicatie Specialist, Salarisschaal Applicatie Specialist, Salarisindicatie Applicatie Specialist, Bonus Applicatie Specialist, CAO Applicatie Specialist, Brutoloon Applicatie Specialist, Nettoloon Applicatie Specialist, Vakantiedagen Applicatie Specialist, Pensioen Applicatie Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden applicatie specialist

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Conceptueel denken
 • Resultaatgericht
 • Commercieel inzicht
 • Communicatief
Mensen vonden ons op: Kennis Applicatie Specialist, Vaardigheden Applicatie Specialist, Attitude Applicatie Specialist, Kwalificaties Applicatie Specialist, Competentieprofiel Applicatie Specialist.

Boeken voor het beroep applicatie specialist

Wil je meer weten over het beroep applicatie specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je applicatie specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken applicatie specialist te komen.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036820110 | 350 pagina's

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten 8e druk is een boek van B. Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820110 Dit boek geeft (aankomende) verpleegkundigen handvatten om gezonder ...

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement | Barbara Sassen

door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036814881 | 400 pagina's

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement 7e druk is een boek van Barbara Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814881 Hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl? En hoe versterk je het vermogen van een patiënt om de regie...

Regeltechniek voor het HBO | Harry van der Pol

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789082014815 | 230 pagina's

Basiswerk regeltechniek in het hoger onderwijs voor onder meer de studierichtingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en autotechniek....

Mensen vonden ons op: boeken voor Applicatie Specialist, Applicatie Specialist ebooks, boek Applicatie Specialist.

Persoonstypen applicatie Specialist

De Applicatie Specialist heeft grote kennis van hoe een applicatie er uit hoort te zien en zal er steeds naar streven om een zo goed mogelijke applicatie in elkaar te zetten en/of te onderhouden (Perfectionist). De kennis die een Applicatie Specialist heeft moet verder steeds geactualiseerd worden om op het hoogste niveau te kunnen functioneren. De Applicatie Specialist moet dan ook goed op details en ontwikkelingen letten, en veel belangstelling hebben voor alles dat met zijn applicatie(s) te maken heeft  (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Applicatie Specialist, Karakter Applicatie Specialist.

Netwerk applicatie Specialist

De Applicatie Specialist over het algemeen te maken met een leidinggevende waaraan hij verantwoording aflegt en rapporteert over de voortgang van projecten. In deze projecten werkt de Applicatie Specialist in  teamverband met ander specialisten en leidinggevende of een andere manager. In dit team wordt een plan van aanpak gemaakt, waarbij iedereen suggesties mag doen. Om een eigen idee door te kunnen voeren, moet de Applicatie Specialist dus dit team ervan zien te overtuigen dat het een goed idee is.

Buiten het eigen bedrijf is het soms mogelijk dat de Applicatie Specialist met de klant overlegt, om de wensen van de klant te inventariseren, of om een bepaald product aan de klant te verkopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Applicatie Specialist, Medewerkers Applicatie Specialist.

Is het beroep applicatie Specialist iets voor jou?

Zou je graag applicatie Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als applicatie Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Applicatie Specialist, beroepskeuzetest Applicatie Specialist, beroep Applicatie Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden applicatie Specialist

Omdat de functie van Applicatie Specialist op meerdere manieren ingevuld kan worden, zijn er veel mogelijkheden om aan een baan te komen. Al zullen sommige van deze banen niet aangeduid worden met de precieze titel 'Applicatie Specialist'. Verder is het zo dat men, omdat er zoveel invullingen van de functie zijn, goed kan doorstromen naar een management- of seniorfunctie.

Arbeidsmarktperspectief score applicatie Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep applicatie Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Applicatie Specialist, Promotie mogelijkheden Applicatie Specialist, Carriere Applicatie Specialist.

Solliciteren op de functie applicatie Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als applicatie Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor applicatie Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als applicatie Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Applicatie Specialist, CV Applicatie Specialist, sollicitatie Applicatie Specialist.

Interviews met applicatie Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen applicatie Specialist

Vacatures applicatie specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Applicatie Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Applicatie Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Applicatie Specialist bezit kennis van een bepaalde soort applicaties en kan deze kennis op meerdere manieren inzetten. Zo kan de functie van Applicatie Specialist ingevuld worden als beheerder, ontwikkelaar, installateur of verkoper van applicaties. Hoewel de Applicatie Specialist dus een expert op het gebied van applicaties moet zijn, moet hij verder een allrounder zijn en dus op meerdere manieren ingezet kunnen worden.

Beoordeling Applicatie Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Applicatie Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Applicatie Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep