U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Applicatieontwerper

Applicatieontwerper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een applicatieontwerper? Lees de functieomschrijving.

Als Applicatieontwerper ontwikkel, bouw, onderhoud en test je applicaties. Een applicatie is een programma voor de computer, ook wel software genoemd. Dit kunnen allerlei soorten programma’s zijn, variëren van een website tot een systeem dat de voorraden bijhoudt. De Applicatieontwerper bedenkt en maakt de applicaties en controleert of deze goed blijven werken en houdt het programma bij.

De Applicatieontwerperr werkt meestal in opdracht van een klant. De Applicatieontwerper moet daarom goed naar de wensen van de klant luisteren en de applicatie hierop aanpassen. Een goed contact met de klant is daarom belangrijk. Tijdens het ontwerpen van de applicaties let de Applicatieontwerper op de technische aspecten, maar ook op de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Na het ontwerpen, blijft de Applicatieontwerper de applicatie verbeteren door fouten op te sporen en te verhelpen.

Omdat de Applicatieontwerper de applicatie het beste kent, leert deze ook vaak anderen met de applicatie werken en helpt hen bij problemen. Hiervoor wordt vaak een soort van handleiding geschreven. Ook ondersteunt de Applicatieontwerper de implementatie van de applicatie in een organisatie. Een nieuwe applicatie brengt vaak een andere manier van werken met zich mee en de Applicatieontwerper moet bedenken hoe de gebruikers hierin het beste begeleid kunnen worden.

Mensen vonden ons op: Job Applicatieontwerper, Baan Applicatieontwerper, Applicatieontwerper Worden, Functie-eisen Applicatieontwerper, Verantwoordelijkheden Applicatieontwerper, Functieprofiel Applicatieontwerper, Wat doet een Applicatieontwerper, Werken als Applicatieontwerper.

Applicatieontwerper worden: Opleiding tot applicatieontwerper

Op het MBO-niveau is de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling (Applicatieontwikkelaar) geschikt om aan de slag te kunnen als Applicatieontwerper. Om je te specialiseren kun je ook de opleidingen Gamedeveloper (MBO)  of Mediadeveloper (MBO) volgen. Op HBO-niveau kunnen onder andere de opleidingen Informatica en Bedrijfskundige Informatica gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Applicatieontwerper, Applicatieontwerper Worden, Opleidingsniveau Applicatieontwerper, Scholing Applicatieontwerper, Studie Applicatieontwerper, Bijscholing Applicatieontwerper, Omscholing Applicatieontwerper.

Organisaties waar een applicatieontwerper doorgaans werkzaam is

De Applicatieontwerper is werkzaam bij diverse IT-bedrijven of grotere organisaties die hun eigen applicaties ontwikkelen. De Applicatieontwerper werkt meestal voor een klant en moet aan de eisen en wensen van de klant voldoen. De bedrijven waar de Applicatieontwerper werkzaam is, zijn allen bedrijven in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Applicatieontwerper, Applicatieontwerper Worden, Opleidingsniveau Applicatieontwerper, Scholing Applicatieontwerper, Studie Applicatieontwerper, Bijscholing Applicatieontwerper, Omscholing Applicatieontwerper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden applicatieontwerper

Het salaris van een beginnende Applicatieontwerper ligt tussen de 1650 en 1750 euro. Naarmate de Applicatieontwerper meer ervaring opdoet kan dit salaris oplopen tot 3200 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Applicatieontwerper voor werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Applicatieontwerper, Loon Applicatieontwerper, Wat verdien je als Applicatieontwerper, Salarisschaal Applicatieontwerper, Salarisindicatie Applicatieontwerper, Bonus Applicatieontwerper, CAO Applicatieontwerper, Brutoloon Applicatieontwerper, Nettoloon Applicatieontwerper, Vakantiedagen Applicatieontwerper, Pensioen Applicatieontwerper.

Competenties, skills & vaardigheden applicatieontwerper

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Innovatief
Mensen vonden ons op: Kennis Applicatieontwerper, Vaardigheden Applicatieontwerper, Attitude Applicatieontwerper, Kwalificaties Applicatieontwerper, Competentieprofiel Applicatieontwerper.

Boeken voor het beroep applicatieontwerper

Wil je meer weten over het beroep applicatieontwerper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je applicatieontwerper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken applicatieontwerper te komen.

Microsoft Asp.Net Applicatieontwerp | Douglas J. Reilly

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789039519707 | 376 pagina's

Experts helpen u de krachtige nieuwe functionaliteit van ASP.NET te gebruiken om dynamische, aanpasbare, op het web gebaseerde applicaties te maken. ASP.NET, de nieuwste generatie Active Server Pages, biedt een nieuw programmeer- model om webapplicaties t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Applicatieontwerper, Applicatieontwerper ebooks, boek Applicatieontwerper.

Persoonstypen applicatieontwerper

De Applicatieontwerper moet beschikken over een goed technisch inzicht. De Applicatieontwerper moet de wensen en behoeften van de klant analyseren en omzetten in een gebruiksvriendelijke en functionele applicatie. Daarnaast moet de Applicatieontwerper ook fouten blijven opsporen en de applicatie onderhouden.

De Applicatieontwerper moet ook over goede communicatieve vaardigheden beschikken om de applicatie uit te leggen en bijvoorbeeld een handleiding te kunnen schrijven. Vaak wordt bij de ontwikkeling van een applicatie samengewerkt met collega’s. De Applicatieontwerper moet daarom ook goed kunnen samenwerken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Applicatieontwerper, Karakter Applicatieontwerper.

Netwerk applicatieontwerper

De Applicatieontwerper werkt soms nauw samen met andere Applicatieontwerpers. Ook heeft de Applicatieontwerper te maken met een leidinggevende en met de klant waar de Applicatieontwerper de applicatie voor ontwikkelt en onderhoudt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Applicatieontwerper, Medewerkers Applicatieontwerper.

Is het beroep applicatieontwerper iets voor jou?

Zou je graag applicatieontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als applicatieontwerper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Applicatieontwerper, beroepskeuzetest Applicatieontwerper, beroep Applicatieontwerper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden applicatieontwerper

Er is veel vraag naar Applicatieontwerpers. Er worden steeds meer applicaties gebruikt en deskundige kennis is hierbij hard nodig. De doorgroeimogelijkheden zijn er vooral om door te groeien naar een specialisatie, bijvoorbeeld gamedevelopment of mediadevelopment. Hierbij gaat de Applicatieontwerper meer specifiek een bepaald soort applicaties ontwerpen en onderhouden.

Arbeidsmarktperspectief score applicatieontwerper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep applicatieontwerper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Applicatieontwerper, Promotie mogelijkheden Applicatieontwerper, Carriere Applicatieontwerper.

Solliciteren op de functie applicatieontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als applicatieontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor applicatieontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als applicatieontwerper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Applicatieontwerper, CV Applicatieontwerper, sollicitatie Applicatieontwerper.

Interviews met applicatieontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen applicatieontwerper

Vacatures applicatieontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Applicatieontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Applicatieontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Applicatieontwerper ontwikkel, bouw, onderhoud en test je applicaties. Een applicatie is een programma voor de computer, ook wel software genoemd. Dit kunnen allerlei soorten programma’s zijn, variëren van een website tot een systeem dat de voorraden bijhoudt.

Beoordeling Applicatieontwerper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Applicatieontwerper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Applicatieontwerper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep