U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Appontwikkelaar

Appontwikkelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een appontwikkelaar? Lees de functieomschrijving.

De Appontwikkelaar ontwikkelt apps. Een app staat voor mobiele applicatie. Dit is een software-applicatie die ontworpen is voor een smartphone, tablet of ander elektronische handapparaat. Door apps te downloaden kan iemand extra functies aan het apparaat toevoegen. Mobiele applicaties zijn ontwikkeld om het gemak voor de gebruiker te vergroten. Door apps te gebruiken kan informatie snel gevonden worden. Ook zijn er apps om te kunnen internetbankieren, boeken te lezen, spelletjes te doen, muziek te luisteren of te kunnen navigeren. Ook kunnen apps gebruikt worden om makkelijker te kunnen werken. Denk hierbij aan het snel en altijd kunnen lezen en beantwoorden van e-mail, een agenda bijhouden of documenten te kunnen bekijken.

 

De Appontwikkelaar ontwikkelt deze apps. De Appontwikkelaar bedenkt de app of krijgt opdracht voor een bepaalde app en gaat deze ontwerpen. De Appontwikkelaar moet er hierbij rekening mee houden dat de app goed werkt, gebruiksvriendelijk is en er mooi uitziet. De Appontwikkelaar is op de hoogte van de markt en weet wat er speelt. De Appontwikkelaar kan hierdoor de app voor de juiste doelgroep inrichten en voorzien van de nieuwste technische ontwikkelingen. Veel Appontwikkelaars werken als zelfstandige of voor een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van applicaties

Mensen vonden ons op: Job Appontwikkelaar, Baan Appontwikkelaar, Appontwikkelaar Worden, Functie-eisen Appontwikkelaar, Verantwoordelijkheden Appontwikkelaar, Functieprofiel Appontwikkelaar, Wat doet een Appontwikkelaar, Werken als Appontwikkelaar.

Appontwikkelaar worden: Opleiding tot appontwikkelaar

De Appontwikkelaar heeft vaak een ICT opleiding gevolgd met de nadruk op de ontwikkeling van software. De Appontwikkelaar heeft voldoende kennis van programmeren en het ontwikkelen van softwareprogramma’s en software-applicaties. De Appontwikkelaar heeft meestal een opleiding op HBO of WO niveau afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Appontwikkelaar, Appontwikkelaar Worden, Opleidingsniveau Appontwikkelaar, Scholing Appontwikkelaar, Studie Appontwikkelaar, Bijscholing Appontwikkelaar, Omscholing Appontwikkelaar.

Organisaties waar een appontwikkelaar doorgaans werkzaam is

De Appontwikkelaar werkt vaak als ZZP’er of voor een bedrijf dat software-applicaties ontwikkelt. De Appontwikkelaar is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Appontwikkelaar, Appontwikkelaar Worden, Opleidingsniveau Appontwikkelaar, Scholing Appontwikkelaar, Studie Appontwikkelaar, Bijscholing Appontwikkelaar, Omscholing Appontwikkelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden appontwikkelaar

De Appontwikkelaar heeft vaak een goed salaris. Door ontwikkelen en het opdoen van ervaring kan de Appontwikkelaar vaak binnen enkele jaren al een salaris van €4500,- ontvangen. Dit kan nog verder oplopen naarmate de Appontwikkelaar grotere opdrachten ontvangt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Appontwikkelaar, Loon Appontwikkelaar, Wat verdien je als Appontwikkelaar, Salarisschaal Appontwikkelaar, Salarisindicatie Appontwikkelaar, Bonus Appontwikkelaar, CAO Appontwikkelaar, Brutoloon Appontwikkelaar, Nettoloon Appontwikkelaar, Vakantiedagen Appontwikkelaar, Pensioen Appontwikkelaar.

Competenties, skills & vaardigheden appontwikkelaar

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Appontwikkelaar, Vaardigheden Appontwikkelaar, Attitude Appontwikkelaar, Kwalificaties Appontwikkelaar, Competentieprofiel Appontwikkelaar.

Boeken voor het beroep appontwikkelaar

Wil je meer weten over het beroep appontwikkelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je appontwikkelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken appontwikkelaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Appontwikkelaar, Appontwikkelaar ebooks, boek Appontwikkelaar.

Persoonstypen appontwikkelaar

De Appontwikkelaar moet een goede technische en analytisch inzicht hebben (Waarnemer). De Appontwikkelaar moet goed kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Ook moet de Appontwikkelaar zich kunnen verplaatsen in de doelgroep waar de Appontwikkelaar de app voor ontwikkelt (Gever). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Appontwikkelaar, Karakter Appontwikkelaar.

Netwerk appontwikkelaar

De Appontwikkelaar werkt vaak samen met andere Appontwikkelaar en software-ontwikkelaars. Ook probeert de Appontwikkelaar op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen door het bezoeken van beurzen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Appontwikkelaar, Medewerkers Appontwikkelaar.

Is het beroep appontwikkelaar iets voor jou?

Zou je graag appontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als appontwikkelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Appontwikkelaar, beroepskeuzetest Appontwikkelaar, beroep Appontwikkelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden appontwikkelaar

Het gebruik van tablets en smartphones wordt steeds normaler en wordt steeds meer toegepast in het bedrijfsleven. De vraag naar Appontwikkelaar is hierdoor voldoende. Vaak heeft Appontwikkelaar zijn eigen vakgebied en kent de markt op dit gebied als één van de beste. De Appontwikkelaar kan groeien door grotere opdrachten binnen te halen en steeds grotere en bekender applicaties te ontwikkelen. 

Arbeidsmarktperspectief score appontwikkelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep appontwikkelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Appontwikkelaar, Promotie mogelijkheden Appontwikkelaar, Carriere Appontwikkelaar.

Solliciteren op de functie appontwikkelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als appontwikkelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor appontwikkelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als appontwikkelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Appontwikkelaar, CV Appontwikkelaar, sollicitatie Appontwikkelaar.

Interviews met appontwikkelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen appontwikkelaar

Vacatures appontwikkelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Appontwikkelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Appontwikkelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Appontwikkelaar ontwikkelt apps. Een app staat voor mobiele applicatie. Dit is een software-applicatie die ontworpen is voor een smartphone, tablet of ander elektronische handapparaat.

Beoordeling Appontwikkelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Appontwikkelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Appontwikkelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep