U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arrestantenbewaker

Arrestantenbewaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arrestantenbewaker? Lees de functieomschrijving.

De Arrestantenbewaker is verantwoordelijk voor de beveiliging en verzorging van arrestanten. Het is belangrijk dat arrestanten in de gaten worden gehouden en in zekere mate verzorgd worden totdat ze in de rechtbank kunnen verschijnen. De Arrestantenbewaker is daarmee een belangrijke schakel tussen de arrestant en de zogenaamde buitenwereld, waaronder bijvoorbeeld de advocaat en kennissen van de arrestant vallen.

Een Arrestantenbewaker moet altijd op zijn hoede zijn om er zo voor te zorgen dat de arrestant niets zijn cel binnensmokkelt of de kans krijgt gevaarlijk gedrag te vertonen. Verder moet de arrestant verzorgd worden. Dit betekent dat de Arrestantenbewaker niet alleen eten en drinken regelt, maar ook regelt dat de medische geschiedenis van de arrestant achterhaald en bekend is en nodige medicijnen voor handen zijn en medische expertise aanwezig is.

Naast het contact met de arrestant en alles dat daarmee te maken heeft, is de Arrestantenbewaker verplicht  bepaalde procedures te volgen. Hij krijgt dus ook te maken met papierwerk en moet strikt zijn in het volgen van richtlijnen. De Arrestantenbewaker combineert oplettendheid met een grote mate van discipline.

Mensen vonden ons op: Job Arrestantenbewaker, Baan Arrestantenbewaker, Arrestantenbewaker Worden, Functie-eisen Arrestantenbewaker, Verantwoordelijkheden Arrestantenbewaker, Functieprofiel Arrestantenbewaker, Wat doet een Arrestantenbewaker, Werken als Arrestantenbewaker.

Arrestantenbewaker worden: Opleiding tot arrestantenbewaker

Om Arrestantenbewaker te worden is een VMBO/MBO diploma nodig en mag iemand geen strafblad hebben. Als iemand toegelaten wordt tot een opleiding, wordt hij eerst opgeleid tot Beveiliger of Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Daarna kan iemand zich specialiseren en Arrestantenbewaker worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arrestantenbewaker, Arrestantenbewaker Worden, Opleidingsniveau Arrestantenbewaker, Scholing Arrestantenbewaker, Studie Arrestantenbewaker, Bijscholing Arrestantenbewaker, Omscholing Arrestantenbewaker.

Organisaties waar een arrestantenbewaker doorgaans werkzaam is

De Arrestantenbewaker werkt voor de overheid, in een gevangenis, politiebureau of ander soort cellencomplex.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arrestantenbewaker, Arrestantenbewaker Worden, Opleidingsniveau Arrestantenbewaker, Scholing Arrestantenbewaker, Studie Arrestantenbewaker, Bijscholing Arrestantenbewaker, Omscholing Arrestantenbewaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arrestantenbewaker

Het salaris van een Arrestantenbewaker ligt ongeveer tussen de €1875 en €2800 per maand. Arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO van de overheid, wat betekent dat onder andere overwerk extra betaald wordt, en men vakantiedagen uitgekeerd krijgt.

Mensen vonden ons op: Salaris Arrestantenbewaker, Loon Arrestantenbewaker, Wat verdien je als Arrestantenbewaker, Salarisschaal Arrestantenbewaker, Salarisindicatie Arrestantenbewaker, Bonus Arrestantenbewaker, CAO Arrestantenbewaker, Brutoloon Arrestantenbewaker, Nettoloon Arrestantenbewaker, Vakantiedagen Arrestantenbewaker, Pensioen Arrestantenbewaker.

Competenties, skills & vaardigheden arrestantenbewaker

 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Conflicten beheersen
 • Concentratievermogen
 • Communicatief vaardig
 • Snel reactievermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Arrestantenbewaker, Vaardigheden Arrestantenbewaker, Attitude Arrestantenbewaker, Kwalificaties Arrestantenbewaker, Competentieprofiel Arrestantenbewaker.

Boeken voor het beroep arrestantenbewaker

Wil je meer weten over het beroep arrestantenbewaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arrestantenbewaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arrestantenbewaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arrestantenbewaker, Arrestantenbewaker ebooks, boek Arrestantenbewaker.

Persoonstypen arrestantenbewaker

De Arrestantenbewaker bemiddelt tussen de arrestant en politie, en mogelijke andere partijen, en moet dus de uitgangspunten van al deze partijen kunnen begrijpen en verenigen (Bemiddelaar). Verder is het belangrijk om goed toezicht te houden op de arrestant om ervoor te zorgen dat er niets misgaat, met de arrestant noch de mensen eromheen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arrestantenbewaker, Karakter Arrestantenbewaker.

Netwerk arrestantenbewaker

De Arrestantenbewaker heeft veel contact met arrestanten en hun bezoekers. Daarnaast is er vaak overleg nodig met de advocaten die bij de zaak van de arrestant betrokken zijn, en met de politie die natuurlijk de arrestatie heeft verricht.

Mensen vonden ons op: Collega’s Arrestantenbewaker, Medewerkers Arrestantenbewaker.

Is het beroep arrestantenbewaker iets voor jou?

Zou je graag arrestantenbewaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arrestantenbewaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arrestantenbewaker, beroepskeuzetest Arrestantenbewaker, beroep Arrestantenbewaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arrestantenbewaker

Hoewel er zekere risico's aan het werk van een Arrestantenbewaker verbonden zijn is het toch een populair beroep. Het is raadzaam om via een opleiding aan het werk te komen, aangezien de concurrentie op de arbeidsmarkt moordend is. Vanuit de functie van Arrestantenbewaker kan men doorgroeien naar andere functies in de bewaking.

Arbeidsmarktperspectief score arrestantenbewaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arrestantenbewaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arrestantenbewaker, Promotie mogelijkheden Arrestantenbewaker, Carriere Arrestantenbewaker.

Solliciteren op de functie arrestantenbewaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arrestantenbewaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arrestantenbewaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arrestantenbewaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arrestantenbewaker, CV Arrestantenbewaker, sollicitatie Arrestantenbewaker.

Interviews met arrestantenbewaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arrestantenbewaker

 • Cipier

Vacatures arrestantenbewaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Arrestantenbewaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arrestantenbewaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Arrestantenbewaker is verantwoordelijk voor de beveiliging en verzorging van arrestanten. Het is belangrijk dat arrestanten in de gaten worden gehouden en in zekere mate verzorgd worden totdat ze in de rechtbank kunnen verschijnen. De Arrestantenbewaker is daarmee een belangrijke schakel tussen de arrestant en de zogenaamde buitenwereld, waaronder bijvoorbeeld de advocaat en kennissen van de arrestant vallen.

Beoordeling Arrestantenbewaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arrestantenbewaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arrestantenbewaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

nou dat wil ik wel later worden en ik maak toch een werkstuk over de arrestantenbewaker leuk nu heb ik meer info

Door: creepy pasta

Het is een gewild beroep,probeer de diplomas te halen die nodig zjn en bjina altijd gevraagd worden. 

Door: wilfred

Beveiliger 2 behaald Laaste module: waarnemen & noteren met een score 10 behaald. Zoekt een beveiliging baan. Contact:i_zakelijk@hotmail.com

Door: Ismail bouazzaoui

Beste Ismail,kijk eens op de Nationale Vacature Bank,Je kan zo doorklikken.Gr.en suicses.

Door: Werner

Reageer op dit beroep