U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Dermatologie

Arts Assistent Dermatologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Dermatologie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Dermatologie is arts in opleiding op de afdeling Dermatologie. De Arts Assistent Dermatologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die een huisaandoening hebben.  De Arts Assistent Dermatologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Dermatologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Dermatologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Dermatologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Dermatologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Dermatologie is er op de afdeling Dermatologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  
Verder zit de Arts Assistent Dermatologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Dermatologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Dermatologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Dermatologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Dermatologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Dermatologie, Baan Arts Assistent Dermatologie, Arts Assistent Dermatologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Dermatologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Dermatologie, Functieprofiel Arts Assistent Dermatologie, Wat doet een Arts Assistent Dermatologie, Werken als Arts Assistent Dermatologie.

Arts Assistent Dermatologie worden: Opleiding tot arts Assistent Dermatologie

 

De Arts Assistent Dermatologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Dermatologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Dermatologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Dermatologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Dermatologie, Arts Assistent Dermatologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Dermatologie, Scholing Arts Assistent Dermatologie, Studie Arts Assistent Dermatologie, Bijscholing Arts Assistent Dermatologie, Omscholing Arts Assistent Dermatologie.

Organisaties waar een arts Assistent Dermatologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Dermatologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Dermatologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Dermatologie, Arts Assistent Dermatologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Dermatologie, Scholing Arts Assistent Dermatologie, Studie Arts Assistent Dermatologie, Bijscholing Arts Assistent Dermatologie, Omscholing Arts Assistent Dermatologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Dermatologie

 

De Arts Assistent Dermatologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Dermatologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Dermatologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Dermatologie, Loon Arts Assistent Dermatologie, Wat verdien je als Arts Assistent Dermatologie, Salarisschaal Arts Assistent Dermatologie, Salarisindicatie Arts Assistent Dermatologie, Bonus Arts Assistent Dermatologie, CAO Arts Assistent Dermatologie, Brutoloon Arts Assistent Dermatologie, Nettoloon Arts Assistent Dermatologie, Vakantiedagen Arts Assistent Dermatologie, Pensioen Arts Assistent Dermatologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent dermatologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Dermatologie, Vaardigheden Arts Assistent Dermatologie, Attitude Arts Assistent Dermatologie, Kwalificaties Arts Assistent Dermatologie, Competentieprofiel Arts Assistent Dermatologie.

Boeken voor het beroep arts assistent dermatologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent dermatologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent dermatologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent dermatologie te komen.

Dermatology Essentials E- Book | Jean L. Bolognia, Md

Engels | E-book | 9780702055393 | 1040 pagina's

Dermatology Essentials, edited by world authorities Drs. Jean L. Bolognia, Julie V. Schaffer, Karynne O. Duncan, and Christine J. Ko, provides the quick answers you need on every important aspect of dermatology and guidance on their application in your da...

The Skin and Common Disorders Anatomical Chart | Acc

Engels | Druk: 2nd edition | Bindwijze overig | 9781587796128

" Redesigned and updated with additional information The Skin and Common Disorderschart describes the structure of the skin and some common skin problems Colorful, user friendly clearly labeled illustrations show: cross section of the skin shows normal an...

The Skin and Common Disorders Anatomical Chart | Acc

Engels | Druk: 2nd edition | Bindwijze overig | 9781587796135 | 1 pagina's

Redesigned and updated with additional information, this chart shows cross sections of the skin, nail, and hair anatomy and describes the role of the epidermis, dermis, and subcutaneous layer. The chart illustrates and describes types of skin lesions: fis...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Dermatologie, Arts Assistent Dermatologie ebooks, boek Arts Assistent Dermatologie.

Persoonstypen arts Assistent Dermatologie

 

De Arts Assistent Dermatologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Dermatologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Dermatologie ook zo voelen. De Arts Assistent Dermatologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Dermatologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Dermatologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Dermatologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Dermatologie, Karakter Arts Assistent Dermatologie.

Netwerk arts Assistent Dermatologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Dermatologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Dermatologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Dermatologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Dermatologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Dermatologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Dermatologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Dermatologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Dermatologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Dermatologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Dermatologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Dermatologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Dermatologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Dermatologie, Medewerkers Arts Assistent Dermatologie.

Is het beroep arts Assistent Dermatologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Dermatologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Dermatologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Dermatologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Dermatologie, beroep Arts Assistent Dermatologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Dermatologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Dermatologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Dermatologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Dermatologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Dermatologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Dermatologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Dermatologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Dermatologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Dermatologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Dermatologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Dermatologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Dermatologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Dermatologie, Carriere Arts Assistent Dermatologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Dermatologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Dermatologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Dermatologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Dermatologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Dermatologie, CV Arts Assistent Dermatologie, sollicitatie Arts Assistent Dermatologie.

Interviews met arts Assistent Dermatologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Dermatologie

Overzicht

Vacatures arts assistent dermatologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Dermatologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Dermatologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Dermatologie is arts in opleiding op de afdeling Dermatologie. De Arts Assistent Dermatologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die een huisaandoening hebben.  De Arts Assistent Dermatologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Dermatologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Dermatologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Dermatologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep