U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Gastro Enterologie

Arts Assistent Gastro Enterologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Gastro Enterologie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Gastro Enterologie is arts in opleiding bij de afdeling Gastro Enterologie. De Arts Assistent Gastro Enterologie houdt zich bezig met het onderzoeken en diagnosticeren van afwijkingen en ziekten in de maag en darmstelselDe Arts Assistent Gastro Enterologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Gastro Enterologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Gastro Enterologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Gastro Enterologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Gastro Enterologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Gastro Enterologie is er op de afdeling Gastro Enterologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Gastro Enterologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Gastro Enterologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Gastro Enterologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Gastro Enterologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Gastro Enterologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent.

 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Gastro Enterologie, Baan Arts Assistent Gastro Enterologie, Arts Assistent Gastro Enterologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Gastro Enterologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Gastro Enterologie, Functieprofiel Arts Assistent Gastro Enterologie, Wat doet een Arts Assistent Gastro Enterologie, Werken als Arts Assistent Gastro Enterologie.

Arts Assistent Gastro Enterologie worden: Opleiding tot arts Assistent Gastro Enterologie

 

 

De Arts Assistent Gastro Enterologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Gastro Enterologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Gastro Enterologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Gastro Enterologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Gastro Enterologie, Arts Assistent Gastro Enterologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Gastro Enterologie, Scholing Arts Assistent Gastro Enterologie, Studie Arts Assistent Gastro Enterologie, Bijscholing Arts Assistent Gastro Enterologie, Omscholing Arts Assistent Gastro Enterologie.

Organisaties waar een arts Assistent Gastro Enterologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Gastro Enterologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Gastro Enterologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Gastro Enterologie, Arts Assistent Gastro Enterologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Gastro Enterologie, Scholing Arts Assistent Gastro Enterologie, Studie Arts Assistent Gastro Enterologie, Bijscholing Arts Assistent Gastro Enterologie, Omscholing Arts Assistent Gastro Enterologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Gastro Enterologie

 

De Arts Assistent Gastro Enterologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Gastro Enterologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Gastro Enterologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Gastro Enterologie, Loon Arts Assistent Gastro Enterologie, Wat verdien je als Arts Assistent Gastro Enterologie, Salarisschaal Arts Assistent Gastro Enterologie, Salarisindicatie Arts Assistent Gastro Enterologie, Bonus Arts Assistent Gastro Enterologie, CAO Arts Assistent Gastro Enterologie, Brutoloon Arts Assistent Gastro Enterologie, Nettoloon Arts Assistent Gastro Enterologie, Vakantiedagen Arts Assistent Gastro Enterologie, Pensioen Arts Assistent Gastro Enterologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent gastro enterologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Gastro Enterologie, Vaardigheden Arts Assistent Gastro Enterologie, Attitude Arts Assistent Gastro Enterologie, Kwalificaties Arts Assistent Gastro Enterologie, Competentieprofiel Arts Assistent Gastro Enterologie.

Boeken voor het beroep arts assistent gastro enterologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent gastro enterologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent gastro enterologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent gastro enterologie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Gastro Enterologie, Arts Assistent Gastro Enterologie ebooks, boek Arts Assistent Gastro Enterologie.

Persoonstypen arts Assistent Gastro Enterologie

 

De Arts Assistent Gastro Enterologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Gastro Enterologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Gastro Enterologie ook zo voelen. De Arts Assistent Gastro Enterologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Gastro Enterologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Gastro Enterologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Gastro Enterologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Gastro Enterologie, Karakter Arts Assistent Gastro Enterologie.

Netwerk arts Assistent Gastro Enterologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Gastro Enterologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Gastro Enterologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Gastro Enterologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Gastro Enterologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Gastro Enterologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Gastro Enterologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Gastro Enterologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Gastro Enterologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Gastro Enterologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Gastro Enterologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Gastro Enterologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Gastro Enterologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Gastro Enterologie, Medewerkers Arts Assistent Gastro Enterologie.

Is het beroep arts Assistent Gastro Enterologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Gastro Enterologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Gastro Enterologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Gastro Enterologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Gastro Enterologie, beroep Arts Assistent Gastro Enterologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Gastro Enterologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Gastro Enterologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Gastro Enterologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Gastro Enterologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Gastro Enterologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Gastro Enterologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Gastro Enterologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Gastro Enterologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Gastro Enterologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Gastro Enterologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Gastro Enterologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Gastro Enterologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Gastro Enterologie, Carriere Arts Assistent Gastro Enterologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Gastro Enterologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Gastro Enterologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Gastro Enterologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Gastro Enterologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Gastro Enterologie, CV Arts Assistent Gastro Enterologie, sollicitatie Arts Assistent Gastro Enterologie.

Interviews met arts Assistent Gastro Enterologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Gastro Enterologie

Overzicht

Vacatures arts assistent gastro enterologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Gastro Enterologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Gastro Enterologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Gastro Enterologie is arts in opleiding bij de afdeling Gastro Enterologie. De Arts Assistent Gastro Enterologie houdt zich bezig met het onderzoeken en diagnosticeren van afwijkingen en ziekten in de maag en darmstelselDe Arts Assistent Gastro Enterologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Gastro Enterologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk.

Beoordeling Arts Assistent Gastro Enterologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Gastro Enterologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Gastro Enterologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep