U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Gynaecologie

Arts Assistent Gynaecologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Gynaecologie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Gynaecologie is arts in opleiding bij de afdeling Gynaecologie. De Arts Assistent Gynaecologie houdt zich bezig met het onderzoeken en diagnosticeren van afwijkingen in de organen die specifiek zijn voor de vrouw. Dit heeft vaak met verloskunde te maken maar dit hoeft niet.  De Arts Assistent Gynaecologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Gynaecologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Gynaecologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Gynaecologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Gynaecologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Gynaecologie is er op de afdeling Gynaecologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Gynaecologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Gynaecologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Gynaecologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Gynaecologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Gynaecologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Gynaecologie, Baan Arts Assistent Gynaecologie, Arts Assistent Gynaecologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Gynaecologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Gynaecologie, Functieprofiel Arts Assistent Gynaecologie, Wat doet een Arts Assistent Gynaecologie, Werken als Arts Assistent Gynaecologie.

Arts Assistent Gynaecologie worden: Opleiding tot arts Assistent Gynaecologie

 

De Arts Assistent Gynaecologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Gynaecologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Gynaecologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Gynaecologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Gynaecologie, Arts Assistent Gynaecologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Gynaecologie, Scholing Arts Assistent Gynaecologie, Studie Arts Assistent Gynaecologie, Bijscholing Arts Assistent Gynaecologie, Omscholing Arts Assistent Gynaecologie.

Organisaties waar een arts Assistent Gynaecologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Gynaecologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Gynaecologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Gynaecologie, Arts Assistent Gynaecologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Gynaecologie, Scholing Arts Assistent Gynaecologie, Studie Arts Assistent Gynaecologie, Bijscholing Arts Assistent Gynaecologie, Omscholing Arts Assistent Gynaecologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Gynaecologie

 

De Arts Assistent Gynaecologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Gynaecologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Gynaecologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Gynaecologie, Loon Arts Assistent Gynaecologie, Wat verdien je als Arts Assistent Gynaecologie, Salarisschaal Arts Assistent Gynaecologie, Salarisindicatie Arts Assistent Gynaecologie, Bonus Arts Assistent Gynaecologie, CAO Arts Assistent Gynaecologie, Brutoloon Arts Assistent Gynaecologie, Nettoloon Arts Assistent Gynaecologie, Vakantiedagen Arts Assistent Gynaecologie, Pensioen Arts Assistent Gynaecologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent gynaecologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Gynaecologie, Vaardigheden Arts Assistent Gynaecologie, Attitude Arts Assistent Gynaecologie, Kwalificaties Arts Assistent Gynaecologie, Competentieprofiel Arts Assistent Gynaecologie.

Boeken voor het beroep arts assistent gynaecologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent gynaecologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent gynaecologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent gynaecologie te komen.

Prenatal Development Anatomical Chart | Acc

Engels | Druk: illustrated edition | Bindwijze overig | 9780781782272 | 1 pagina's

Perfect for students and patients, this easy-to-understand chart covering Prenatal Development provides a visual overview of prenatal development from fertilization through the third trimester of development. The chart shows and describes the fertilizatio...

Verloskunde | Bernard Spitz

Praktijkboek voor artsen en vroedvrouwen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789401416672 | 240 pagina's

Verloskunde 3e druk is een boek van Bernard Spitz uitgegeven bij Lannoo Campus. ISBN 9789401416672 State of the art praktijkboek: de meest actuele kennis in woord maar ook online in beeld Eindtermen van gisteren zijn al snel niet meer die van morgen. Zo m...

Stop Endometriosis and Pelvic Pain | Andrew S Cook, Md, Facog

What Every Woman and Her Doctor Need to Know - Engels | Druk: 1 | E-book | 9780984953509 | 240 pagina's

Stop Endometriosis and Pelvic Pain provides extensive information about the realities and the myths of endometriosis and pelvic pain and various treatment options. Dr. Cook explains why so many patients are misunderstood and misdiagnosed, why most endomet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Gynaecologie, Arts Assistent Gynaecologie ebooks, boek Arts Assistent Gynaecologie.

Persoonstypen arts Assistent Gynaecologie

 

De Arts Assistent Gynaecologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Gynaecologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Gynaecologie ook zo voelen. De Arts Assistent Gynaecologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Gynaecologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Gynaecologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Gynaecologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Gynaecologie, Karakter Arts Assistent Gynaecologie.

Netwerk arts Assistent Gynaecologie

 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Gynaecologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Gynaecologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Gynaecologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Gynaecologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Gynaecologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Gynaecologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Gynaecologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Gynaecologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Gynaecologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Gynaecologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Gynaecologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Gynaecologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Gynaecologie, Medewerkers Arts Assistent Gynaecologie.

Is het beroep arts Assistent Gynaecologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Gynaecologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Gynaecologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Gynaecologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Gynaecologie, beroep Arts Assistent Gynaecologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Gynaecologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Gynaecologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Gynaecologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Gynaecologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Gynaecologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Gynaecologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Gynaecologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Gynaecologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Gynaecologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

 

 

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Gynaecologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Gynaecologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Gynaecologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Gynaecologie, Carriere Arts Assistent Gynaecologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Gynaecologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Gynaecologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Gynaecologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Gynaecologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Gynaecologie, CV Arts Assistent Gynaecologie, sollicitatie Arts Assistent Gynaecologie.

Interviews met arts Assistent Gynaecologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures arts assistent gynaecologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Gynaecologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Gynaecologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Gynaecologie is arts in opleiding bij de afdeling Gynaecologie. De Arts Assistent Gynaecologie houdt zich bezig met het onderzoeken en diagnosticeren van afwijkingen in de organen die specifiek zijn voor de vrouw. Dit heeft vaak met verloskunde te maken maar dit hoeft niet.

Beoordeling Arts Assistent Gynaecologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Gynaecologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Gynaecologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep