Arts Assistent Klinische Geriatrie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Klinische Geriatrie ? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie is arts in opleiding bij de afdeling Klinische Geriatrie. De Arts Assistent Klinische Geriatrie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van oudere patiënten. De Arts Assistent Klinische Geriatrie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Klinische Geriatrie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Klinische Geriatrie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Klinische Geriatrie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Klinische Geriatrie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Klinische Geriatrie is er op de afdeling Klinische Geriatrie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Klinische Geriatrie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Klinische Geriatrie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Klinische Geriatrie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Klinische Geriatrie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Klinische Geriatrie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Klinische Geriatrie , Baan Arts Assistent Klinische Geriatrie , Arts Assistent Klinische Geriatrie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Klinische Geriatrie , Verantwoordelijkheden Arts Assistent Klinische Geriatrie , Functieprofiel Arts Assistent Klinische Geriatrie , Wat doet een Arts Assistent Klinische Geriatrie , Werken als Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Arts Assistent Klinische Geriatrie worden: Opleiding tot arts Assistent Klinische Geriatrie

 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Klinische Geriatrie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Klinische Geriatrie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Klinische Geriatrie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Klinische Geriatrie , Arts Assistent Klinische Geriatrie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Klinische Geriatrie , Scholing Arts Assistent Klinische Geriatrie , Studie Arts Assistent Klinische Geriatrie , Bijscholing Arts Assistent Klinische Geriatrie , Omscholing Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Organisaties waar een arts Assistent Klinische Geriatrie doorgaans werkzaam is

 

 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Klinische Geriatrie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Klinische Geriatrie , Arts Assistent Klinische Geriatrie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Klinische Geriatrie , Scholing Arts Assistent Klinische Geriatrie , Studie Arts Assistent Klinische Geriatrie , Bijscholing Arts Assistent Klinische Geriatrie , Omscholing Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Klinische Geriatrie

 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Klinische Geriatrie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Klinische Geriatrie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Klinische Geriatrie , Loon Arts Assistent Klinische Geriatrie , Wat verdien je als Arts Assistent Klinische Geriatrie , Salarisschaal Arts Assistent Klinische Geriatrie , Salarisindicatie Arts Assistent Klinische Geriatrie , Bonus Arts Assistent Klinische Geriatrie , CAO Arts Assistent Klinische Geriatrie , Brutoloon Arts Assistent Klinische Geriatrie , Nettoloon Arts Assistent Klinische Geriatrie , Vakantiedagen Arts Assistent Klinische Geriatrie , Pensioen Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent klinische geriatrie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Klinische Geriatrie , Vaardigheden Arts Assistent Klinische Geriatrie , Attitude Arts Assistent Klinische Geriatrie , Kwalificaties Arts Assistent Klinische Geriatrie , Competentieprofiel Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Boeken voor het beroep arts assistent klinische geriatrie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent klinische geriatrie ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent klinische geriatrie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent klinische geriatrie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Klinische Geriatrie , Arts Assistent Klinische Geriatrie ebooks, boek Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Persoonstypen arts Assistent Klinische Geriatrie

 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Klinische Geriatrie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Klinische Geriatrie ook zo voelen. De Arts Assistent Klinische Geriatrie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Klinische Geriatrie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Klinische Geriatrie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Klinische Geriatrie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Klinische Geriatrie , Karakter Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Netwerk arts Assistent Klinische Geriatrie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Klinische Geriatrie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Klinische Geriatrie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.

De Arts Assistent Klinische Geriatrie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Klinische Geriatrie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Klinische Geriatrie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Klinische Geriatrie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Klinische Geriatrie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Klinische Geriatrie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Klinische Geriatrie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Klinische Geriatrie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Klinische Geriatrie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Klinische Geriatrie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Klinische Geriatrie , Medewerkers Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Is het beroep arts Assistent Klinische Geriatrie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Klinische Geriatrie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Klinische Geriatrie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Klinische Geriatrie , beroepskeuzetest Arts Assistent Klinische Geriatrie , beroep Arts Assistent Klinische Geriatrie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Klinische Geriatrie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Klinische Geriatrie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Klinische Geriatrie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Klinische Geriatrie al in zich draagt dat de Arts Assistent Klinische Geriatrie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Klinische Geriatrie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Klinische Geriatrie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Klinische Geriatrie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Klinische Geriatrie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Klinische Geriatrie , Promotie mogelijkheden Arts Assistent Klinische Geriatrie , Carriere Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Solliciteren op de functie arts Assistent Klinische Geriatrie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Klinische Geriatrie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Klinische Geriatrie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Klinische Geriatrie . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Klinische Geriatrie , CV Arts Assistent Klinische Geriatrie , sollicitatie Arts Assistent Klinische Geriatrie .

Interviews met arts Assistent Klinische Geriatrie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Klinische Geriatrie

Overzicht

Vacatures arts assistent klinische geriatrie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Klinische Geriatrie ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Klinische Geriatrie . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Klinische Geriatrie is arts in opleiding bij de afdeling Klinische Geriatrie. De Arts Assistent Klinische Geriatrie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van oudere patiënten. De Arts Assistent Klinische Geriatrie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Klinische Geriatrie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Klinische Geriatrie ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Klinische Geriatrie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep