U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Oncologie

Arts Assistent Oncologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Oncologie? Lees de functieomschrijving.

 

 

De Arts Assistent Oncologie is arts in opleiding op de afdeling Oncologie. De Arts Assistent Oncologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die kanker hebben.  De Arts Assistent Oncologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Oncologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Oncologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Oncologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Oncologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Oncologie is er op de afdeling Oncologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  
Verder zit de Arts Assistent Oncologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Oncologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Oncologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Oncologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Oncologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Oncologie, Baan Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Oncologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Oncologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Oncologie, Functieprofiel Arts Assistent Oncologie, Wat doet een Arts Assistent Oncologie, Werken als Arts Assistent Oncologie.

Arts Assistent Oncologie worden: Opleiding tot arts Assistent Oncologie

 

De Arts Assistent Oncologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Oncologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Oncologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Oncologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Oncologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Oncologie, Scholing Arts Assistent Oncologie, Studie Arts Assistent Oncologie, Bijscholing Arts Assistent Oncologie, Omscholing Arts Assistent Oncologie.

Organisaties waar een arts Assistent Oncologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Oncologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Oncologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Oncologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Oncologie, Scholing Arts Assistent Oncologie, Studie Arts Assistent Oncologie, Bijscholing Arts Assistent Oncologie, Omscholing Arts Assistent Oncologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Oncologie

 

De Arts Assistent Oncologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Oncologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Oncologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Oncologie, Loon Arts Assistent Oncologie, Wat verdien je als Arts Assistent Oncologie, Salarisschaal Arts Assistent Oncologie, Salarisindicatie Arts Assistent Oncologie, Bonus Arts Assistent Oncologie, CAO Arts Assistent Oncologie, Brutoloon Arts Assistent Oncologie, Nettoloon Arts Assistent Oncologie, Vakantiedagen Arts Assistent Oncologie, Pensioen Arts Assistent Oncologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent oncologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Oncologie, Vaardigheden Arts Assistent Oncologie, Attitude Arts Assistent Oncologie, Kwalificaties Arts Assistent Oncologie, Competentieprofiel Arts Assistent Oncologie.

Boeken voor het beroep arts assistent oncologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent oncologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent oncologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent oncologie te komen.

Surviving Leukemia and Hodgkin's Lymphoma | Melinda Baxter

An Overview Of Effective Treatment Methods - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781630222369 | 37 pagina's

''Surviving Leukemia and Hodgkin's Lymphoma'' is a text that will give the reader a more than basic insight into the inner workings of both diseases. The author guides the reader through the various symptoms that come with each and the current methods tha...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Oncologie ebooks, boek Arts Assistent Oncologie.

Persoonstypen arts Assistent Oncologie

 

De Arts Assistent Oncologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Oncologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Oncologie ook zo voelen. De Arts Assistent Oncologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Oncologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Oncologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Oncologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Oncologie, Karakter Arts Assistent Oncologie.

Netwerk arts Assistent Oncologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Oncologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Oncologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Oncologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Oncologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Oncologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Oncologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Oncologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Oncologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Oncologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Oncologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Oncologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Oncologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Oncologie, Medewerkers Arts Assistent Oncologie.

Is het beroep arts Assistent Oncologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Oncologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Oncologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Oncologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Oncologie, beroep Arts Assistent Oncologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Oncologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Oncologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Oncologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Oncologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Oncologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Oncologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Oncologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Oncologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Oncologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.  

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Oncologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Oncologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Oncologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Oncologie, Carriere Arts Assistent Oncologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Oncologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Oncologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Oncologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Oncologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Oncologie, CV Arts Assistent Oncologie, sollicitatie Arts Assistent Oncologie.

Interviews met arts Assistent Oncologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Oncologie

Overzicht

Vacatures arts assistent oncologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Oncologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Oncologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     De Arts Assistent Oncologie is arts in opleiding op de afdeling Oncologie. De Arts Assistent Oncologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die kanker hebben.  De Arts Assistent Oncologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Oncologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Oncologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Oncologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep