U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Oogheelkunde

Arts Assistent Oogheelkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Oogheelkunde? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Oogheelkunde is arts in opleiding op de afdeling Oogheelkunde. De Arts Assistent Oogheelkunde onderzoekt en diagnosticeert patiënten met een afwijking aan hun ogen.  De Arts Assistent Oogheelkunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Oogheelkunde is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Oogheelkunde is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Oogheelkunde mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Oogheelkunde verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Oogheelkunde is er op de afdeling Oogheelkunde verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  
Verder zit de Arts Assistent Oogheelkunde veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Oogheelkunde en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Oogheelkunde veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Oogheelkunde de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Oogheelkunde heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Oogheelkunde, Baan Arts Assistent Oogheelkunde, Arts Assistent Oogheelkunde Worden, Functie-eisen Arts Assistent Oogheelkunde, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Oogheelkunde, Functieprofiel Arts Assistent Oogheelkunde, Wat doet een Arts Assistent Oogheelkunde, Werken als Arts Assistent Oogheelkunde.

Arts Assistent Oogheelkunde worden: Opleiding tot arts Assistent Oogheelkunde

 

 

De Arts Assistent Oogheelkunde moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Oogheelkunde heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Oogheelkunde is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Oogheelkunde meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Oogheelkunde, Arts Assistent Oogheelkunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Oogheelkunde, Scholing Arts Assistent Oogheelkunde, Studie Arts Assistent Oogheelkunde, Bijscholing Arts Assistent Oogheelkunde, Omscholing Arts Assistent Oogheelkunde.

Organisaties waar een arts Assistent Oogheelkunde doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Oogheelkunde werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Oogheelkunde kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Oogheelkunde, Arts Assistent Oogheelkunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Oogheelkunde, Scholing Arts Assistent Oogheelkunde, Studie Arts Assistent Oogheelkunde, Bijscholing Arts Assistent Oogheelkunde, Omscholing Arts Assistent Oogheelkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Oogheelkunde

 

De Arts Assistent Oogheelkunde begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Oogheelkunde is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Oogheelkunde uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Oogheelkunde, Loon Arts Assistent Oogheelkunde, Wat verdien je als Arts Assistent Oogheelkunde, Salarisschaal Arts Assistent Oogheelkunde, Salarisindicatie Arts Assistent Oogheelkunde, Bonus Arts Assistent Oogheelkunde, CAO Arts Assistent Oogheelkunde, Brutoloon Arts Assistent Oogheelkunde, Nettoloon Arts Assistent Oogheelkunde, Vakantiedagen Arts Assistent Oogheelkunde, Pensioen Arts Assistent Oogheelkunde.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent oogheelkunde

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Oogheelkunde, Vaardigheden Arts Assistent Oogheelkunde, Attitude Arts Assistent Oogheelkunde, Kwalificaties Arts Assistent Oogheelkunde, Competentieprofiel Arts Assistent Oogheelkunde.

Boeken voor het beroep arts assistent oogheelkunde

Wil je meer weten over het beroep arts assistent oogheelkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent oogheelkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent oogheelkunde te komen.

Ophthalmologie | Daniel Vaughan

Diagnose Und Therapie in Der Praxis. Ein Lehrbuch Fur Studenten, Assistenten Und Arzte - Duitstalig | Druk: Softcover reprint of the original 1st ed. 1983 | Paperback | 9783642693304 | 436 pagina's

In Zeiten rapide anwachsenden Wissens auf vielen Gebieten der Augenheilkunde ist es schwierig, ein Buch zu schreiben, das nicht sehr schnell seinen Wert dadurch ein- b t, da es schon vor oder kurz nach seinem Erscheinen von der Entwicklung des Fa- ches be...

The Eye Anatomical Chart | 9691pu

Engels | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9781587791277

This popular chart of The Eye has illustrations by award winning medical illustrator Keith Kasnot. The chart covers general anatomy of the eye with colorful detailed renderings all fully labeled. Includes the following images: the outer eye as we see it w...

The Eye | Acc

Anterior and Posterior Chambers - Engels | Druk: 2 | Bindwijze overig | 9781587791321 | 1 pagina's

The Eye: Anterior and Posterior Chambers is a useful chart showing detailed illustrations of the anterior and posterior chambers of the eye. Also includes: the outer eye and lacrimal apparatus detail view of the ciliary process detail view of the optic ne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Oogheelkunde, Arts Assistent Oogheelkunde ebooks, boek Arts Assistent Oogheelkunde.

Persoonstypen arts Assistent Oogheelkunde

 

De Arts Assistent Oogheelkunde moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Oogheelkunde perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Oogheelkunde ook zo voelen. De Arts Assistent Oogheelkunde is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Oogheelkunde samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Oogheelkunde maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Oogheelkunde zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Oogheelkunde, Karakter Arts Assistent Oogheelkunde.

Netwerk arts Assistent Oogheelkunde

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Oogheelkunde contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Oogheelkunde moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Oogheelkunde heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Oogheelkunde. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Oogheelkunde dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Oogheelkunde is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Oogheelkunde heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Oogheelkunde. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Oogheelkunde beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Oogheelkunde ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Oogheelkunde veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Oogheelkunde de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Oogheelkunde, Medewerkers Arts Assistent Oogheelkunde.

Is het beroep arts Assistent Oogheelkunde iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Oogheelkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Oogheelkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Oogheelkunde, beroepskeuzetest Arts Assistent Oogheelkunde, beroep Arts Assistent Oogheelkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Oogheelkunde

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Oogheelkunde, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Oogheelkunde heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Oogheelkunde al in zich draagt dat de Arts Assistent Oogheelkunde uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Oogheelkunde is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Oogheelkunde specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Oogheelkunde als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Oogheelkunde kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Oogheelkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Oogheelkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Oogheelkunde, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Oogheelkunde, Carriere Arts Assistent Oogheelkunde.

Solliciteren op de functie arts Assistent Oogheelkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Oogheelkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Oogheelkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Oogheelkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Oogheelkunde, CV Arts Assistent Oogheelkunde, sollicitatie Arts Assistent Oogheelkunde.

Interviews met arts Assistent Oogheelkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Oogheelkunde

Overzicht

Vacatures arts assistent oogheelkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Oogheelkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Oogheelkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Oogheelkunde is arts in opleiding op de afdeling Oogheelkunde. De Arts Assistent Oogheelkunde onderzoekt en diagnosticeert patiënten met een afwijking aan hun ogen.  De Arts Assistent Oogheelkunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Oogheelkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Oogheelkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Oogheelkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep