U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Orthopedie

Arts Assistent Orthopedie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Orthopedie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Orthopedie is arts in opleiding op de afdeling Orthopedie. De Arts Assistent Orthopedie onderzoekt en diagnosticeert patiënten met een afwijking of ziekte in hun steun en bewegingsapparaat.  De Arts Assistent Orthopedie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Orthopedie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Orthopedie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Orthopedie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Orthopedie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Orthopedie is er op de afdeling Orthopedie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Orthopedie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Orthopedie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Orthopedie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Orthopedie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Orthopedie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Orthopedie, Baan Arts Assistent Orthopedie, Arts Assistent Orthopedie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Orthopedie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Orthopedie, Functieprofiel Arts Assistent Orthopedie, Wat doet een Arts Assistent Orthopedie, Werken als Arts Assistent Orthopedie.

Arts Assistent Orthopedie worden: Opleiding tot arts Assistent Orthopedie

 

De Arts Assistent Orthopedie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Orthopedie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Orthopedie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Orthopedie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Orthopedie, Arts Assistent Orthopedie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Orthopedie, Scholing Arts Assistent Orthopedie, Studie Arts Assistent Orthopedie, Bijscholing Arts Assistent Orthopedie, Omscholing Arts Assistent Orthopedie.

Organisaties waar een arts Assistent Orthopedie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Orthopedie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Orthopedie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Orthopedie, Arts Assistent Orthopedie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Orthopedie, Scholing Arts Assistent Orthopedie, Studie Arts Assistent Orthopedie, Bijscholing Arts Assistent Orthopedie, Omscholing Arts Assistent Orthopedie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Orthopedie

 

De Arts Assistent Orthopedie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Orthopedie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Orthopedie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Orthopedie, Loon Arts Assistent Orthopedie, Wat verdien je als Arts Assistent Orthopedie, Salarisschaal Arts Assistent Orthopedie, Salarisindicatie Arts Assistent Orthopedie, Bonus Arts Assistent Orthopedie, CAO Arts Assistent Orthopedie, Brutoloon Arts Assistent Orthopedie, Nettoloon Arts Assistent Orthopedie, Vakantiedagen Arts Assistent Orthopedie, Pensioen Arts Assistent Orthopedie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent orthopedie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Orthopedie, Vaardigheden Arts Assistent Orthopedie, Attitude Arts Assistent Orthopedie, Kwalificaties Arts Assistent Orthopedie, Competentieprofiel Arts Assistent Orthopedie.

Boeken voor het beroep arts assistent orthopedie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent orthopedie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent orthopedie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent orthopedie te komen.

Netter's Sports Medicine | Christopher Madden

Engels | Druk: 2nd Revised edition | Hardcover | 9780323395915 | 816 pagina's

Edited by past presidents of the American Medical Society for Sports Medicine, Netter's Sports Medicine, 2nd Edition, is a superbly illustrated, go-to sports medicine resource for the outpatient office, the training room, on the sideline, and for certific...

Netter's Sports Medicine E-Book | Christopher Madden

Engels | E-book | 9780323296151 | 800 pagina's

Netter's Sports Medicine, by Christopher C. Madden, MD, Margot Putukian, MD, FACSM, Craig C. Young, MD, and Eric C. McCarty, MD, is a reference designed to help you meet the challenges presented by your patients in this growing interdisciplinary field. Mo...

Performing Arts Medicine in Clinical Practice | Howard A. Bird

2015 - Engels | Druk: 1st ed. 2016 | Paperback | 9783319124261 | 183 pagina's

For many general practitioners, physiotherapists, osteopaths and chiropracters, patients with a background in performing arts account for only a small proportion of their practice. This simple primer assists the reader in the management of these highly co...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Orthopedie, Arts Assistent Orthopedie ebooks, boek Arts Assistent Orthopedie.

Persoonstypen arts Assistent Orthopedie

 

De Arts Assistent Orthopedie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Orthopedie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Orthopedie ook zo voelen. De Arts Assistent Orthopedie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Orthopedie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Orthopedie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Orthopedie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Orthopedie, Karakter Arts Assistent Orthopedie.

Netwerk arts Assistent Orthopedie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Orthopedie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Orthopedie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Orthopedie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Orthopedie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Orthopedie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Orthopedie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Orthopedie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Orthopedie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Orthopedie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Orthopedie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Orthopedie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Orthopedie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Orthopedie, Medewerkers Arts Assistent Orthopedie.

Is het beroep arts Assistent Orthopedie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Orthopedie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Orthopedie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Orthopedie, beroepskeuzetest Arts Assistent Orthopedie, beroep Arts Assistent Orthopedie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Orthopedie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Orthopedie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Orthopedie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Orthopedie al in zich draagt dat de Arts Assistent Orthopedie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Orthopedie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Orthopedie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Orthopedie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Orthopedie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Orthopedie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Orthopedie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Orthopedie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Orthopedie, Carriere Arts Assistent Orthopedie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Orthopedie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Orthopedie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Orthopedie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Orthopedie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Orthopedie, CV Arts Assistent Orthopedie, sollicitatie Arts Assistent Orthopedie.

Interviews met arts Assistent Orthopedie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Orthopedie

Overzicht

Vacatures arts assistent orthopedie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Orthopedie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Orthopedie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Orthopedie is arts in opleiding op de afdeling Orthopedie. De Arts Assistent Orthopedie onderzoekt en diagnosticeert patiënten met een afwijking of ziekte in hun steun en bewegingsapparaat.  De Arts Assistent Orthopedie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Orthopedie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Orthopedie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Orthopedie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep