Arts Assistent Plastische Chirurgie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Plastische Chirurgie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie is arts in opleiding op de afdeling Plastische chirurgie. De Arts Assistent Plastische chirurgie hout zich bezig met patiënten die om esthetische redenen of functionele redenen iets aan hun lichaam willen laten veranderen. De Arts Assistent Plastische chirurgie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Plastische chirurgie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Plastische chirurgie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Plastische chirurgie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Plastische chirurgie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Plastische chirurgie is er op de afdeling Plastische chirurgie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Plastische chirurgie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Plastische chirurgie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Plastische chirurgie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Plastische chirurgie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Plastische Chirurgie, Baan Arts Assistent Plastische Chirurgie, Arts Assistent Plastische Chirurgie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Plastische Chirurgie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Plastische Chirurgie, Functieprofiel Arts Assistent Plastische Chirurgie, Wat doet een Arts Assistent Plastische Chirurgie, Werken als Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Arts Assistent Plastische Chirurgie worden: Opleiding tot arts Assistent Plastische Chirurgie

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Plastische chirurgie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Plastische chirurgie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Plastische chirurgie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Plastische Chirurgie, Arts Assistent Plastische Chirurgie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Plastische Chirurgie, Scholing Arts Assistent Plastische Chirurgie, Studie Arts Assistent Plastische Chirurgie, Bijscholing Arts Assistent Plastische Chirurgie, Omscholing Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Organisaties waar een arts Assistent Plastische Chirurgie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Plastische chirurgie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Plastische Chirurgie, Arts Assistent Plastische Chirurgie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Plastische Chirurgie, Scholing Arts Assistent Plastische Chirurgie, Studie Arts Assistent Plastische Chirurgie, Bijscholing Arts Assistent Plastische Chirurgie, Omscholing Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Plastische Chirurgie

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Plastische chirurgie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Plastische chirurgie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Plastische Chirurgie, Loon Arts Assistent Plastische Chirurgie, Wat verdien je als Arts Assistent Plastische Chirurgie, Salarisschaal Arts Assistent Plastische Chirurgie, Salarisindicatie Arts Assistent Plastische Chirurgie, Bonus Arts Assistent Plastische Chirurgie, CAO Arts Assistent Plastische Chirurgie, Brutoloon Arts Assistent Plastische Chirurgie, Nettoloon Arts Assistent Plastische Chirurgie, Vakantiedagen Arts Assistent Plastische Chirurgie, Pensioen Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent plastische chirurgie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Plastische Chirurgie, Vaardigheden Arts Assistent Plastische Chirurgie, Attitude Arts Assistent Plastische Chirurgie, Kwalificaties Arts Assistent Plastische Chirurgie, Competentieprofiel Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Boeken voor het beroep arts assistent plastische chirurgie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent plastische chirurgie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent plastische chirurgie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent plastische chirurgie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Plastische Chirurgie, Arts Assistent Plastische Chirurgie ebooks, boek Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Persoonstypen arts Assistent Plastische Chirurgie

 

De Arts Assistent Plastische chirurgie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Plastische chirurgie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Plastische chirurgie ook zo voelen. De Arts Assistent Plastische chirurgie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Plastische chirurgie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Plastische chirurgie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Plastische chirurgie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Plastische Chirurgie, Karakter Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Netwerk arts Assistent Plastische Chirurgie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Plastische chirurgie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Plastische chirurgie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Plastische chirurgie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Plastische chirurgie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Plastische chirurgie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Plastische chirurgie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Plastische chirurgie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Plastische chirurgie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Plastische chirurgie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Plastische chirurgie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Plastische Chirurgie, Medewerkers Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Is het beroep arts Assistent Plastische Chirurgie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Plastische Chirurgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Plastische Chirurgie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Plastische Chirurgie, beroepskeuzetest Arts Assistent Plastische Chirurgie, beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Plastische Chirurgie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Plastische chirurgie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Plastische chirurgie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Plastische chirurgie al in zich draagt dat de Arts Assistent Plastische chirurgie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Plastische chirurgie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Plastische chirurgie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Plastische chirurgie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Plastische chirurgie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Plastische Chirurgie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Plastische Chirurgie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Plastische Chirurgie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Plastische Chirurgie, Carriere Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Plastische Chirurgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Plastische Chirurgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Plastische Chirurgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Plastische Chirurgie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Plastische Chirurgie, CV Arts Assistent Plastische Chirurgie, sollicitatie Arts Assistent Plastische Chirurgie.

Interviews met arts Assistent Plastische Chirurgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Plastische Chirurgie

Overzicht

Vacatures arts assistent plastische chirurgie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Plastische Chirurgie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Plastische Chirurgie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Plastische chirurgie is arts in opleiding op de afdeling Plastische chirurgie. De Arts Assistent Plastische chirurgie hout zich bezig met patiënten die om esthetische redenen of functionele redenen iets aan hun lichaam willen laten veranderen. De Arts Assistent Plastische chirurgie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Plastische Chirurgie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Plastische Chirurgie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep