U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Reumatologie

Arts Assistent Reumatologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Reumatologie? Lees de functieomschrijving.

 

 

De Arts Assistent Reumatologie is arts in opleiding op de afdeling Reumatologie. De Arts Assistent diagnosticeert en onderzoekt patiënten die een vorm van reuma hebben. De Arts Assistent Reumatologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Reumatologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Reumatologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Reumatologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Reumatologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Reumatologie is er op de afdeling Reumatologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Reumatologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Reumatologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Reumatologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Reumatologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Reumatologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Reumatologie, Baan Arts Assistent Reumatologie, Arts Assistent Reumatologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Reumatologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Reumatologie, Functieprofiel Arts Assistent Reumatologie, Wat doet een Arts Assistent Reumatologie, Werken als Arts Assistent Reumatologie.

Arts Assistent Reumatologie worden: Opleiding tot arts Assistent Reumatologie

 

De Arts Assistent Reumatologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Reumatologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Reumatologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Reumatologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Reumatologie, Arts Assistent Reumatologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Reumatologie, Scholing Arts Assistent Reumatologie, Studie Arts Assistent Reumatologie, Bijscholing Arts Assistent Reumatologie, Omscholing Arts Assistent Reumatologie.

Organisaties waar een arts Assistent Reumatologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Reumatologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Reumatologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Reumatologie, Arts Assistent Reumatologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Reumatologie, Scholing Arts Assistent Reumatologie, Studie Arts Assistent Reumatologie, Bijscholing Arts Assistent Reumatologie, Omscholing Arts Assistent Reumatologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Reumatologie

 

De Arts Assistent Reumatologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Reumatologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Reumatologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Reumatologie, Loon Arts Assistent Reumatologie, Wat verdien je als Arts Assistent Reumatologie, Salarisschaal Arts Assistent Reumatologie, Salarisindicatie Arts Assistent Reumatologie, Bonus Arts Assistent Reumatologie, CAO Arts Assistent Reumatologie, Brutoloon Arts Assistent Reumatologie, Nettoloon Arts Assistent Reumatologie, Vakantiedagen Arts Assistent Reumatologie, Pensioen Arts Assistent Reumatologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent reumatologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Reumatologie, Vaardigheden Arts Assistent Reumatologie, Attitude Arts Assistent Reumatologie, Kwalificaties Arts Assistent Reumatologie, Competentieprofiel Arts Assistent Reumatologie.

Boeken voor het beroep arts assistent reumatologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent reumatologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent reumatologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent reumatologie te komen.

Spinal Disorders for Beginners | Prof Stephen Eisenstein

The Oswestry Spine Primer - Engels | Paperback | 9781481120432 | 196 pagina's

This pocket book is intended to appeal to all practitioners in Primary Care because of a perceived deficiency of information on spinal disorders stripped of the customary mystique. Thevocabulary and the practise of spinal disorders, especially in the mana...

Performing Arts Medicine in Clinical Practice | Howard A. Bird

2015 - Engels | Druk: 1st ed. 2016 | Paperback | 9783319124261 | 183 pagina's

For many general practitioners, physiotherapists, osteopaths and chiropracters, patients with a background in performing arts account for only a small proportion of their practice. This simple primer assists the reader in the management of these highly co...

Performing Arts Medicine in Clinical Practice | Howard A. Bird

Engels | E-book | 9783319124278

For many general practitioners, physiotherapists, osteopaths and chiropracters, patients with a background in performing arts account for only a small proportion of their practice. This simple primer assists the reader in the management of these highly co...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Reumatologie, Arts Assistent Reumatologie ebooks, boek Arts Assistent Reumatologie.

Persoonstypen arts Assistent Reumatologie

 

De Arts Assistent Reumatologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Reumatologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Reumatologie ook zo voelen. De Arts Assistent Reumatologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Reumatologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Reumatologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Reumatologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Reumatologie, Karakter Arts Assistent Reumatologie.

Netwerk arts Assistent Reumatologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Reumatologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Reumatologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Reumatologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Reumatologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Reumatologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Reumatologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Reumatologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Reumatologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Reumatologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Reumatologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Reumatologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Reumatologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Reumatologie, Medewerkers Arts Assistent Reumatologie.

Is het beroep arts Assistent Reumatologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Reumatologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Reumatologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Reumatologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Reumatologie, beroep Arts Assistent Reumatologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Reumatologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Reumatologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Reumatologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Reumatologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Reumatologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Reumatologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Reumatologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Reumatologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Reumatologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Reumatologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Reumatologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Reumatologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Reumatologie, Carriere Arts Assistent Reumatologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Reumatologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Reumatologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Reumatologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Reumatologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Reumatologie, CV Arts Assistent Reumatologie, sollicitatie Arts Assistent Reumatologie.

Interviews met arts Assistent Reumatologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Reumatologie

Overzicht

Vacatures arts assistent reumatologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Reumatologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Reumatologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     De Arts Assistent Reumatologie is arts in opleiding op de afdeling Reumatologie. De Arts Assistent diagnosticeert en onderzoekt patiënten die een vorm van reuma hebben. De Arts Assistent Reumatologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Reumatologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Reumatologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Reumatologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep