U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Virologie

Arts Assistent Virologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Virologie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Virologie is arts in opleiding op de afdeling Virologie. De Arts Assistent Virologie houdt zich bezig met het geven van anesthesie. Dit houdt in dat het gevoel van de patiënt wordt uitgeschakeld bij een operatie en dat de patiënt gedurende de hele operatie in de gaten wordt gehouden om er zo goed mogelijk doorheen te komen . De Arts Assistent Virologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Virologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Virologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Virologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Virologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Virologie is er op de afdeling Virologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Virologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Virologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Virologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Virologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Virologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent.

 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Virologie, Baan Arts Assistent Virologie, Arts Assistent Virologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Virologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Virologie, Functieprofiel Arts Assistent Virologie, Wat doet een Arts Assistent Virologie, Werken als Arts Assistent Virologie.

Arts Assistent Virologie worden: Opleiding tot arts Assistent Virologie

 

De Arts Assistent Virologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Virologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Virologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Virologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Virologie, Arts Assistent Virologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Virologie, Scholing Arts Assistent Virologie, Studie Arts Assistent Virologie, Bijscholing Arts Assistent Virologie, Omscholing Arts Assistent Virologie.

Organisaties waar een arts Assistent Virologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Virologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Virologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Virologie, Arts Assistent Virologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Virologie, Scholing Arts Assistent Virologie, Studie Arts Assistent Virologie, Bijscholing Arts Assistent Virologie, Omscholing Arts Assistent Virologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Virologie

 

De Arts Assistent Virologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Virologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Virologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Virologie, Loon Arts Assistent Virologie, Wat verdien je als Arts Assistent Virologie, Salarisschaal Arts Assistent Virologie, Salarisindicatie Arts Assistent Virologie, Bonus Arts Assistent Virologie, CAO Arts Assistent Virologie, Brutoloon Arts Assistent Virologie, Nettoloon Arts Assistent Virologie, Vakantiedagen Arts Assistent Virologie, Pensioen Arts Assistent Virologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent virologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Virologie, Vaardigheden Arts Assistent Virologie, Attitude Arts Assistent Virologie, Kwalificaties Arts Assistent Virologie, Competentieprofiel Arts Assistent Virologie.

Boeken voor het beroep arts assistent virologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent virologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent virologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent virologie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Virologie, Arts Assistent Virologie ebooks, boek Arts Assistent Virologie.

Persoonstypen arts Assistent Virologie

 

De Arts Assistent Virologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Virologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Virologie ook zo voelen. De Arts Assistent Virologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Virologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Virologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Virologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Virologie, Karakter Arts Assistent Virologie.

Netwerk arts Assistent Virologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Virologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Virologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Virologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Virologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Virologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Virologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Virologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Virologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Virologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Virologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Virologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Virologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Virologie, Medewerkers Arts Assistent Virologie.

Is het beroep arts Assistent Virologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Virologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Virologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Virologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Virologie, beroep Arts Assistent Virologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Virologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Virologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Virologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Virologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Virologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Virologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Virologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Virologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Virologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Virologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Virologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Virologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Virologie, Carriere Arts Assistent Virologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Virologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Virologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Virologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Virologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Virologie, CV Arts Assistent Virologie, sollicitatie Arts Assistent Virologie.

Interviews met arts Assistent Virologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures arts assistent virologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Virologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Virologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Virologie is arts in opleiding op de afdeling Virologie. De Arts Assistent Virologie houdt zich bezig met het geven van anesthesie. Dit houdt in dat het gevoel van de patiënt wordt uitgeschakeld bij een operatie en dat de patiënt gedurende de hele operatie in de gaten wordt gehouden om er zo goed mogelijk doorheen te komen .

Beoordeling Arts Assistent Virologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Virologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Virologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep