Arts voor orthopedische geneeskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts voor orthopedische geneeskunde? Lees de functieomschrijving.

Een Arts voor orthopedische geneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in klachten van het bewegingsapparaat. Een Arts voor orthopedische geneeskunde is geen Orthopedisch chirurg of Orthopeed. Operatieve behandelingen behoren ook niet tot de werkzaamheden van de arts. 

Een Orthopedisch geneeskundige is een arts, die speciaal getraind is in onderzoek en niet-chirurgische behandeling van het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat is het menselijk skelet en wat daar aan vast zit. Denk dus aan spieren, pezen, zenuwen en gewrichten. De Arts voor orthopedische geneeskunde kijkt naar functiestoornissen van dat bewegingsapparaat en daaruit voortvloeiende klachten. Functiestoornissen betekent dat een bewegingsapparaat niet meer goed functioneert zonder dat het direct is gebroken of gescheurd. De meeste klachten aan het bewegingsapparaat zijn relatief kleine klachten. Daardoor blijven patiënten tussen Huisarts en Medisch specialist in hangen. De Orthopedisch geneeskundige probeert daar de hepende hand te bieden. Veel aandoeningen zijn daadwerkelijk te verhelpen met slechts eenvoudige therapeutische maatregelen. 

De Arts voor orthopedische geneeskunde houdt spreekuren. Een patiënt wordt meestal verwezen door een Huisarts of Fysiotherapeut. De diagnose bestaat uit een gedegen gesprek over de klachten, een anamnese genoemd, en een systematisch lichamelijk onderzoek. Soms wordt ook aanvullend onderzoek aangevraagd en beoordeeld. De Arts voor orthopedische geneeskunde geeft zorgvuldig uitleg over de diagnose en de mogelijkheden voor behandeling zoals oefeningen, leefregels, medicatie, of lokale injecties. De orthopedische geneeskunde staat het meest bekend vanwege de toepassing van injectietherapie. De aandoeningen waarmee de Arts voor orthopedische geneeskunde te maken krijgt zijn aandoeningen waar duidelijk te zien is wat er aan de hand is, zoals tennisellebogen, maar ook aandoeningen waar niet direct duidelijk is wat er aan de hand is. Bij bijvoorbeeld pijn in de schouder komen patiënten dan voor een second opinion voor die klachten. 

Het vak van de Orthopedisch geneeskundige is een heel dankbaar beroep. Veel klachten zijn goed te verhelpen. Ook wanneer behandeling niet direct aanslaat zijn veel patiënten toch blij met de goede uitleg over de aandoening. 

Mensen vonden ons op: Job Arts voor orthopedische geneeskunde, Baan Arts voor orthopedische geneeskunde, Arts voor orthopedische geneeskunde Worden, Functie-eisen Arts voor orthopedische geneeskunde, Verantwoordelijkheden Arts voor orthopedische geneeskunde, Functieprofiel Arts voor orthopedische geneeskunde, Wat doet een Arts voor orthopedische geneeskunde, Werken als Arts voor orthopedische geneeskunde.

Arts voor orthopedische geneeskunde worden: Opleiding tot arts voor orthopedische geneeskunde

De Arts voor orthopedische geneeskunde is specifiek opgeleid voor het geven van injectietherapieën. Door zijn specialisatie is hij ervaren in de orthopedische geneeskunde. De basis legt de Orthopedisch geneeskundige met de zes jaar durende studie geneeskunde (WO). Vaak studeren de artsen dan door tot Huisarts. Met een driejarige opleiding die bestaat uit werken en leren kunnen zij aan de slag als bevoegd Huisarts. De Arts voor orthopedische geneeskunde kiest ervoor om zich dan te richten op de orthopedische geneeskunde. Hij volgt daar specifiek een opleiding voor. Die bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Hij loopt mee met een spreekuur tot een voldoende aantal aandoeningen de revue is gepasseerd. Daarmee kan hij zijn theorie gedeelte afsluiten. 

Het praktijk gedeelte is het geven van een zelfstandig spreekuur. Dit doet hij totdat voldoende ervaring is opgebouwd om met zijn vak examen te doen. Het praktijkexam wordt afgenomen bij een andere opleider, 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts voor orthopedische geneeskunde, Arts voor orthopedische geneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts voor orthopedische geneeskunde, Scholing Arts voor orthopedische geneeskunde, Studie Arts voor orthopedische geneeskunde, Bijscholing Arts voor orthopedische geneeskunde, Omscholing Arts voor orthopedische geneeskunde.

Organisaties waar een arts voor orthopedische geneeskunde doorgaans werkzaam is

De Arts voor orthopedische geneeskunde is een zelfstandige. Dat betekent dat hij zijn eigen boontjes moet doppen. Hij heeft geen vast inkomen maar is afhankelijk van het aantal consulten en behandelingen dat hij geeft. Hij kan zelf zijn tarieven vaststellen en streeft dan ook naar winsten om zijn praktijk goed te laten draaien. Toch moet dat niet ten koste gaan van de kwaliteit van zijn zorgverlening. Als dat achteruit holt zal hij slechte reclame krijgen en minder patiënten. Zijn inkomen zal dan ook drastisch minderen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts voor orthopedische geneeskunde, Arts voor orthopedische geneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts voor orthopedische geneeskunde, Scholing Arts voor orthopedische geneeskunde, Studie Arts voor orthopedische geneeskunde, Bijscholing Arts voor orthopedische geneeskunde, Omscholing Arts voor orthopedische geneeskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts voor orthopedische geneeskunde

Het inkomen van een Arts voor orthopedische geneeskunde hangt af van het aantal verrichte consulten. De Orthopedisch geneeskundige werkt zelfstandig en stelt zelf zijn prijzen vast. De arts is vrij in vaststelling van de tarieven.  De prijs voor een consult ligt bij het eerste consult rond de 85 euro. De vervolgconsulten liggen rond de 55 euro. Er zijn ook contracten met verzekeraars waarbij bepaalde tarieven zijn afgesproken. De tarieven worden periodiek aangepast. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts voor orthopedische geneeskunde, Loon Arts voor orthopedische geneeskunde, Wat verdien je als Arts voor orthopedische geneeskunde, Salarisschaal Arts voor orthopedische geneeskunde, Salarisindicatie Arts voor orthopedische geneeskunde, Bonus Arts voor orthopedische geneeskunde, CAO Arts voor orthopedische geneeskunde, Brutoloon Arts voor orthopedische geneeskunde, Nettoloon Arts voor orthopedische geneeskunde, Vakantiedagen Arts voor orthopedische geneeskunde, Pensioen Arts voor orthopedische geneeskunde.

Competenties, skills & vaardigheden arts voor orthopedische geneeskunde

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Arts voor orthopedische geneeskunde, Vaardigheden Arts voor orthopedische geneeskunde, Attitude Arts voor orthopedische geneeskunde, Kwalificaties Arts voor orthopedische geneeskunde, Competentieprofiel Arts voor orthopedische geneeskunde.

Boeken voor het beroep arts voor orthopedische geneeskunde

Wil je meer weten over het beroep arts voor orthopedische geneeskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts voor orthopedische geneeskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts voor orthopedische geneeskunde te komen.

Die ene patiënt | Ellen de Visser

Artsen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789026344855

In Die ene patiënt van Ellen de Visser vertellen zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde. De indringende Volkskrant-serie Die ene patiënt is een van de hoogst gewaardeerde en best gelezen rubrieken van de krant. In elke weekendb...

De sjoemelsigaret | Joop Bouma

hoe artsen en overheid de tabaksindustrie vrij spel gaven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045037400 | 272 pagina's

Vroeger was roken heel gewoon. Die tijd is voorbij. Feit is dat de tabaksindustrie decennialang mede het tabaksbeleid in Nederland bepaalde. In de discussie over roken hielden zelfs artsen zich afzijdig. Roken was toch je eigen verantwoordelijkheid? Ook K...

Zakboek spoedeisende geneeskunde | A.J. Alkemade

voor artsen op de seh - Nederlands | Druk: 2010 | Paperback | 9789031342600 | 678 pagina's

Zakboek spoedeisende geneeskunde 1e druk is een boek van A.J. Alkemade uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031342600 Al jaren is het werken op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis favoriet bij jonge artsen. Ondanks de toenem...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts voor orthopedische geneeskunde, Arts voor orthopedische geneeskunde ebooks, boek Arts voor orthopedische geneeskunde.

Persoonstypen arts voor orthopedische geneeskunde

De Arts voor orthopedische geneeskunde is werkzaam in de zorg en dus een behulpzaam persoon. Hij heeft een rustig karakter, is ondersteunend en kan zeer goed luisteren. Hij is sociaal erg vaardig en gebruikt zijn communicatieve vaardigheden om de klachten grondig te analyseren. Hij is een praktisch ingesteld persoon waardoor hij in staat is patiënten goed te helpen met diverse klachten. Hij kan zich zelf goed uitdrukken in schriftelijke vorm maar ook in het uitleggen van diagnoses en oplossingen. (Gever

De Arts voor orthopedische geneeskunde is een precies persoon. Hij werkt zeer accuraat en dat is ook zeker geen overbodige luxe omdat bij zijn injectietherapieën veel precisie is vereist. Hij is gedisciplineerd in zijn werkzaamheden en streeft naar het geven van goede zorg. Hij is veeleisend en eist dat ook van de mensen om zich heen. De Orthopedisch geneeskundige heeft integriteit hoog in zijn vaandel staan en is een vertrouwenspersoon richting zijn patiënten. Voorop staat de behulpzaamheid van de Arts voor orthopedische geneeskunde (Gever) daarnaast is de integriteit en accuratesse van vitaal belang. (Perfectionist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts voor orthopedische geneeskunde, Karakter Arts voor orthopedische geneeskunde.

Netwerk arts voor orthopedische geneeskunde

De Arts voor orthopedische geneeskunde werkt in principe zelfstandig of is werkzaam in een gezondheidscentrum. Hij is eigen baas en hoeft dus niet aan een meerdere te rapporteren. Veel patiënten van de Arts voor orthopedische geneeskunde worden verwezen door de Huisarts of Fysiotherapeut. De Orthopedisch geneeskundige heeft dus contact met deze twee collega's in de zorg. Eveneens kan hij weer doorverwijzen naar een Medisch specialist of chirurg. Op het vakgebied van orthopedie werkt de Arts voor orthopedisch geneeskunde samen met de Orthopedisch Chirurg. Als laatste is het ook nog mogelijk dat hij de Orthopedisch Technoloog tot zijn netwerk rekent. De technoloog meet orthopedische producten aan. 

Met deze beroepen komt de Arts voor orthopedische geneeskunde sporadisch mee in aanraking. Hij blijft een zelfstandig acterend arts. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts voor orthopedische geneeskunde, Medewerkers Arts voor orthopedische geneeskunde.

Is het beroep arts voor orthopedische geneeskunde iets voor jou?

Zou je graag arts voor orthopedische geneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts voor orthopedische geneeskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts voor orthopedische geneeskunde, beroepskeuzetest Arts voor orthopedische geneeskunde, beroep Arts voor orthopedische geneeskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts voor orthopedische geneeskunde

De Arts voor orthopedische geneeskunde creeërt in principe zijn eigen werk. Hij is zelfstandige en kan dus aan de slag zodra hij de juiste ervaringen en kennis heeft opgedaan. Na zijn opleiding hoeft hij zich alleen maar in te schrijven en hij is een geregistreerd Arts voor orthopedische geneeskunde. Of er veel vraag is naar een Orthopedisch geneeskundige is de vraag. Het is een relatief jong beroep dat nog niet heel bekend is bij het grote publiek. Orthopedische geneeskunde is ook geen algemeen erkend specialisme. Toch kan dit ook kansen bieden voor de nieuwbakken Arts voor orthopedische geneeskunde omdat er nog niet veel concurrenten zijn. 

De orthopedische geneeskunde is een specialisme waarin eigen specifieke interesses een plek kunnen krijgen. Voorbeelden daarvan zijn het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het ontwikkelen van bepaalde vormen van oefentherapie bij bekkenklachten of het ontwikkelen van (na)scholing voor (huis)artsen. Voor de Arts orthopedische geneeskunde zijn er dus veel mogelijkheden om in zijn werk te groeien en zich te blijven ontwikkelen op meerdere vlakken. Het vak van Orthopedisch geneeskundige is een onzeker bestaan maar biedt ook interessante perspectieven. 

Arbeidsmarktperspectief score arts voor orthopedische geneeskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts voor orthopedische geneeskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts voor orthopedische geneeskunde, Promotie mogelijkheden Arts voor orthopedische geneeskunde, Carriere Arts voor orthopedische geneeskunde.

Solliciteren op de functie arts voor orthopedische geneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts voor orthopedische geneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts voor orthopedische geneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts voor orthopedische geneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts voor orthopedische geneeskunde, CV Arts voor orthopedische geneeskunde, sollicitatie Arts voor orthopedische geneeskunde.

Interviews met arts voor orthopedische geneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts voor orthopedische geneeskunde

Vacatures arts voor orthopedische geneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts voor orthopedische geneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts voor orthopedische geneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Arts voor orthopedische geneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in klachten van het bewegingsapparaat. Een Arts voor orthopedische geneeskunde is geen Orthopedisch chirurg of Orthopeed. Operatieve behandelingen behoren ook niet tot de werkzaamheden van de arts.

Beoordeling Arts voor orthopedische geneeskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep