U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Asbestsaneerder

Asbestsaneerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een asbestsaneerder? Lees de functieomschrijving.

De asbestsaneerder houdt zich bezig met het saneren van asbest op diverse projecten. Tot in de jaren tachtig is asbest gebruikt bij de bouw van woningen en andere gebouwen. In gebonden toestand vormt asbest geen gevaar voor de gezondheid, maar losse asbestdeeltjes kunnen wel een gevaar vormen. Om deze reden moet bijvoorbeeld bij de sloop van een gebouw of woning waarin asbest verwerkt is, de asbest verwijderd worden door een deskundige Asbestsaneerder. Bij de sloop van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kan een deskundige Asbestsaneerder de asbest veilig saneren.

Naast de saneringswerkzaamheden voert de Asbestsaneerder vaak ook sloopwerkzaamheden uit. De Asbestsaneerder werkt veelal in teamverband en op diverse locaties. De werkzaamheden van de Asbestsaneerder vinden zowel binnen als buiten plaats. De Asbestsaneerder moet netjes en secuur te werk gaan en zich aan de geldende regels houden. Rondom de sanering van asbest zijn strenge veiligheidsregels opgesteld. Regelmatig wordt er ook gecontroleerd of de regels wel worden nageleefd. Door de naleving van de strenge veiligheidsregel wordt voorkomen dat het asbest zich verspreid en zo een gevaar voor de gezondheid kan vormen.

Mensen vonden ons op: Job Asbestsaneerder, Baan Asbestsaneerder, Asbestsaneerder Worden, Functie-eisen Asbestsaneerder, Verantwoordelijkheden Asbestsaneerder, Functieprofiel Asbestsaneerder, Wat doet een Asbestsaneerder, Werken als Asbestsaneerder.

Asbestsaneerder worden: Opleiding tot asbestsaneerder

Om aan de slag te kunnen als Asbestsaneerder kan een opleiding of cursus tot Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) gevolgd worden. Na het volgen van deze opleiding kan de Asbestsaneerder aan de slag. Om het diploma Deskundig Asbestverwijderaar te halen, kan een opleiding in de vorm van een leerbaan gevolgd worden of een meerdaagse cursus. Als voor een leerbaan gekozen wordt, wordt er eerst gewerkt als Leerling Asbestsaneerder. Als ingangseis wordt vaak een cursus basisveiligheid gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Asbestsaneerder, Asbestsaneerder Worden, Opleidingsniveau Asbestsaneerder, Scholing Asbestsaneerder, Studie Asbestsaneerder, Bijscholing Asbestsaneerder, Omscholing Asbestsaneerder.

Organisaties waar een asbestsaneerder doorgaans werkzaam is

De Asbestsaneerder werkt meestal voor een asbestsaneringsbedrijf. Dit bedrijf is deskundig op het gebied van sloopwerkzaamheden en asbestsanering. Zij krijgen diverse projecten binnen die zij uitzetten onder hun werknemers.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Asbestsaneerder, Asbestsaneerder Worden, Opleidingsniveau Asbestsaneerder, Scholing Asbestsaneerder, Studie Asbestsaneerder, Bijscholing Asbestsaneerder, Omscholing Asbestsaneerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden asbestsaneerder

Het startsalaris van een beginnende Asbestsaneerder ligt rond de 1400 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan het salaris stijgen.

Mensen vonden ons op: Salaris Asbestsaneerder, Loon Asbestsaneerder, Wat verdien je als Asbestsaneerder, Salarisschaal Asbestsaneerder, Salarisindicatie Asbestsaneerder, Bonus Asbestsaneerder, CAO Asbestsaneerder, Brutoloon Asbestsaneerder, Nettoloon Asbestsaneerder, Vakantiedagen Asbestsaneerder, Pensioen Asbestsaneerder.

Competenties, skills & vaardigheden asbestsaneerder

 • Samenwerken
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Asbestsaneerder, Vaardigheden Asbestsaneerder, Attitude Asbestsaneerder, Kwalificaties Asbestsaneerder, Competentieprofiel Asbestsaneerder.

Boeken voor het beroep asbestsaneerder

Wil je meer weten over het beroep asbestsaneerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je asbestsaneerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken asbestsaneerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Asbestsaneerder, Asbestsaneerder ebooks, boek Asbestsaneerder.

Persoonstypen asbestsaneerder

Omdat er rekening gehouden moet worden met strenge veiligheidseisen, is het belangrijk dat de Asbestsaneerder netjes en secuur kan werken. De regels moeten te allen tijde gevolgd worden en het asbest moet veilig verwijderd worden. Als dit niet gebeurd kan dit schade voor de gezondheid opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat de Asbestsaneerder goed kan samenwerken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Asbestsaneerder, Karakter Asbestsaneerder.

Netwerk asbestsaneerder

De Asbestsaneerder werkt vaak voor een asbestsaneringsbedrijf. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder te maken met een werkgevers en collega’s. Voor het sanering van asbest wordt vaak samengewerkt met andere Asbestsaneerders.

Het asbestsaneringsbedrijf werkt vaak in opdracht. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder ook te maken met een opdrachtgever. Op het werkterrein kan ook samengewerkt worden met  medewerkers van het sloopbedrijf. Goed kunnen samenwerken is een belangrijke eigenschap van de Asbestsaneerder.

Mensen vonden ons op: Collega’s Asbestsaneerder, Medewerkers Asbestsaneerder.

Is het beroep asbestsaneerder iets voor jou?

Zou je graag asbestsaneerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als asbestsaneerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Asbestsaneerder, beroepskeuzetest Asbestsaneerder, beroep Asbestsaneerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden asbestsaneerder

Als bij de sloop van een woning of gebouw asbest ontdekt wordt, is de hulp van een deskundig Asbestsaneerder nodig. De vraag naar Asbestsaneerders is daarom altijd wel aanwezig. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook. Zo kan een meer ervaren Asbestsaneerder doorgroeien tot projectleider. De Asbestsaneerder krijgt dan meer verantwoordelijkheid en leidt de sanering van het asbest.

Arbeidsmarktperspectief score asbestsaneerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep asbestsaneerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Asbestsaneerder, Promotie mogelijkheden Asbestsaneerder, Carriere Asbestsaneerder.

Solliciteren op de functie asbestsaneerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als asbestsaneerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor asbestsaneerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als asbestsaneerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Asbestsaneerder, CV Asbestsaneerder, sollicitatie Asbestsaneerder.

Interviews met asbestsaneerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen asbestsaneerder

Vacatures asbestsaneerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Asbestsaneerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Asbestsaneerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De asbestsaneerder houdt zich bezig met het saneren van asbest op diverse projecten. Tot in de jaren tachtig is asbest gebruikt bij de bouw van woningen en andere gebouwen. In gebonden toestand vormt asbest geen gevaar voor de gezondheid, maar losse asbestdeeltjes kunnen wel een gevaar vormen.

Beoordeling Asbestsaneerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Asbestsaneerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Asbestsaneerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep