U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Asielmedewerker

Asielmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een asielmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een asielmedewerker is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in een dierenasiel.

Een asielmedewerker werkt in een dierenasiel. Hier is hij verantwoordelijk voor het schoonmaken van de honden en kattenverblijven, het toedienen van medicijnen, het uitlaten van de honden en het verzorgen van de dieren. Voor een goede verzorging van de honden en katten moet de asielmedewerker de dieren borstelen (en hun vacht verzorgen), ze op tijd en goed voeren en de dieren goed observeren om te kijken of ze normaal gedrag vertonen. Zo kan de asielmedewerker zien of alles goed is met de dieren (en er geen dieren ziek zijn o.i.d.) of dat ze speciale verzorging nodig hebben.

Daarnaast is de asielmedewerker ook verantwoordelijk voor het baliewerk. Onder het baliewerk valt het inschrijven en aannemen van zwerf, pension of afstandsdieren, het (indien dit nodig is) herplaatsen van asieldieren en het ophalen van de post en het beantwoorden van de telefoon.

Voor het beroep van asielmedewerker is een grote affiniteit met dieren vereist. Daarnaast moet de asielmedewerker flexibel kunnen werken, goed kunnen waarnemen en (het liefst) verstand hebben van honden en katten. Alhoewel het beroep van asielmedewerker vaak door vrijwilligers wordt uitgeoefend zijn er ook dierenasiels waar ze mensen wel op parttime of fulltime basis aannemen en betalen.

De asielmedewerker werkt meestal met één collega of is zelfstandig werkzaam.

Mensen vonden ons op: Job Asielmedewerker, Baan Asielmedewerker, Asielmedewerker Worden, Functie-eisen Asielmedewerker, Verantwoordelijkheden Asielmedewerker, Functieprofiel Asielmedewerker, Wat doet een Asielmedewerker, Werken als Asielmedewerker.

Asielmedewerker worden: Opleiding tot asielmedewerker

Voor het beroep van asielmedewerker is geen opleiding vereist. Wel zijn er cursussen ''asielmedewerker'' waarin de asielmedewerker alles wordt bijgebracht over de aspecten en benodigdheden van het beroep.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Asielmedewerker, Asielmedewerker Worden, Opleidingsniveau Asielmedewerker, Scholing Asielmedewerker, Studie Asielmedewerker, Bijscholing Asielmedewerker, Omscholing Asielmedewerker.

Organisaties waar een asielmedewerker doorgaans werkzaam is

De asielmedewerker is werkzaam in een dierenasiel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Asielmedewerker, Asielmedewerker Worden, Opleidingsniveau Asielmedewerker, Scholing Asielmedewerker, Studie Asielmedewerker, Bijscholing Asielmedewerker, Omscholing Asielmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden asielmedewerker

Het salaris van de asielmedewerker is conform het wettelijk minimum(jeugd)loon. Dit betekent dat vanaf 23 jaar het salaris op €8,85 bruto per uur ligt. Een 23 jarige kan dus bijvoorbeeld, in een zestien uur durende werkweek, rond de €566,- bruto per maand verdienen. Het salaris hangt dus af van de leeftijd en het aantal uren dat de asielmedewerker wordt ingezet.

Mensen vonden ons op: Salaris Asielmedewerker, Loon Asielmedewerker, Wat verdien je als Asielmedewerker, Salarisschaal Asielmedewerker, Salarisindicatie Asielmedewerker, Bonus Asielmedewerker, CAO Asielmedewerker, Brutoloon Asielmedewerker, Nettoloon Asielmedewerker, Vakantiedagen Asielmedewerker, Pensioen Asielmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden asielmedewerker

 • Energie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Sensitiviteit
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Affiniteit met dieren
Mensen vonden ons op: Kennis Asielmedewerker, Vaardigheden Asielmedewerker, Attitude Asielmedewerker, Kwalificaties Asielmedewerker, Competentieprofiel Asielmedewerker.

Boeken voor het beroep asielmedewerker

Wil je meer weten over het beroep asielmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je asielmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken asielmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Asielmedewerker, Asielmedewerker ebooks, boek Asielmedewerker.

Persoonstypen asielmedewerker

Een asielmedewerker moet flexibel inzetbaar zijn, goed om kunnen gaat met details en affiniteit hebben met dieren. De asielmedewerker werkt meestal alleen (zelfstandig), moet beslissingen durven nemen en daarnaast accuraat werken om zo elk dier op tijd zijn eten en drinken te geven. Daarnaast moet de asielmedewerker goed waarnemen om te kijken of de dieren nog gezond zijn of dat ze iets nodig hebben. (succesvolle werker, waarnemer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Asielmedewerker, Karakter Asielmedewerker.

Netwerk asielmedewerker

Het netwerk van de asielmedewerker bestaat uit de dieren (waarvoor hij moet zorgen) en de klanten en gasten die hun dier komen brengen of een dier willen ophalen of kopen. Daarnaast werkt de asielmedewerker tijdens werkuren met één collega of is hij zelfstandig werkzaam.

Mensen vonden ons op: Collega’s Asielmedewerker, Medewerkers Asielmedewerker.

Is het beroep asielmedewerker iets voor jou?

Zou je graag asielmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als asielmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Asielmedewerker, beroepskeuzetest Asielmedewerker, beroep Asielmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden asielmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de asielmedewerker is gemiddeld. Zo hebben niet alle asiels betaalde functies doordat zij met vrijwilligers werken. In de asiels die wel betaalde functies hebben kan de asielmedewerker vaak voor een bepaald aantal uren in de week aan het werk.

De asielmedewerker kan eventueel doorgroeien tot manager van het asiel.

Arbeidsmarktperspectief score asielmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep asielmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Asielmedewerker, Promotie mogelijkheden Asielmedewerker, Carriere Asielmedewerker.

Solliciteren op de functie asielmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als asielmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor asielmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als asielmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Asielmedewerker, CV Asielmedewerker, sollicitatie Asielmedewerker.

Interviews met asielmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen asielmedewerker

Vacatures asielmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Asielmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Asielmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een asielmedewerker is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in een dierenasiel. Een asielmedewerker werkt in een dierenasiel. Hier is hij verantwoordelijk voor het schoonmaken van de honden en kattenverblijven, het toedienen van medicijnen, het uitlaten van de honden en het verzorgen van de dieren.

Beoordeling Asielmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Asielmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Asielmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

leuk

Door: my

Hierop wil ik graag gaan reageren maar als mijn cv al op vacaturebank staat hoe kan ik er dan op reageren of vindt de werkgever het zelf?

Door: Nikki Timmers

Beste Nikki,achtehaal waar asiels zijn in jouw omgeving.Ga er naar toe en vertel dat je graag met dieren werkt en laat merken dat je beschikbaar ben.Zo is het mij ook gelukt. 

Door: Sandra

Hoe oud moet je zijn om werk te doen in een asiel

Door: 14jarige

Als 14 jarige mag je bepaalde wzh.verrichten,maar wel licht geen industrieel werk.Dus hulp in een dierenasiel is geen probleem.

Door: arie

Reageer op dit beroep