U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assistent Inkoper

Assistent Inkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assistent Inkoper? Lees de functieomschrijving.

Als Assitent Inkoper ben je de rechterhand van de inkoper binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met het ondersteunen en begeleiden van inkoopactiviteiten; je onderhoudt contacten met leveranciers, overlegt over inkoopprijzen en coördineert de administratieve kant van het inkoopproces. Je plaatst en controleert bestellingen en inkoopfacturen. Daarnaast vraag je offertes aan en beoordeelt deze.

Klachten over of van de leverancier worden door de Assistent Inkoper opgelost.

Als Assistent Inkoper ben je vooral bezig met het onderhouden van contacten zoals leveranciers in binnen- en buitenland en (andere) inkopers. Je contacten leveren je de nodige informatie voor bijvoorbeeld het bepalen van inkoopprijzen en het selecteren van een goede leverancier. Natuurlijk is het uiteindelijk de inkoper die de beslissing neemt, maar de Assistent Inkoper heeft zeker invloed.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het updaten en onderhouden van het artikelbestand, waarin alle aankopen staan.

Mensen vonden ons op: Job Assistent Inkoper, Baan Assistent Inkoper, Assistent Inkoper Worden, Functie-eisen Assistent Inkoper, Verantwoordelijkheden Assistent Inkoper, Functieprofiel Assistent Inkoper, Wat doet een Assistent Inkoper, Werken als Assistent Inkoper.

Assistent Inkoper worden: Opleiding tot assistent Inkoper

De Assistent Inkoper moet minimaal MBO werk- en denkniveau hebben. De functie wordt ook op HBO niveau aangeboden. Een commerciële opleiding of een opleiding in de richting van Logistiek vormt een goede basis.
Ook zijn er cursussen op MBO niveau die voor specifiek Assistent Inkopers bedoeld zijn.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Inkoper, Assistent Inkoper Worden, Opleidingsniveau Assistent Inkoper, Scholing Assistent Inkoper, Studie Assistent Inkoper, Bijscholing Assistent Inkoper, Omscholing Assistent Inkoper.

Organisaties waar een assistent Inkoper doorgaans werkzaam is

 • Groothandels
 • Bedrijven
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Inkoper, Assistent Inkoper Worden, Opleidingsniveau Assistent Inkoper, Scholing Assistent Inkoper, Studie Assistent Inkoper, Bijscholing Assistent Inkoper, Omscholing Assistent Inkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assistent Inkoper

Het loon van de Assistent Verkoper ligt tussen de €1500 en €2500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarden: 20% personeelskorting,12 ADV-dagen bij een 40-urige werkweek, gratis lessen Duits en/of Frans, Studiekostenregeling voor andere cursussen/opleidingen/studies, collectieve ziektekostenverzekering met 10% korting op de premie, niet ziek premie van €30 (bij fulltime dienstverband) wanneer je een kwartaal niet ziek bent geweest.

Mensen vonden ons op: Salaris Assistent Inkoper, Loon Assistent Inkoper, Wat verdien je als Assistent Inkoper, Salarisschaal Assistent Inkoper, Salarisindicatie Assistent Inkoper, Bonus Assistent Inkoper, CAO Assistent Inkoper, Brutoloon Assistent Inkoper, Nettoloon Assistent Inkoper, Vakantiedagen Assistent Inkoper, Pensioen Assistent Inkoper.

Competenties, skills & vaardigheden assistent inkoper

 • Stressbestendigheid
 • Netwerken
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
 • Onderhandelen
 • Strategisch inzicht
 • Uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels
 • Bekend zijn met Word en Excel en ERP-systeem.
Mensen vonden ons op: Kennis Assistent Inkoper, Vaardigheden Assistent Inkoper, Attitude Assistent Inkoper, Kwalificaties Assistent Inkoper, Competentieprofiel Assistent Inkoper.

Boeken voor het beroep assistent inkoper

Wil je meer weten over het beroep assistent inkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assistent inkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assistent inkoper te komen.

Cormoran Strike 3 - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305524 | 506 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de d...

De co-assistent | Anne Hermans

Doktersroman - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789057591785 | 287 pagina's

Van De co-assistent werden sinds verschijning begin 2007 al 55.000 exemplaren verkocht. Ronald Giphart vermaakte zich zo met het boek dat hij het samen met Jeroen van Baaren tot tv-scenario bewerkte. De hoofdrollen werden weer vertolkt door Hanna Verboom,...

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 | Marien Kempeneers

voert werk uit bij de ontvangst/opslag van goederen/producten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037222159

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 1e druk is een boek van Marien Kempeneers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037222159 StruX biedt leer-/werkboeken voor het kwalificatiedossier entree, voor zowel het basisdeel als voor 7 van de ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Assistent Inkoper, Assistent Inkoper ebooks, boek Assistent Inkoper.

Persoonstypen assistent Inkoper

De Assistent  Inkoper helpt de inkoper veel met het onderhandelen. Het is van belang dat hij klantgericht is. Spontaniteit en charme kunnen onderhandelingen positief beïnvloeden en komen van pas bij het onderhouden van contacten met leveranciers en andere (Assistent) inkopers (Levensgenieter).

Verder houdt hij zich bezig met het afhandelen van klachten. Hij moet daarom in staat zijn om hulpvaardig over te komen, zodat de klanten het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assistent Inkoper, Karakter Assistent Inkoper.

Netwerk assistent Inkoper

Het is belangrijk dat de Assistent Inkoper goede contacten onderhoudt met de leveranciers (in binnen- en buitenland) om zo op de hoogte te blijven van wat er te koop is en de goede deals te kunnen sluiten.
Hij heeft verder nauw contact met de inkoper, die hij bij zijn werkzaamheden ondersteunt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Assistent Inkoper, Medewerkers Assistent Inkoper.

Is het beroep assistent Inkoper iets voor jou?

Zou je graag assistent Inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assistent Inkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assistent Inkoper, beroepskeuzetest Assistent Inkoper, beroep Assistent Inkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assistent Inkoper

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Het beperkte eisenpakket maakt dat het aanbod van Assistent Inkopers erg groot is. Hoewel er ook veel vacatures beschikbaar zijn zal de vraag naar Assistent Inkopers kleiner zijn dan het aanbod.

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hogere functies, zoals de functie van inkoper en daarmee een hoger salaris. Doorgroeien kan met voldoende werkervaring of na het volgen van extra onderwijs.

Arbeidsmarktperspectief score assistent Inkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep assistent Inkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assistent Inkoper, Promotie mogelijkheden Assistent Inkoper, Carriere Assistent Inkoper.

Solliciteren op de functie assistent Inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assistent Inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assistent Inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assistent Inkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assistent Inkoper, CV Assistent Inkoper, sollicitatie Assistent Inkoper.

Interviews met assistent Inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assistent Inkoper

Vacatures assistent inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Assitent Inkoper ben je de rechterhand van de inkoper binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met het ondersteunen en begeleiden van inkoopactiviteiten; je onderhoudt contacten met leveranciers, overlegt over inkoopprijzen en coördineert de administratieve kant van het inkoopproces. Je plaatst en controleert bestellingen en inkoopfacturen.

Beoordeling Assistent Inkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assistent Inkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assistent Inkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep