U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assistent Opnameleider

Assistent Opnameleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assistent Opnameleider? Lees de functieomschrijving.

 

De assistent opnameleider assisteert de opnameleider tijdens een film of televisieproductie. De taken van een assistent opnameleider bestaan uit het ontvangen van figuranten, het begeleiden van acteurs en actrices naar de set en ervoor zorgen dat alles wat er nodig is op de set op tijd aanwezig is. 

De assistent opnameleider werkt nauw samen met de opnameleider en hij/ zij dient ook de instructies op te volgend die de opnameleider geeft. de assistent opnameleider is degene die met alle departementen communiceert op de set zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Vaak gebeurt dit met portofoons, zeker als er buiten gedraaid wordt en de departementen ver bij elkaar vandaan staan. De assistent opnameleider is ook verantwoordelijk voor deze portofoons: de assistent opnameleider  deelt ze uit en neemt ze aan het eind van de dag weer in beslag.

Verder werkt de assistent opnameleider ook veel samen met de assistent productieleider. Zij communiceren veel over figuranten, voertuigen die nodig zijn op de set of acteurs die eerder/later op de set aanwezig moeten zijn. De assistent productieleider regelt veel voor de draaidag en de assistent opnameleider leidt alles in goede banen op de draaidag zelf. Daarom werken zij veel samen. 

Mensen vonden ons op: Job Assistent Opnameleider, Baan Assistent Opnameleider, Assistent Opnameleider Worden, Functie-eisen Assistent Opnameleider, Verantwoordelijkheden Assistent Opnameleider, Functieprofiel Assistent Opnameleider, Wat doet een Assistent Opnameleider, Werken als Assistent Opnameleider.

Assistent Opnameleider worden: Opleiding tot assistent Opnameleider

 

De assistent opnameleider kan verschillende opleidingen volgen die aansluiten bij het beroep van assistent opnameleider. Een Media-gerelateerde studie sluit aan omdat de assistent opnameleider  veelal werkzaam is in de media-branche. Hierbij kan gedacht worden aan de wetenschappelijke opleiding Media en Cultuur maar ook aan Media en Entertainment Management op HBO niveau. 

Omdat de assistent opnameleider voornamelijk bezig is met regelen en organiseren, sluit een opleiding met organisatie en management ook goed aan. Tevens kan gedacht worden aan Communicatie wetenschappen op wetenschappelijk gebied en aan HBO Communicatie. De assistent opnameleider is de hele dag bezig met communiceren en het communiceren is een heel belangrijk onderdeel van het regelen en organiseren. Het is dan ook belangrijk dat de assistent opnameleider dit goed kan. 

Deze opleidingen sluiten goed aan bij het werk van een assistent opnameleider  maar het is vooral zaak dat de persoon het type is om het werk goed uit te voeren. In die zin is de opleiding minder relevant dan de kwaliteiten waarover de assistent opnameleider beschikt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Opnameleider, Assistent Opnameleider Worden, Opleidingsniveau Assistent Opnameleider, Scholing Assistent Opnameleider, Studie Assistent Opnameleider, Bijscholing Assistent Opnameleider, Omscholing Assistent Opnameleider.

Organisaties waar een assistent Opnameleider doorgaans werkzaam is

Het hangt er helemaal vanaf voor welke film of televisieproductie de assistent opnameleider werkzaam is. Is dit een programma voor de publieke omroep dan zal er niet veel budget zijn en zou dit gezien kunnen worden als een non profit organisatie. Echter, als het een programma is voor een commercieel bedrijf of omroep dan zal dit wel gezien kunnen worden als een profit organisatie. De kans is groot dat dit te zien is aan het salaris van de assistent opnameleider. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Opnameleider, Assistent Opnameleider Worden, Opleidingsniveau Assistent Opnameleider, Scholing Assistent Opnameleider, Studie Assistent Opnameleider, Bijscholing Assistent Opnameleider, Omscholing Assistent Opnameleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assistent Opnameleider

 

Het kan in het begin lastig zijn om een baan te vinden voor de assistent opnameleider. Dit heeft er vooral mee te maken dat werkgevers ( vaak productiemaatschappijen ) iemand zoeken met ervaring. De assistent opnameleider is erg belangrijk op de set. Als de assistent opnameleider niet goed functioneert kan er op verschillende gebieden van alles mis gaan. Om deze reden zoenen productiemaatschappijen dus vaak een ervaren iemand. 

Een optie is daarom voor de assistent opnameleider om eerst een stage te doen. Als een productiemaatschappij een laag budget heeft voor een productie zullen zij sneller werken met stagiaires, Op deze manier kan de assistent opnameleider ervaring opdoen en zichzelf onderscheiden van vele andere starters. 

Het salaris hangt dus ook af van de ervaring van de assistent opnameleider. Als hij/zij al veel ervaring heeft zal het salaris hoger zijn maar bij een stage is dit nog een stagevergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Assistent Opnameleider, Loon Assistent Opnameleider, Wat verdien je als Assistent Opnameleider, Salarisschaal Assistent Opnameleider, Salarisindicatie Assistent Opnameleider, Bonus Assistent Opnameleider, CAO Assistent Opnameleider, Brutoloon Assistent Opnameleider, Nettoloon Assistent Opnameleider, Vakantiedagen Assistent Opnameleider, Pensioen Assistent Opnameleider.

Competenties, skills & vaardigheden assistent opnameleider

 • Flexibiliteit
 • Organiseren
 • Leiderschap
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Assistent Opnameleider, Vaardigheden Assistent Opnameleider, Attitude Assistent Opnameleider, Kwalificaties Assistent Opnameleider, Competentieprofiel Assistent Opnameleider.

Boeken voor het beroep assistent opnameleider

Wil je meer weten over het beroep assistent opnameleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assistent opnameleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assistent opnameleider te komen.

Cormoran Strike 3 - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305524 | 506 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de d...

De co-assistent | Anne Hermans

Doktersroman - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789057591785 | 287 pagina's

Van De co-assistent werden sinds verschijning begin 2007 al 55.000 exemplaren verkocht. Ronald Giphart vermaakte zich zo met het boek dat hij het samen met Jeroen van Baaren tot tv-scenario bewerkte. De hoofdrollen werden weer vertolkt door Hanna Verboom,...

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 | Marien Kempeneers

voert werk uit bij de ontvangst/opslag van goederen/producten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037222159

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 1e druk is een boek van Marien Kempeneers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037222159 StruX biedt leer-/werkboeken voor het kwalificatiedossier entree, voor zowel het basisdeel als voor 7 van de ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Assistent Opnameleider, Assistent Opnameleider ebooks, boek Assistent Opnameleider.

Persoonstypen assistent Opnameleider

 

Het is belangrijk dat de assistent opnameleider de leiding durft te nemen in het aansturen van mensen. De assistent opnameleider moet initiatief durven nemen en niet bang zijn om crew of castleden aan te spreken. Het is aan de assistent opnameleider om te weten wat er gebeurt op de set en wie wanneer op welke plek moet zijn. De assistent opnameleider moet er dus niet vanuit gaan dat mensen dit zelf weten. Het is aan haar-hem om dat in goede banen te leiden. 

Tevens moet de assistent opnameleider weten wanneer er iets niet goed gaat op de set. Dit kan betekenen dat mensen honger hebben en de assistent opnameleider moet zorgen dat er eten komt. Ook als mensen niet goed samen werken is het aan de assistent opnameleider om dat te signaleren en hier iets aan te doen zodat het weer soepel loopt. Het is dus zaak dat de assistent opnameleider goed weet wat er gebeurt op de set en daarop anticipeert.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assistent Opnameleider, Karakter Assistent Opnameleider.

Netwerk assistent Opnameleider

 

De assistent opnameleider werkt veel samen met de opnameleider. De assistent opnameleider volgt de instructies op van hem/haar en communiceert de hele draaidag alles met de opnameleider. Verder werkt de assistent opnameleider veel samen met de assistent productieleider.   Zij communiceren veel over figuranten, voertuigen die nodig zijn op de set of acteurs die eerder/later op de set aanwezig moeten zijn. De assistent productieleider regelt veel voor de draaidag en de assistent opnameleider leidt alles in goede banen op de draaidag zelf. Daarom werken zij veel samen.

De assistent opnameleider dient ten alle tijden verantwoording af te leggen aan de productieleider. Hij is in principe de werkgever van de assistent opnameleider omdat hij tussen de crew en de producent in staat en meestal de crewleden in dienst neemt. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Assistent Opnameleider, Medewerkers Assistent Opnameleider.

Is het beroep assistent Opnameleider iets voor jou?

Zou je graag assistent Opnameleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assistent Opnameleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assistent Opnameleider, beroepskeuzetest Assistent Opnameleider, beroep Assistent Opnameleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assistent Opnameleider

 

Het kan in het begin lastig zijn om een baan te vinden voor de assistent opnameleider. Dit heeft er vooral mee te maken dat werkgevers ( vaak productiemaatschappijen ) iemand zoeken met ervaring. De assistent opnameleider is erg belangrijk op de set. Als de assistent opnameleider niet goed functioneert kan er op verschillende gebieden van alles mis gaan. Om deze reden zoeken productiemaatschappijen dus vaak een ervaren iemand. 

Een optie is daarom voor de assistent opnameleider om eerst een stage te doen. Als een productiemaatschappij een laag budget heeft voor een productie zullen zij sneller werken met stagiaires, Op deze manier kan de assistent opnameleider ervaring opdoen en zichzelf onderscheiden van vele andere starters. 

Als de assistent opnameleider veel ervaring heeft opgedaan in haar of zijn loopbaan, dan zal de assistent opnameleider snel worden gevraagd voor grotere en moeilijkere producties. Uiteindelijk zal de assistent opnameleider misschien de stap kunnen zetten naar een baan als opnameleider. 

Arbeidsmarktperspectief score assistent Opnameleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep assistent Opnameleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assistent Opnameleider, Promotie mogelijkheden Assistent Opnameleider, Carriere Assistent Opnameleider.

Solliciteren op de functie assistent Opnameleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assistent Opnameleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assistent Opnameleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assistent Opnameleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assistent Opnameleider, CV Assistent Opnameleider, sollicitatie Assistent Opnameleider.

Interviews met assistent Opnameleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assistent Opnameleider

Vacatures assistent opnameleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Opnameleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Opnameleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De assistent opnameleider assisteert de opnameleider tijdens een film of televisieproductie. De taken van een assistent opnameleider bestaan uit het ontvangen van figuranten, het begeleiden van acteurs en actrices naar de set en ervoor zorgen dat alles wat er nodig is op de set op tijd aanwezig is.  De assistent opnameleider werkt nauw samen met de opnameleider en hij/ zij dient ook de instructies op te volgend die de opnameleider geeft.

Beoordeling Assistent Opnameleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assistent Opnameleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assistent Opnameleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep