U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assistent Productieleiding

Assistent Productieleiding worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assistent Productieleiding? Lees de functieomschrijving.

Als assistent productieleiding werk je voor een film of televisieprogramma. De assistent productieleiding regelt alles voor een crew die voor de desbetreffende serie aan het draaien is. Hij/zij zorgt ervoor dat de crew alles heeft om te kunnen draaien en hier ligt best veel druk op aangezien een draaidag veel geld kost.

De assistent productieleiding is ook verantwoordelijk voor een aantal props in de scenes. Zo zorgt hij/zij voor voertuigen, dieren en figuranten mochten die aanwezig zijn in de scene. De assistent productieleiding probeert dus veel vooruit te regelen en probeert de props die hij/zij regelt voor zo weinig mogelijk geld te regelen. Hij/zij moet namelijk ook rekening houden met het budget.

Verder overlegt de assistent productieleiding op een draaidag veel met de opnameleider. Zowel het verloop van de dag als de volgorde van de scenes bespreekt zij met deze persoon. Het is namelijk voor beide partijen zaak dat de dag gehaald wordt. 

Tot slot geeft de assistent productieleiding ook leiding aan de productieassistenten. Deze assistenten voeren uit wat de assistent productieleiding bedenkt.

Mensen vonden ons op: Job Assistent Productieleiding, Baan Assistent Productieleiding, Assistent Productieleiding Worden, Functie-eisen Assistent Productieleiding, Verantwoordelijkheden Assistent Productieleiding, Functieprofiel Assistent Productieleiding, Wat doet een Assistent Productieleiding, Werken als Assistent Productieleiding.

Assistent Productieleiding worden: Opleiding tot assistent Productieleiding

Voor een assistent productieleiding is het goed als je een media-gerelateerde opleiding hebt gevolgd. Dit kan de Filmacademie zijn: hier leer je vooral in de praktijk hoe een productie van een film of serie in zijn werk gaat en krijg je de kans om dit tijdens je studie ook veel te trainen. Ook Media en Entertainment Management sluit goed aan.

Ook Media en Cultuur kan aansluiten bij dit beroep van assistent productieleiding. Dit is een wetenschappelijke opleiding en je leert hier op een wat theoretische manier bezig te zijn met het maken van films en televisie. 

Verder zijn opleidingen in de organisatorische sector zeer geschikt voor het beroep van assistent productieleiding. Het gaat er namelijk in dit beroep om dat je goed kunt organiseren en produceren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Productieleiding, Assistent Productieleiding Worden, Opleidingsniveau Assistent Productieleiding, Scholing Assistent Productieleiding, Studie Assistent Productieleiding, Bijscholing Assistent Productieleiding, Omscholing Assistent Productieleiding.

Organisaties waar een assistent Productieleiding doorgaans werkzaam is

De assistent productieleiding werkt je voor film en televisie producties. Ten eerste maakt het al veel verschil of je voor een publieke zender werkt, voor een commerciele zender of voor helemaal geen zender. Soms wordt een film of serie alleen gesubsidieerd maar is er verder helemaal geen sponsoring. Dan zal het budget niet heel hoog liggen. Echter, als de productie wel veel geld te besteden heeft en bij het uitzenden ook nog veel geld verdient, dan gaat het meer de kant op van een profit productie.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent Productieleiding, Assistent Productieleiding Worden, Opleidingsniveau Assistent Productieleiding, Scholing Assistent Productieleiding, Studie Assistent Productieleiding, Bijscholing Assistent Productieleiding, Omscholing Assistent Productieleiding.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assistent Productieleiding

Als assistent productieleiding begin je vaak met een vrij goed salaris. Er wordt dan ook meteen veel van je verwacht en je maakt soms dagen van twaalf uur waarbij je je overuren niet betaald krijgt. Het salaris is dus meestal een vaststaand bedrag.

Soms echter krijg je draaidagen extra uitbetaald omdat men er vanuit gaat dat je dan harder werkt en meer uren maakt. Het verschil tussen een vaststaand salaris en een salaris met draaidagen extra uitbetaald heeft ook te maken met het type productie. Voor drama producties is de assistent productieleiding vaak dagen achter elkaar aan het draaien, dan wordt er meestal een salaris afgesproken. Echter, als de assistent productieleiding werkt voor bijvoorbeeld commercials zal er wel iets afgesproken worden voor draaidagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Assistent Productieleiding, Loon Assistent Productieleiding, Wat verdien je als Assistent Productieleiding, Salarisschaal Assistent Productieleiding, Salarisindicatie Assistent Productieleiding, Bonus Assistent Productieleiding, CAO Assistent Productieleiding, Brutoloon Assistent Productieleiding, Nettoloon Assistent Productieleiding, Vakantiedagen Assistent Productieleiding, Pensioen Assistent Productieleiding.

Competenties, skills & vaardigheden assistent productieleiding

 • Organiseren
 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
 • Stressbestendigheid
 • Samenwerken
Mensen vonden ons op: Kennis Assistent Productieleiding, Vaardigheden Assistent Productieleiding, Attitude Assistent Productieleiding, Kwalificaties Assistent Productieleiding, Competentieprofiel Assistent Productieleiding.

Boeken voor het beroep assistent productieleiding

Wil je meer weten over het beroep assistent productieleiding? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assistent productieleiding bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assistent productieleiding te komen.

Cormoran Strike 3 - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305524 | 506 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de d...

De co-assistent | Anne Hermans

Doktersroman - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789057591785 | 287 pagina's

Van De co-assistent werden sinds verschijning begin 2007 al 55.000 exemplaren verkocht. Ronald Giphart vermaakte zich zo met het boek dat hij het samen met Jeroen van Baaren tot tv-scenario bewerkte. De hoofdrollen werden weer vertolkt door Hanna Verboom,...

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 | Marien Kempeneers

voert werk uit bij de ontvangst/opslag van goederen/producten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037222159

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 1e druk is een boek van Marien Kempeneers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037222159 StruX biedt leer-/werkboeken voor het kwalificatiedossier entree, voor zowel het basisdeel als voor 7 van de ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Assistent Productieleiding, Assistent Productieleiding ebooks, boek Assistent Productieleiding.

Persoonstypen assistent Productieleiding

Als assistent productieleiding is het belangrijk dat je meerdere partijen tegelijk tevreden houdt. Ten eerste werk je uiteindelijk voor de producent zelf en voor de crew die de scenes draait. Dit betekent dat je te maken hebt met een kwaliteits principe maar ook met een budget wat niet oneindig toereikend is. De assistent productieleiding moet er dus voor zorgen dat hij/zij schippert tussen deze twee en dit ook verantwoordt.

Voor het maken van films en series is het belangrijk dat je perfectionistisch bent. Iedereen wil dat het er uiteindelijk mooi uitziet en daarvoor moet de assistent productieleiding zorgen dat alles wat er moet zijn voor een scene er ook is. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assistent Productieleiding, Karakter Assistent Productieleiding.

Netwerk assistent Productieleiding

De assistent productieleiding heeft met zeer veel verschillende beroepen te maken. Hij/zij werkt nauw samen met collega's van het productieteam zoals de productieleider of andere assistent productieleiders. Tevens wordt er nauw samen gewerkt met de productie assistenten die werkzaam zijn voor de assistent productieleiding.

Maar ook heeft de assistent productieleiding veel contact met de crew en dan met name met de opnameleider, de assistent opnameleider en de regisseur. Met de opnameleider bespreekt de assistent productieleiding het verloop van de dag en wat er wel of niet goed gaat. Met de assistent opnameleiding bespreekt de assistent productieleiding wat er nodig is op de set. Dit kan variëren  van koffie tot extra figuranten. En met de regisseur bespreekt de assistent productieleiding van te voren hoe een volgende scene eruit moet komen te zien zodat de assistent productieleiding weet wat hij/zij moet gaan produceren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Assistent Productieleiding, Medewerkers Assistent Productieleiding.

Is het beroep assistent Productieleiding iets voor jou?

Zou je graag assistent Productieleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assistent Productieleiding bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assistent Productieleiding, beroepskeuzetest Assistent Productieleiding, beroep Assistent Productieleiding kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assistent Productieleiding

Als assistent productieleiding heb je vrij veel kans om door te groeien. Enerzijds kun je als assistent productieleiding doorgroeien in hetzelfde beroep: je kunt als assistent productieleiding groetere producties aangaan waarbij je meer verantwoordelijkheid hebt of waarbij de standaarden wat uitdagender zijn. Een productie in het buitenland bijvoorbeeld. De assistent productieleiding zal hier dan ook pas voor gevraagd worden als hij-zij al veel ervaring bij kleindere producties heeft opgedaan.

Tevens kan de assistent productieleiding doorgroeien in andere beroepen. Zo kan hij-zij eerst doorgroeien naar Productie coördinator, vervolgens naar Productieleider, dan naar Uitvoerend productent en tot slot naar Producent.

Hiervoor is het uiteraard zeer belangrijk dat de assistent productieleiding tijdens verschillende producties heeft laten zien dat hij-zij gedreven is en bovenal goed in produceren.

Arbeidsmarktperspectief score assistent Productieleiding

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep assistent Productieleiding. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assistent Productieleiding, Promotie mogelijkheden Assistent Productieleiding, Carriere Assistent Productieleiding.

Solliciteren op de functie assistent Productieleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assistent Productieleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assistent Productieleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assistent Productieleiding. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assistent Productieleiding, CV Assistent Productieleiding, sollicitatie Assistent Productieleiding.

Interviews met assistent Productieleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assistent Productieleiding

Vacatures assistent productieleiding

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Productieleiding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Productieleiding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als assistent productieleiding werk je voor een film of televisieprogramma. De assistent productieleiding regelt alles voor een crew die voor de desbetreffende serie aan het draaien is. Hij/zij zorgt ervoor dat de crew alles heeft om te kunnen draaien en hier ligt best veel druk op aangezien een draaidag veel geld kost.

Beoordeling Assistent Productieleiding

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assistent Productieleiding' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assistent Productieleiding

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep